Scudo Sports

Sedona bisiklet tavsiyeleri

@dogan_69

Şöyle bir sorun olabilir; Kadro kulağını kırdığınızda yenisini bulamazsanız kadronuzu birdaha kullanamayabilirsiniz. Buda 600 liralık zarar demek. Ayrıca GIANT'ın kadrosuyla Sedona'nın uzak doğu üretim kadroları karşılaştırılamaz bence. İnşallah kadronuzla ilgili bir sorun çıkmazda uzun yıllar kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
Scudo
@ogunseyrek

yakın zamanda kadro kulağımı kırdım. sedona'nın imalatçısı aslı bisikletten ellerinde kalan son kadro kulağını aldım. verdikleri bilgiye göre yeniden üretilecekmiş kadro kulakları. yani problem çıkacağını sanmam kadro kulağı açısından. bu arada 611 fiyat/kalite açısından iyidir. tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
@dogan_69

Dostum bisikletin hayırlı olsun bende bu bisikleti almayı düşünüyorum ama maalesef hiç bir yerde ne bilgi (kullananlardan) ne de resim bulabildim senden ricam buraya resim ekleyebilir misin?

@Mustafa İlişe

Bende İzmir'deki bayisinden ellerinde kalan son kadro kulağını almıştım, sanırım herkese son kadro kulağını satıyorlar. Aslı bisiklete parasını havaleyle ödeyeyim İzmire kargo yapın dediğimde ise şehir dışına kargo yapmadıklarını İstanbul'a gelip almam gerektiğini söylediler. Kadroyu satarken kargoyu hemen çıkardılar yarınına elimdeydi ama nedense kadro kulağını satarken kargo yapmadılar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İlişe
Çok yakın zamanda Sedona 731 alacağım. Bu bisiklet hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?
(link)

Not: Yorumlar bütçe konusunda biraz makul olursa çok sevinirim.:)

Fiyat X Performans olarak piyasadaki en iyi bisikletlerden birisi. Bence çok doğru bir seçim.

• Beğen
Tepkiler: ardakandemir93
731 çok iyi bir seçim. bu sene tek renkte sınırlamışlar galiba ama oldukça güzel görünüyor sitesinde, sram x5 çok iyi ve 751 modelinde de 10 lu sistemi var, sedona dan vazgeçmeyin, şimdiden hayırlı olsun, keyifli sürüşler

• Beğen
Tepkiler: ardakandemir93
kullanan varmı acaba forumda onlardanda yorum alsak sağlıklı bir seçim olabilir insan zorlanıyor seçim yaparken.

Zar zor araba ayarlayıp bulup edip sedona 331 imi aldım getirdim evime bayi ile 90 km mesafesi var 1 ay içinde bakıma getir dediler getiremem dedim getirmen lazım dediler işte vidaları sıkacaklarmış frene vites takımına bakacaklarmış falan bu 2. bakımı kendimiz yapabilir miyiz acaba

@Uçkun Barış CANDAN

garanti kapsamından çıktığını hiç sanmıyorum emin misiniz sadece 2. bakım ücretsiz sonrakiler ücretli onu biliyorum ama lafı gevelemiş derken işin aslı nedir

ikinci bakımın maksadı; sıfır toplanan bisiklette bisiklete teller, vidalar binildikten sonra kullanılmanın etkisiyle tam oturması gereken yerlerine oturur, bu durum bazı vidalarda veya fren-vites ayarlarında gevşeme oluşturabilir (oluşturmama durumuda olabilir). Ayrıyetten bozuk bir parça/vida gibi şeylerde ilk kurduktan sonra kendini belli etmeyebilir. Maksat kullanım sonrası bisikletin parçalarının/ayarlarının bir gözden geçmesidir. Tabiki alınan mağza bu hizmeti sunuyorsa kullanmakta yarar var. Bu işi kendinizde yapabilir veya yakındaki bisiklet tamirciside bu konuda yardımcı olacaktır, ücret olayınıda 5 lira fln ister yada size bırakır. garantisini bozacağını sanmıyorum, zaten 2 yıl içinde kolay kolay bisikletin bir parçasının başına birşey gelmez, hea ekleyim bisikletin çalışmasını engelleyen bir durum olması durumunda elmecbur gitmek zorunda kalacaksınız zaten aldığınız yere. araba içinde benim tavsiyem/tercihim araç üstü veya çeki demirine bağlanan taşıyıcılar (tabi biraz maliyetli olabilirler) ama bagaj kapağına takılan taşıyıcılar da büyük rahatlık..

@Şükrü Yılmaz

Yok arabaya atmak kolay da artık babamdan araba isteyemem bir gün baba motor lazım dedim attım bagaja motor getirdim sonra baba bisiklet dedim bisiklet getirdim şimdi baba bakım dersem ayıp olacak :D

İlk bakımı bile kendiniz yapabilirsiniz. Bisiklet basit bir mekanik alet. Forumda sorarak ogrenebilirsiniz.

@Tuncay Üner

sizin yorumunuzun etkisiyle bugün ön arka tekeri söktüm sildim falan geri taktım ancak ön disk sürtme yaptı nasıl düzeltebilirim bir sorunum daha arka dişli 8'e geçerken zincir arttı kadroyu çizdi boyası döküldü o zincir atmaması için ne yapabilirim

Merhaba arkadaslar. Suanki bisikletimi yeni bir mtb ile yenilemek istiyorum. Sedona 701' in methini aldim ve karar kildim gibi. Acaba vites sistemi nedir ve sorun cikarir mi? Nasil bir makine genel olarak? Bir de Tekirdag corlu da nereden ne kadara alabilirim ? Bu sorulara cevap verirseniz memnun olurum :))))

Sedona 759 2012 almayi düşünüyorum arkadaslar cok acil kullananlar bilgi vere bilir mi

Geri