Scudo Sports

Sedona bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Ben aldim pazartesi geliyorda nasil diye yorum lari goreym dedm tsk ederim

o zaman izlenimlerinizi buradan paylaşırsanız çok memnun olurum benim de tecrübeye ihtiyacım var biraz :)

Bu gun asli bisiklete gittim bisikleti almaya ve bana gisterdikleri bisikletiten farkli bir bisiklet gelmis donanim 721in kini takmislar acera aktarici simano frenler cst lastik ler bana gosterdigi sram x5 donanimomega masa verdigi bisiklet le hic bir alakasi yok ve ben kabul etmedm isine gelirse ddediler bbeni okadar beklettiler zamamimi harcadilar hic bir sey olmamis gibi davrandilar bana donanimi soyleyen adami aradilar yanlislik olmus dediler ve ben gitmeden 1 gun once arad shelby lastik ve sram x5 mi dedm evet dediler almaya gidince sok oldum asli bisiklete yakismayacak bir durum gerçekten siddetle kınıyorum ben sozumde durup gittim ama adam degillermis insanlari kandirmak cok kolay olmus herkezin dikkatine*Linux (Android 4.1.2) ile gönderdi

nasıl bi iş anlamadım gerçekten 2. el falanmı alıodunuz acaba ?
x5 söküp acera takmak avid fren söküp shimano takmak

2 el degil 2012 kadro oldugu icin ucuz sandim ozellikle aradim bisikletide gittim gördüm anlastik ama gittigimde oyle bir seyle karsilastim ve adam bana soyleyen adami da aradi yanlislikl oldu diyor beni ilgilendirir mi yanlisloginiz benim sorunnum mu sizce o kadar beklemem zaman kaybim bos yere gitti

@selcukgl
Daha önce telefonda anlaşıp aradan birkaç saat geçtikten sonra mağazaya gidip bisikletinin satıldığını duymuştum.
Benim bisikletçide parça takacağı gün memleketine gitmişti.
Ama sizinki resmen kasıtlı adam soymak ya başka birşey gelmiyor aklıma. Ne kadar terbiyesiz hiç mi ticaret ahlakı yok hiç mi utanma yok bunlarda ? Geçmiş olsun size umarım bu konu ile sezonu erken kapatırlar da kandıracak insan bulamazlar.

Sadece kadro 759 butun donanim 721 ve fiyati 900 falan sahtekarlik sadece benden1300 lora istediler

Arkadaşlar merhaba;
İlk bisikletimi alacağım,ama pek bilgim yok tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şehir bisikleti istiyorum bütçem kısıtlı , o yüzden V frenli zaten bu fren sistemini tavsiye ediyor herkez genelde
Üzerindeki parçalar shimano giriş seviyesi modelleride olsa.
6061 kadro
Birde maşa kilitlenmeli olsa iyi olur.
marka takıntım yok.Bu iş beni sararsa daha üst model alırım. Bağımlı olup olmayacağımı bilmediğim için limit an alt.
Saygılar

Arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum 2. ellerınıde çok aradım fakat yenı model olduklarından bulamadım Sedona 950 sedona 840 merıda bıg nıne 70 100 300 ghost 2919 ve kron xc 1000 arasından eleye eleye sedona 840 ile merıda bıg nıne 100 arasında kaldım.2 gün içinde sipariş verecem lütfen yardım özelliklerini belirtiyorum
MERİDA BIG NINE 100
RENK İPEK SİYAH(SARI/GRİ)
ÖLÇÜLER 17
VİTES SAYISI 27
KADRO Big.Nine TFS-D
MAŞA SR Suntour 29 XCM HLO 100
ARKA VİTES Shimano Alivio 9
ÖN VİTES Shimano M370
VİTES KOLLARI Shimano Altus Rapidfire
FREN KOLU dahili
FREN Tektro HDC Disc 180 mm
AYNAKOL Shimano M391 44-32-22 CG
ORTA YATAK Cartridge Bearing
ZİNCİR KMC Z99 9s
HAZNE ÖN Alloy Disc QR
JANT Merida Big.Nine Comp D
KASET Shimano CS-HG20-9 11-34
LASTİKLER Merida Race 29er 2.1
GİDON BOĞAZ Merida NC OS 7°
FURÇ TAKIMI EGG Steel
SELE BORUSU Merida Comp SB12 27.2 mm
SELE Merida Pro SI
PEDAL XC Alloy
AĞIRLIK 13.90 kg
SEDONA 840
KADRO :6061 ALUMINIUM 27,5
VİTES SAYISI :27
MAŞA :RST OMEGA 650B REMOTE
ORTA YATAK :TRUVATIV SQUARE
AYNAKOL : TRUVATIV S600
VİTES KOLU :SRAM X5-9
FREN : AVID ELIXIR 1
ZİNCİR : YBN S9C
VİTES / ÖN :SRAM X5-3
VİTES / ARKA :SRAM X5-9
KASET : SRAM CS PG-950 11-34
ELCİK : VELO
GİDON : RACEFACE RIDE FLAT WIDE 710mm
BOĞAZ : RACEFACE RIDE XC
SELE BORUSU :RACEFACE RIDE XC
JANT ÇEMBERİ :SEDONA DS26
HAZNE / ÖN :SRAM MTH-306
HAZNE / ARKA :SRAM MTH-306
FURÇ TAKIMI :NECO 142
PEDAL : WELLGO LU C29
SELE : SEDONA 6076
LASTİK : SCHWALBE SMART SAM 27,5X2,10
Arasında 100 tl fark var Boyum 1.75 2sınıde 17 ınc seçecem Sedonanın ön maşanın iyi oldugunu biliyorum merıda ya göre 2sininde kadrosu kalıtelı kadrolar Görüntü olarak merıda bıg nıne 100 bana göre daha iyi ama donanım olarak durum ne tam bilmiyorum

