Scudo Sports

Sedona sd311, nerelerde kullanılabilir/kullanılamaz.

dantelk

Üye
Tepki
27
Merhaba;

Kerem, 27, İstanbul, Bostancı! İlk bisikletimi almaya hazırlanıyorum. Doğrusu, bisiklete binmeyi yarım yamalak bilen biri için hayli zor (ama keyifli!) bir seçim yapmak üzereyim.

Önce bütçemi belirledim: Şimdilik fazla abartmadan, 500-550Lira harcamayı planliyorum. Gerçi bu miktar, bence bir bisiklet için yine de hayli yüksek. Ama elimiz mahkûm :p

Her şeyden önce, genel olarak bir şehir/tur bisikletinin bana daha uygun olacağına karar verdim. Çünkü muhtemelen ormana çok nadiren gireceğim Bu durumda, en çok beğendiğim dağ bisikletlerini (kron xc1000, giant rock, trek 3700 ve sedona 311) eledim.

Bu işimi hayli kolaylaştırdı, çünkü zaten belirlediğim fiyat alanında tek tük şehir bisikletleri var. :)

Aslında 2.el bir Trek 7.1 almaya niyetliyim. Ama, bu tip bisikletlerin piyasasının aşırı durgun olduğunu gördüm. Nadiren satışa çıkan bisikletler de ya bütçemi aşıyor, ya da kadrosu bana büyük geliyor :) Bu yüzden, 2.el bir şehir bisikleti almak için gerçekten zaman kısıtınızın olmaması gerektiğini gördüm; sabırla beklemek lazım.

Ben sabırlı değilimdir pek :p

Bu şartlar altında, sıfır şehir bisikleti almak en doğrusu gibi geliyor. Bu durumda; Sedona 311 (amortisörsüz 24 vites), ve Geotech Life (amortisörlü, 21 ya da 24 vites) arasında kaldım. (Kron Tourier 'i fiyatını biraz yüksek bulup eledim)

Doğrusu 311'e daha yakınım. Ancak amortisörsüz olması, beni biraz düşündürüyor.

Kullanacağım güzergahın genelde asfat yollar olacağı kesin gibi. Ancak, alacağım bisikleti biraz daha bozuk kesimlerde kullanmayı da isterim.

Sorular:

1)
311 ile, örneğin Büyükada'ya gidersem ne olur? Bisikleti orada kullanabilir miyim? Ya da, Ataşehir'deki gibi pis arnavut kaldırımlı yüzeylerden geçtikten sonra, beynimdeki gri hücrelerin yarısını yitirmiş olur muyum? Ya da mesela, İzmit gibi nispeten uzun yollara çıkacak olursam, 311 beni çok yorar mı?

Kısacası, amortisörsüz bir şehir bisikleti, sadece sahildeki bisiklet yolunda ve düz asfaltta gezmek için midir? Ada'ya gitmeyi planliyorsam, 311 bana uymaz mı? :)

2)
311'a sonradan amortisör takılabilir mi? Amortisör fiyatları nasıl?

Teşekkür ederim,

Scudo
Buyukada'da toprak parkurlar var, onlara girmediğiniz sürece sorun olmayacaktır...

Bu modele Aslı bisikletten alarak amortisör taktırmak mümkün. Takacağınız 60mm hareketi olan kilitli bir hibrid amortisörü olacak. Toprak yollara girmenizi kolaylaştırır ancak bisikletinizi bir dağ bisikelti yapmaz. Montaj hariç perakende fiyatı 130/140 ytl civarı olmalı...

Amortisörlü alacaksanız kilitli olması gerekli... Ama sizin kullanım amacınızda illa amortisör gerekli değil kanımca... Trek kararınız daha doğru gibi...

• Beğen
Tepkiler: dantelk
Trek kararınız daha doğru gibi...
Açıkçası benim için de Trek daha cazip, ancak 311 ile aradaki 200Lira farka değecek bir üstünlüğü olduğundan şüpheliyim. Yine de sizin görüşleriniz benim için değerli; sizce Trek ile Sedona arasında belirgin bir fark olacak mıdır?

Teşekkürler,
Kerem.

