Scudo Sports

Sedona beni mahkemeye mi verecek?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Birhan K.

Bu kadar yakından mı ilglenmek? Firma benim sorunumu çözmedikten sonra sabaha kadar tatlı söz dökse ne olur? Yani adamlar seninle konuşunca başın göğemi eriyor? Bu kadar düşmeyin.

Al buda çok ilgileniyor dediğin firma.

XX7WGj.png

Cevap gelmedikten sonra ;

y38dW7.png

@babajanovic

@Birhan K. Bak bu adamın mesajına bana hakkımı sorgulamamı sadece cevap verdikleri için şükretmem gerektiğini söylüyor. Birhan kardeş buraya bir kaç öğretilmiş çaresizlik yazısı ekliyecem içinde bulunduğun durumu anlaman için.

Bir fil bir tonluk yükü hortumuyla kolayca kaldırabilir. Ama siz hiç, bir sirke gidip bu dev yaratıkların sessizce küçük bir kazığa bağlandıklarını gördünüz mü? Bir fil küçük ve güçsüzken ağır bir zincirle hareketsiz bir demir kazığa bağlanır. Ne kadar çok zorlarsa zorlasın zinciri kıramayıp kazığı yerinden oynatamadığını keşfeder. Sonradan fil ne kadar büyük ve güçlü hale gelirse gelsin yerde yanı başında duran kazığı gördüğü sürece hareket edemeyeceğine inanmaya devam eder. Birçok akıllı yetişkin de sirkteki fil gibi davranır. Düşüncelere, hareketlere ve sonuçlara hapsolmuşlardır. Asla kendi koydukları sınırların ötesine geçemezler.

Ne yazık ki birçok kişi yaşamı olduğu gibi kabul eder ve potansiyeline ulaşamaz. Bu kişiler boş bir kavanozun içinde zıplayıp duran pireler gibidir. Bu durumu gözleyen kişi kavanozun pireyi içerde tutan bir kapağı olmadığını fark eder. Öyleyse bu pireler neden kavanozun dışına atlayıp özgürlüğe kavuşmazlar? Yanıt basittir. Deneyi yapan kişi ilk önce pireleri içine koyduğu kavanozun kapağını kapar. Pireler yükseğe sıçrar ve küçük kafalarını şiddetle kavanozun kapağına vururlar. Birkaç baş ağrısından sonra pireler o kadar yükseğe sıçramaktan vazgeçerler ve yeni buldukları rahatlığın keyfini sürerler. Artık kapak kaldırılabilir ve pireler içeride tutulabilir. Gerçek bir kapakla değil ama “Bu çok yüksek, artık yeter diyen” bir düşünce tarzıyla.
Bir deniz akvaryumunda vahşi bir “barracuda” balığı birden uskumrulara saldırmaya çalışır ama aradaki bölme buna engel olur. Burnunu defalarca çarptıktan sonra denemekten vazgeçer. Bir süre sonra aradaki bölme kaldırılır. Ama “barracuda” yalnızca bölmenin önceden durduğu yere kadar yüzer ve durur. Bölmenin hala orada olduğunu zanneder. Bu örnekteki gibi pek çok insan böyledir. Hayali bir engele ulaşana kadar ilerler; ama sonra kendi dayattıkları sınırlayıcı bir tutum yüzünden dururlar.

Bir deniz akvaryumunda vahşi bir “barracuda” balığı birden uskumrulara saldırmaya çalışır ama aradaki bölme buna engel olur. Burnunu defalarca çarptıktan sonra denemekten vazgeçer. Bir süre sonra aradaki bölme kaldırılır. Ama “barracuda” yalnızca bölmenin önceden durduğu yere kadar yüzer ve durur. Bölmenin hala orada olduğunu zanneder. Bu örnekteki gibi pek çok insan böyledir. Hayali bir engele ulaşana kadar ilerler; ama sonra kendi dayattıkları sınırlayıcı bir tutum yüzünden dururlar.

