Scudo Sports

Sedona vs Carraro

Utkucallak

Üye
Tepki
11
İsim
Utku Ç.
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Sedona
Öncelikle herkese selamlar bir süredir bisiklet araştırıyorum.Üniversite sınavının da geçmesiyle aileyi ikna edip almayı düşünüyorum.Ancak teknik konularda pek bilgili olduğum söylenemez carraro 227, sedona 340, sedona 325, sedona 410 modellerini beğendim.Teknik konularda karşılaştırma ve seçim yapmama yardımcı olursanız sevinirim özellikle 340 modeli hakkında pek bilgi ve yorum bulamadım.Kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum.Son olarak anladığım kadarıyla teknik özellikleri daha fazla olsa bile Carrarolar Sedonaya karşı daha ucuz kalıyor bunun sebebi nedir?

Sedona 340
TEKNİK ÖZELLİKLER

KADRO:340
KADRO ÖLÇÜSÜ:44/48/52
VİTES SAYISI:3X9
MAŞA:RST NEON RL
VITES FREN KOLU:SRAM VIA 3X9
VİTES ÖN:SRAM VIA
VİTES ARKA:SRAM VIA
FREN:AVID SINGLE DIGIT 3
AYNAKOL:SRAM VIA 48/36/26T
KASET:SRAM PG 950 11/34T
ZİNCİR:YBNS9C
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DA-30
HAZNE ÖN::SRAM MTH 300
HAZNE ARKA::SRAM MTH 300
LASTİK:SCHWALBE ROAD PLUS 700X38
BOĞAZ:RACEFACE RIDE
GİDON:RACEFACE RIDE RISER
SELE BORUSU:RACEFACE RIDE
PEDAL:WELLGO LU-C29
SELE:SEDONA 6076

Sedona 325

TEKNİK ÖZELLİKLER

KADRO:325
KADRO ÖLÇÜSÜ:44/48/52/56
VİTES SAYISI:3X8
MAŞA:RST NEON RL
VITES FREN KOLU:SHIMANO ACERA SL-M310
VİTES ÖN:SHIMANO ALTUS FD-M191
VİTES ARKA:SHIMANO ACERA RD-M390
FREN:SHIMANO BL-M355 DISC
AYNAKOL:SHIMANO ALTUS FC-M310
KASET:SHIMANO CS-HG200 12/32T
ZİNCİR:YBNS8C
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DS-21
HAZNE ÖN::SHIMANO HB-RM33
HAZNE ARKA::SHIMANO FH-RM33
LASTİK:SCHWALBE ROAD PLUS 700X38
BOĞAZ:RACEFACE RIDE
GİDON:RACEFACE RIDE RISER
SELE BORUSU:RACEFACE RIDE
PEDAL:WELLGO LU-C29

Sedona 410

TEKNİK ÖZELLİKLER

KADRO:410
KADRO ÖLÇÜSÜ:44/48/52/56
VİTES SAYISI:3X8
MAŞA:SEDONA ALLOY DISC
VITES FREN KOLU:SRAM VIA
VİTES ÖN:SRAM VIA
VİTES ARKA:SRAM VIA
FREN:TEKTRO 837 AL V-BRAKE
AYNAKOL:SRAM VIA 48/36/26T
KASET:SRAM PG-820 11/32T
ZİNCİR:YBNS8C
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DA-30
HAZNE ÖN::SRAM MTH-300
HAZNE ARKA::SRAM MTH-300
LASTİK:SCHWALBE ROAD CRUISER 700X35
BOĞAZ:SEDONA AS-007N
GİDON:SEDONA HBFB11
SELE BORUSU:SEDONA SP-359
PEDAL:WELLGO - LU C29

Carraro sportive 227

KADROALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
MAŞA28" SUNTOUR NEX RL 700C GİDONDAN KİLİTLİ
SELESELLE ROYAL SHADOW
GİDON BOĞAZIAÇI AYARLI GİDON BOĞAZI
VİTES / ARKASHIMANO DEORE
VİTES / ÖNSHIMANO ALTUS
VİTES KOLUSHIMANO ALTUS SL-M370 3X9
FRENSHIMANO BRM355 HİDROLİK DİSK
LASTİKCST 700X35C 37-622 SİYAH
JANT28" CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM 36H DİSK

Scudo
Ne açıdan Sedona 340ı tavsiye ediyorsunuz? @Yusuf kaymaz Bir de forum da 340 ile ilgili pek bir şey çıkmıyor arama yaptığımda yok mu hiç kullanan?

bende sedona 345 aldım 2 ay önce mtb kullanıcısıydım.Arkadsımda yol bisikleti var dediki direk yol bisikleti al yok dedim benim tarzım sehir bisikleti.Geçtiiğimiz pazar arkadasın yol bisikletini aldım kullandım anladımki çok büyük hata yapmsım şiddetle tavsiye ederim yol bisikletini.
GELELİM İLLAKİ şehir bisikleti alacam diyorsan carraronun 227 modeli hakkında baya yorum yapılmış çok tavsiye eden var.Ben sedona 345 den memnunum.

en güzel özelliği açı ayarlı gidon boğazı.uzun tura çıkacaksın faydalı olur daha rahat sürüş sağlar diye düşünüyorum.Önemli olan ağırlıkları bence geçende bi arkadsım lapıer marka(yanlış yazmış olabilirim Fransız marka bisiklet olması gerek) şehir bisikleti almış baya hafifmiş 10 kg civarındaymış 2000 tl civarındada fiyatı varmış.Benim sedonadan en büyük sıkıntım bisikletin ağırlığı keşke 2 kilo daha hafif olsaydı diyorum.

kullanıcı olarak sedona diyorum ama arkadaşın dediği gibi sedonalar sanırım biraz ağır

@serhat uslu benim kullandığım 325 in gidon boğazı sabitti dün akşam açı ayarlı alıp taktıp orj sedonanın 50 tl gerçek kullanım rahatlığı sunuyor size tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Utkucallak
Hepinize yorumlar için teşekkürler ben de şehir içi kullanacağım için şehir bisikleti tercih ettim ve Sedona 340 aldım bugün.İzmirde yolların bozukluğundan dolayı yol bisikleti tercih etmedim bugün 340'ı kullanırken bile bisiklet yolunun ortasında çukur vardı.Carraro sportive 227 sedona 340'a göre sanırım biraz daha ağır.O yüzden Sedona 340'ı tercih ettim ve aldım.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
güle güle kullan kardeşim içine sindiyse sorun yok allah kasa bela vermesin

• Beğen
Amin çok teşekkürler @tege Bir sorum olacak bisikleti denerken gidondan maşayı kilitledim ama kilidi açamıyorum.Muhtemelen çok basit bir şey ama yardımcı olursanız sevinirim1435068791709-45452493.jpg

gidondan kilitlenebilir hiç kullanmadığım için sana bişey söylemiyim hiç tecrübem yok gidon kilitmele kolundan yapılıyor sanırım açıp kapatması

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Araştırma inceleme hepsi bir yere kadar. Bazen hisler teknik verilerden daha önemli oluyor. En iyi bisiklet içinize en çok sinen bisiklettir.

• Beğen
@Cengo
Teşekkür ederim bayiye gittim 340 da sportive 227'de vardı ancak hem görüntüsü ve üzerindeki schwalbe road plus lastiğin kalitesini duyduğum için hem de türk malı olması açısından 340da karar kıldım.Burda yardımcı olan ve iyi dileklerini belirten herkese çok teşekkür ederim.

Geri