Geotech Life ile tur atmıştım gerçekten güzel bisikletti önerebilirim.

Forumda 2. el oldukça temiz, kilitlenebilir amortisörlü mtb veya şehir/tur bisikleti bulabilirsiniz.

salcanoların fiyeti cok ucuz 2 parkur icinde rahat bi bisiklet ng 101 ler sadece elcikten cevirme bi vitesi var o kadarıda olur artık diip alısan mutlu olacana inanıorum üstelik fiatıda ucuzdur

Forumda 2. el oldukça temiz, kilitlenebilir amortisörlü mtb veya şehir/tur bisikleti bulabilirsiniz.

Maalesef gerek bu forumda, gerekse diğer kaynaklarda benim fiyat aralığımda hemen hemen hiç şehir bisikleti satılmıyor. Zaten CityBike bisiklet-Yedek parça" forumuna, açıldığı günden bu güne (yedek parçalar dahil) 92 ilan bırakılmış. Bu tip bisikletlerin piyasasının durgunluğunu buradan anlayabilirsiniz :)

@ridean-
Hatırlatmak isterim, bahsettiğiniz bisikletin fiyatı 1.500Lira civarı. :)

benim trek 3900 bisikletim var satılık senin belirttiğin fiyat aralığında satıyorum 2009 model birakç ayn önce almıitım eğer düşünürsen görüşelim

Biraz geç cevap yazıyorum özür dilerim. Trek ve Sedona arasında Kadro kalitesi bakımından ciddi bir fark olur. Trek Kadro sonradan uzun mesafe tur bisikleti olarak geliştirmeye değecektir. Ancak böyle bir amacınız yoksa gereksiz olabilir.

• Beğen
Tepkiler: dantelk
Merhaba;

Geç meç, cevap cevaptır! Teşekkür ederim. :rolleyes:

Bu arada, ben 311'imi alalı neredeyse 6 ay oldu... Sedona 311, ya da türevi bir bisiklet almaya niyeti olanlarla kendi izlenimlerimi paylaşmak isterim...

Zaman geçtikçe, hem kendi bisikletimi, hem de arkadaşlarımın bisikletlerini daha iyi tanıdım... https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=25941&page=7 adresinden ilk izlenimlerimi zaten paylaşmıştım.

Şimdi, biraz daha detay vereyim.

Bisikleti toplam 250km kadar kullandım... Sanırım şunu rahatlıkla söyleyebilirim: ey okuyanlar! Eğer efendi gibi şehir içinde bisiklete binecekseniz, ve yumuşak zemine çıkmayacaksanız, kesinlikle 28" ince lastikli bir bisiklet edinin.

Dağ bisikletlerinin oturuş pozisyonu daha öne eğik, asfaltta zorlukla hız kazaniyorlar, ve lastikleri uğultu yapıyor. Ancak şunu da söylemem lazım, yaklaşık 20cm'lik bir kaldırımdan kanguru gibi zıplayarak (ya da kurbağa gibi uçarak diyelim) inebilen dağ bisikleti kullanıcısı bir arkadaşımı da, kıskanmıyor değilim.

Özellikle boya kalitesi açısından, Trek'in Sedona'ya göre fersah fersah ileride olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Kadro tasarımlarının özgün sadeliği de, Trek'i Sedona'ya göre yüz kat kadar daha alımlı yapıyor.

Sedona'da ayrıca, kadronun alt barının (markanın yazıldığı bar) tam yuvarlak olmaması hiç hoşuma gitmiyor.

Genel olarak bisikletimi aldığıma pişman değilim, ancak bisikleti bu kadar çok benimseyeceğimi bilseydim, Fx7.1 tercih edebilirdim belki. Daha doğrusu, şu anda bisiklet alacak olsam fx7.1 alırdım. Ama zaten muhtemelen 311'i tamamen hurda olana kadar kullanırım.

Bir de, çamurluklarını siyaha boyamayı planlıyorum :)

Kerem.

6 ay sonraki paylaşım için teşekkürler :)
seçimi yaptıktan sonra deneyimleri paylaşmak cidden çok önemli.
emeğinize sağlık

@dantelk

Geri