Scudo
En azından göndermişler türkiye şartlarında firmalar onları bile göndermeyen var renkden bahsediyorsunuz komedi vallahi

ya yazmayım yazmayım diyorumda inan okudukça bide orucun etkisi ile insan kendini tutamıyor ama genede yazmıcam. :) Bu arada lütfenn ama baltalamayın canım konuyu.

burda ezdirecek kendini bana alttan girecem üstten çıkacam şimdi böyle karbon gazı yakan cahil zekasız insanlarla aynı ortamda yaşıyoruz anasını satayım.

@smclk89
Senin bir kere kendine saygın yok eğer olsa burda kasmassın kendini. Ben cahil insan olayım ama yeterki sen gereksiz gereksiz yazıp adamın asabını bozma. Faydan zaten yok problemden başka işe yaramıyorsun.

Hak aramanın nesi abartılı geliyor arkadaşlar size? Neyi bu kadar garip hakkınız olan şeyi istemenin?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Arseyus ne faydam olacak sana. senin kime ne faydan var. eğlencemi arıyon maceramı arıyon senin asabın bozulsa kaç yazar.

@smclk89
İyi de hocam sen Özceylan'a rüzgarlığı iade etmeye çalışırken sıkıntı yoktu? O zaman hak aranmak ayıp da değildi. Ki sen yasal olarak haksız durumdaydın o sırada. Bu arkadaş hakkını arayınca sıkıntı olan nedir?

@furkantrojka ulan bana zorluk çıkarttı adam gidiş geliş kargo parasını kesti onu bile yazmadım. 10 gün giymediğim ürünü geri almak istemeyen adam için zolruk çıkarttı diye tabi konu açarım. adam hem ürünü yeniletmiş hemde zorluk çıkaran olmamış buna cazlıyor. yani haklı isyan ile haksız zırvalamayı ayıramıyosun. senin o güzel beyninin içinde yumurta haşlayım ben. koskoca kanun hiç bir masraf ödemeksizin iade alacaksın diyor buna bile itiraz etmedim. 12tl kesinti ile sahibindene koysam zaten 3 günde satardım. ulan varya. adalet terazinizde mercimek tartayım sizin.

Adamlar 20 iş günü bekletip, kafalarına göre kullanıcı hatası diyemez. Teknik rapor yazmak zorundalar. Kullanıcı hatası olmayan durum için böyle bir şey yaparlarsa dava açar, ürünü inceletir ve hakkınızı alırsınız.

@furkantrojka bende bunu söylüyorum sana. adam bunu yapardı sen en fazla uyarı çektirip 3 ay beklersin adam ondan sonra yapardı. ve hiç bir yaptırıma mağruz kalmadı bizemi öğretiyosun koskoca firma uzman raporumu düzenleyemiyor hayretsiniz ya.

@babajanovic
Sen buna inandın mı? Bırak altını, aynı rengi üretip verseler havada kapar :D

@smclk89
Haklıyla haksızı ayıracak olan siz değilsiniz. Hukuk. Hukuken siz Özceylan karşısında haksızdınız, bu arkadaşsa haklı. Sizin adalet anlayışınızın ne olduğı kimsenin umrunda değil, olmaz da. Yasalar açık, ortada.
Yasaya göre ücretsiz iade alacaksın dediği halde para ödediyseniz bu sizin sorununuz. Anlaşılan o ki ancak forum ortamında yumurta haşlıyorsunuz. Gerçek hayatta gel deyince gel, git deyince git, hot deyince dur.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@furkantrojka ulan sen bana haksızı siz ayıracak değilsiniz diysun kendi konunda sen haksızdın diyosun ya sen mal adamsın 14 gün hem cayma hakkım var kanunda hemde hiç bir masraf ödemeksizim sen ne konuşuyorsun gerizekalı. bu kadar mallığıda ömrümde görmedim. sen daha git entegre furş takımı ile yarı entegre furş takımının farkını öğrende gel beyinsiz

yemin ediyorum ömrümde bu kadar gerizekalı bir insanı ancak burada görebilirdim. hayret ya. adam kanun diyor kanundan haberi yok ebesini mumyaladığımın malı.

