@DoodLez
üstad saydıkların zaten olmazsa olmaz şeyler, saolasın iyi niyetle bilgi vermek maksadında zahmet ettiğini de düşünmeden özenle yazmışsın da
ben yanlış ifade ettim sanırım, başlıkta sedona borla yazıyo, ona bakarak sadece borlaya göre konuştum.
"Borladan borlaya ağırlık farkı mı olur?" demeyi düşünmedim o an yazarken.Nasılolsa aşka modelden bahsedilmiyodur diye de böyle cevap geleceğini de düşünmedim ama önceki yazıların bazısına baktım, özür diliyorum başka modelleri de katan olmuş.
711leri 721leri kıyasla demiyorum,
Hadi peki şöyle sorayım;
Bütün sedona borlalar aynı değil mi?
Hem borla alan adam neden tüm modellerin ağırlıklarını toplayıp da ortalamasını öğrenip de tatmin olsun ki? adam kendi bindiği bisikletinin ağırlığını bilmek ister, köşedeki mahmutun mehmedin bindiği sd771in ağırlığının 12kilo(uydururuyorum) olduğundan ona ne ki?
Tartılıp belli bir standart değer biçilebilir. Tabi kullanım alanına göre satın alındıktan sonra kullanıldığında(çamur birikimi falan) bisiklette ağırlık artışı olabilir buna değinmiyorum, ama mal tanıtılırken satmadan evvel söylenebilir.
Herkes diğer bisikletlere 15-20kg bakkal bisikleti diyo, bunu niye söylemiyor o zaman kimse doğru düzgün?
hem düşük modelin ağırlığı yazılmaz ne demek ki? insan değil mi borlaya da binen de? Hafif bisiklet, sağlam bisiklet diye tanıtılan bisikletin ağırlığını yazmıyolarsa bu kimin kabahati?
Borla'yı sırf Sedona marka bisiklet alabilmek için en ucuzu diye borca sıkışığa girip de alıyolar, gücü yeten en kötü o dediğiniz 711i veya 761i alıyo zaten.