bu bisikletlerin biri 29 jant biri 27.5
farkındasınız umarım ?
sedona sanki bileşenleri ile bir adım önde.

Evet jatlarının farklı oldugunu biliyorum ama genel olarak donanımlarda pek bi bilgim yok forumlarda baktıgım kadarı ıle ön maşa artısı var sedonanın sanırım vitesleri genel olarak sedonanın daha iyi gibi

@AYCAN GÜRBÜZ
aynen düşündüğünüz gibi.
sedona'nın frenleride daha iyi bu komposizyonda.
kısaca artık iş zevkinize ve bütcenize kalmış.

• SEDONA 840 .......................................................................MERİDA BIG NINE 100 ....
  • VİTES SAYISI:27..................................................................VİTES SAYISI 27
  • MAŞA:RST OMEGA 650B REMOTE 270 tl............................... MAŞA SR Suntour 29 XCM HLO 100 160 tl
  • ORTA GÖBEK:TRUVATIV SQUARE 45TL..................................... ORTA GÖBEK SHIMANO Cartridge Bearing 45 TL
  • AYNAKOL:TRUVATIV Sram 600 120 tl...................................... AYNAKOL Shimano Acera M391 44-32-22 CG 90 tl
  • VİTES KOLU:SRAM X5-9 110 tl.................................................. VİTES KOLLARI Shimano Altus Rapidfire 81 tl
  • VİTES / ÖN:SRAM X5-3 51 tl.................................................... ÖN VİTES Shimano Altus M370 30 tl
  • VİTES / ARKA:SRAM X5-9 100 tl................................................. ARKA VİTES Shimano Alivio 9 96 tl
  • RUBLE:SRAM CS PG-950 11-34 60 TL........................................ RUBLE Shimano CS-HG20-9 11-34 70TL
  • FREN:AVID ELIXIR 1 300 tl..................................................... FREN Tektro HDC Disc 180 mm 277 tl
  • ZİNCİR:YBN S9C 40 tl......................................................... ZİNCİR KMC Z999s 40 tl
  • HAZNE / ÖN ARKA:SRAM MTH-306 120 TL................................. HAZNE ÖN ARKA Alloy Disc QR 100 TL
  • PEDAL:WELLGO LU C29 75 TL..................................................... PEDAL XC Alloy 43 TL
  • SELE BORUSU:RACEFACE RIDE XC 100 TL.................................... SELE BORUSU Merida Comp SB12 27.2 mm 120 TL
  • LASTİK:SCHWALBE SMART SAM 27,5X2,10 140 TL........................ LASTİKLER Merida Race 29er 2.1 130 TL
SELE:SEDONA 6076 35 TL ............................................................... SELE Merida Pro SI 35 TL
TOPLAM: 1575.................................................................................... TOPLAM 1285 TLBUNLAR BULAMADIKLARIM
FURÇ TAKIMI:NECO 142 30 TL FURÇ TAKIMI EGG Steel
GİDONVE BOĞAZ RACEFACE RIDE 200 TL GİDON VE BOĞAZ Merida NC OS 7°
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DS26 JANT Merida Big.Nine Comp D
Genel olarak edındıgım bilgilere göre merida altus acera alıvıo karışık durumda vites olarak sedona iyi durumda maşa olarak meridadaki maşa yine kötü olan fren durumu ise sedonadakı dısk fren daha zahmetlı ve bakımı gereken bı dısk fren ve yagı pahalı tektro deore ile eşdeğer oldugu söylenıyor ama fiyatta pek bi farklılık yok donanımlarda yannış buldugum rakamlar olabilir genel olarak merıdanın hiç bir artısı yok gibi görünürde merıdanın iyi oldugu tek birşeyi sadece görüntüsü gibi tabı lastık boyutuda sedonada avantajlı gibi duruyor benım bulabıldıklerım bunlar Merak eden arkadaşlar için bilgi olsun Yinede görüntü olarak merıda aklımda kalır gibi eğer sedonayı alırsam

SEDONA 840 .................................................. ...MERİDA BIG NINE 100 ....
VİTES SAYISI:27.................................................VİTES SAYISI 27
MAŞA:RST OMEGA 650B REMOTE 270 tl............. MAŞA SR Suntour 29 XCM HLO 100 160 tl
ORTA GÖBEK:TRUVATIV SQUARE 45TL.................... ORTA GÖBEK SHIMANO Cartridge Bearing 45 TL
AYNAKOL:TRUVATIV Sram 600 120 tl..................... AYNAKOL Shimano Acera M391 44-32-22 CG 90 tl
VİTES KOLU:SRAM X5-9 110 tl.......................... .. VİTES KOLLARI Shimano Altus Rapidfire 81 tl
VİTES / ÖN:SRAM X5-3 51 tl........................... .... ÖN VİTES Shimano Altus M370 30 tl
VİTES / ARKA:SRAM X5-9 100 tl......................... . ARKA VİTES Shimano Alivio 9 96 tl
RUBLE:SRAM CS PG-950 11-34 60 TL..................... RUBLE Shimano CS-HG20-9 11-34 70TL
FREN:AVID ELIXIR 1 300 tl.................................. FREN Tektro HDC Disc 180 mm 277 tl
ZİNCİR:YBN S9C 40 tl........................................ ZİNCİR KMC Z999s 40 tl
HAZNE / ÖN ARKA:SRAM MTH-306 120 TL............ HAZNE ÖN ARKA Alloy Disc QR 100 TL
PEDAL:WELLGO LU C29 75 TL......................... ... PEDAL XC Alloy 43 TL
SELE BORUSU:RACEFACE RIDE XC 100 TL............ SELE BORUSU Merida Comp SB12 27.2 mm 120 TL
LASTİK:SCHWALBE SMART SAM 27,5X2,10 140 T... LASTİKLER Merida Race 29er 2.1 130 TL
SELE:SEDONA 6076 35 TL ............................... SELE Merida Pro SI 35 TL
TOPLAM: 1575.............................................. TOPLAM 1285 TLBUNLAR BULAMADIKLARIM
FURÇ TAKIMI:NECO 142 30 TL FURÇ TAKIMI EGG Steel
GİDONVE BOĞAZ RACEFACE RIDE 200 TL GİDON VE BOĞAZ Merida NC OS 7°
JANT ÇEMBERİ:SEDONA DS26 JANT Merida Big.Nine Comp D
Genel olarak edındıgım bilgilere göre merida altus acera alıvıo karışık durumda vites olarak sedona iyi durumda maşa olarak meridadaki maşa yine kötü olan fren durumu ise sedonadakı dısk fren daha zahmetlı ve bakımı gereken bı dısk fren ve yagı pahalı tektro deore ile eşdeğer oldugu söylenıyor ama fiyatta pek bi farklılık yok donanımlarda yannış buldugum rakamlar olabilir genel olarak merıdanın hiç bir artısı yok gibi görünürde merıdanın iyi oldugu tek birşeyi sadece görüntüsü gibi tabı lastık boyutuda sedonada avantajlı gibi duruyor benım bulabıldıklerım bunlar Merak eden arkadaşlar için bilgi olsun Yinede görüntü olarak merıda aklımda kalır gibi eğer sedonayı alırsam

Genel olarak fiyat karşılaştırmaı bu

Hal böyle iken bile sırf aklımda kalmasın diye Merida BIG NINE 100 SİYAH RENK 17 KADRO 29 JANT SİPARİŞİ VERECEM Gelince resimlerini paylaşırım

Sedona :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar . Sedona 820 almak istiyorum varmı kullanan aranızda ? Memnunmusunuz diye bi fikir alışverişi yapmak istiyorum . O fiyatta başka öneriniz varsa onuda yapabilirsiniz . Dağ bayır çıkacağım dağ bisikleti olması önemli yani :)

Geri