@smclk89
Ben yasaya göre hareket ediyorum. Yasal olarak 7 gün içerisinde bildirmeniz gerekir. Siz 10. gün bildirdiğiniz için haksızsınız. Bu kadar basit. Bu arkadaş ise müdahil ürünle değişim hakkına sahip. Farklı renk ve desen muadil ürün değildir.

Yahu sedona daha ne desin? Bu kadar millet şuan iyi birşeyler söylemiyor size farkındamısınız... Bakın tekrar okuyun..
Eğer aynısından yoksa MUADİL yada ÜST SERİ diyor.
Siz değişen parçanın fotosunu attınız mı konuşmanın devamı nerde?
Bunca yazılandan sonra olumlu birşey yazmadığınızı konuyu okuyanlar elbette tahmin ediyorlardır... Neyse daha fazla bişey yazmaya gerek yok. Keşke sedona sizi mahkemeye verse... 119423 dosyayı görüntüle

@smclk89 isimli kullanıcı hakaret ve küfür yüzünden süresiz forumdan uzaklaştırılmıştır. Lütfen kırıcı olmamaya özen gösterelim. Aksi takdirde konuyu kilitlemek zorunda kalacağım.

@smclk89

Kardesim millet gerizekaliysa gerizekali konuyu acan adam yazan sensin. Girme konuya da yazma o zaman bu kadar gerizekali adamla. LANli LUNlu konusup hakaret edip duruyosun millete. Firma sana beles bisiklet mi vericek milleti susturunca?

Daha demin klüpten geldim,çocuğun bisikletinin selesi yok,Eski seleyi bantladık idmana çıkardım.Bildiğin koli bandıyla sünger kesip bantladım.Daha diyecek bir şeyim yok iyi forumlar.

@Arseyus

Ya sen kimsin de bana öğretilmiş çaresizlik yaftası falan yakıştırıyorsun? Sen beni tanıyor musun? Bugüne kadar nelerle mücadele ettim, ne gibi riskler aldım, bunları biliyor musun? Bilmiyorsun. Boş boş konuşuyorsun. Tıpkı bu konudaki ilk mesajında yaptığın gibi. Şımarıklık peşindesin.

Yazdıklarını ilk paragraftan sonra okumadım, sadece göz gezdirdim. Konuyla alakası olmayan, bomboş hikayeler. Psikoloji 101 anekdotları.

Adamlar senin mağduriyetini gidermişler. Ellerinde o rengi yokmuş, başka rengini yollamışlar. Hatta demişler ki elimizde o ürünün muadili varsa onu, yoksa da üst seri ürünü yolluyoruz demişler. Yolladıkları renk de zaten uyumsuz falan değil, aksine bisikletine renk katmış, havasını değiştirmiş. Sarı ile yeşilin uyumsuz olduğunu ilk kez senden duyuyorum. Zevksizlikte son nokta bu olsa gerek.

Kusura bakma da hiçbir garantör firma senin aşırı hassas renk/ton seçimlerinle ilgilenmek, seni pışpışlamak zorunda değil. Hani desen ki benim bisikletim mavi, adam bana komple alakasız bordo sele göndermiş; anlarım. O zaman haklı olurdun işte. Ama burada öyle bir durum da yok. Uyumlu bir sele göndermişler. Göz var izan var. Sana mağduriyetini giderecek ürünü yollamışlar yani, bu kadar, bitti. Konuyu uzatmanın alemi yok. Uzattıkça komik duruma düşüyorsun.

Tüketici hakları konusunda emin ol senden daha agresif bir tutumum var ancak şımarık tüketicilere karşı çok daha fazla agresifim.

Hele böyle saldırgan olanlara, kendisine cevap veren herkese saçma sapan çıkışlar yapanlara karşı daha da agresifim.

Beni bir daha kavanozdaki pireyle, kazığa bağlanmış fille falan bir tutmaya kalkarsan seninle anladığın dilden konuşmaya başlarım.

Haddini bil, terbiyesizlik yapma.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri