Scudo Sports

Sedona almayı düşünenlere uyarı

Sedona fiyatları belirlerken salcano ve krondan yukarda belirliyorsa servisinede dikkat edicek. Bisiklet montaj hatası kabul edilemez bir şey . Bir bayinin yaptığı tek şey o zaten kutuyu aç , kur onuda düzgün yapsınlar bi zahmet.

Scudo
Bayiinin yaptığı hatayı yada gözardı edilen bir kusuru başlıktaki gibi " Sedona almayı düşünenlere uyarı " şeklinde yazmanız yanlış diye düşünüyorum.

Dostum bu markadan değil montajlama hatasından kaynaklanan bir durum. Geçmiş olsun, hata marka da değil ürünü satan ve montaj ı düzgün yapmayan satıcıda.

@Samet Alpak

Burda söz konusu 200-300 liralık bisikletler değil eğer sen 1000 liradan fazla ödüyorsan bir bisiklet için verdikleri yerleride adamların montaj bilip bilmediğinide kontrol etmeleri lazım

Söz konusu bayiyi de belirtirseniz belki başka arkadaşların da aynı şekilde mağdur olmasını önlemiş olursunuz.

geçmiş olsun.
tamda 350 almayı planlarken...
hala gönlümden geçmekte 350

Ben de AYNİ bisikleti aldım. İzmir karşıyaka Seda Bisiklet. Son derece memnunum. Hatta daha bu salı gittim, sele ayarımda değişiklik istedim, seleyi geriye kaydırıp tekrar ayarlarını yaptılar ve ücret bile almadılar. Marka imajı çok hassastır bakın bir üst mesajda İlker Özmüş bey olumsuz etkilenmiş, oysaki sizi üzen bayi, sedona değil.

Sedona'ya da "bayi seçimi" konusunda eleştri getirilebilir.

Sedona diye anılan distribütör firma hatalıdır diyenler bayi hatalıdır diyenleri ikna edemeyecekler; tersi de mümkün görünmüyor.
Bunun nedeni problemin yanlış yerde aranıyor olması.
Problem, tüketici hakkını koruyan kuralların düzgün çalışmıyor olması. Bu kuralların çalıştırılmıyor olmasının bilinçli bir tercih olduğunu düşünüyorum. AB uyum kuralları gereği kurumsal olarak adı var ama pratikte yok. Esnafa şirinlik gerek!
Tek şansımız, distribütör ya da üretici firmanın "müşteri memnuniyeti" anlayışı. Daha önce bu forumda bir arkadaşımız bir cyclospor bisiklet öyküsü anlatmıştı. Başından geçenler tefrikaya dönmüştü ve arkadaşımız son mesajında, çaresizlik içinde kadrodan marka ismini kazıyıp, kadroyu boyayıp sil baştan bisiklet kuracağım diye noktalamıştı.
Başlığı açan arkadaşım bir "market bisikleti" yerine paraya kıyıp bir "marka" bisiklet alıyorsa bu sadece malzemeye verilen para değildir.

-Distribütör firma bayi seçiminde ve bayi eğitiminde hatalıdır.
-Bayi, verdiği hizmette kusurludur,
-Sanayi bakanlığı tüketiciyi koruyacak kurulları yokuşa sürerek kötü niyetlidir.

Ne yapsın adam?Montaj hatası nedeniyle fren arızası yaşamış. Yani, ÖLÜMCÜL bir kaza geçirebilirdi!
Gene nazik davranmış.
Ben olsam bir daha "sedona medona alanı ...." diye başlık atardım!

Sayın dostum;

Sizce SEDONA nın avukatlığını yapanlardan hangileri SEDONA çalışanı, yani neden bu kadar çok kişi SEDONA yı suçlamak yanlış diye yazmış ??

Demek ki SEDONA dan memnun olan çok kişi var. Bakın bu forumdaki SEDONA destek sayfasına en az sorun çıkıp ta destek gereken,
dolayısı ile en az işleyen başlıklardan biri SEDONA destek başlığı,

niye sizce ?

@Ahmet F.ELBİR

işin kalite boyutuna bakılırsa şölye özetleyebiliriz;

eğer sedona firması 16949 gibi bir standarda sahip ise standarda göre sedona o montajı yapamayan bayiidende sorumludur fakat bu kadar geniş bazda kalite yönetim sistemlerine sahip değil ise sedonaya suç atamayız. fakat anlaşıldığı üzere sedonanın bir bayi seçim kriteri olmadığından dolayı belki hukuksal olarak çıkmaza düşsek dahi gayriresmi olarak sedona bu konuda suçludur diyebiliriz. ilk başta yazıyı okurken bende aynı tepkiyi verip "sedonamı suçlu bayi yapamamış montajı" dedim ama işin özüne inilirse suçlu olan taraf sedonadır. ya bayilerine gerekli eğitimleri sunacak ya bayilerini eğitimli insanlardan seçecek yada ürünlerini eğitimsiz kişilerin dahi hemen kullanabileceği şekilde son kullanıcıya sevk edecek.

• Beğen
Tepkiler: Atalay Mete
@Çetin ŞAHİNÖZ

Memnun olan olduğu kadar olmayanında olması normal birşey ben değilim, bir daha sedona markasına yönelmeyi de düşünmüyorum , parçalanan fren balatasını yaptılar oh be kurtuldum diyemeden zincirin takur tukur sesini duyup ön vitesin 2. vitesinden 1. vitese atmamasıyla karşılaştım , eve geldim L ayarları ile oynadım yapabildiğim kadar yaptım en azından vites değişiyor ama şu zincirin sürtmesinden bir türlü kurtulamadım bisikleti aldım alalı rahat bir şekilde kullanamadım bir zincir atıyor bir takur tukur ses çıkarıyor BIKTIM. Sadece bisiklete verdiğim 1300 liranın bana bu kadar işkence çektireceğini bilseydim bu kahrolası markaya yönelmezdim bile. 3-5 kuruş fazla ödeyip bir TREK alırdım .

alıcaklar yine alsın ama alacağı yerin gerçekten nasıl bir yer olup olmadığını araştırsın malum sedona markası , bayiniz olalım mı diyeni kabul ediyor :alkis:

Bisiklet almayı düşünenlere sedonadan uzak durmasını tavsiye ediyorum , tabii istanbulda gerçekten asıl bayisi ve bu işi bilenler olabilir neyse karar sizin ben tavsiye etmiyorum

@ahmet çekmegeli

O konuda haklısınız fakat benim savunduğum nokta ise ana başlık .

@ahmet çekmegeli

Aynı yerden sedona 345 aldım, boya hataları vardı iade ettim, 1 haftada yenisi gelir dediği bisiklet için 3 hafta sonra 1 ay daha ileri tarihe gün verdiler, para iadesi istedim bir kısmı nakit bir kısmı taksitliydi, adamlar nakit olanı veririz taksitli kısmı 5 ay sonra veririz dediler, bastırdım 45 gün sonra veririz dediler, en sonunda bağırdık çağırdık başka yerden al biz kart çekelim dediler.
Bu adamların ne esnaflıktan nede motajdan anladıkları var, aldığım 345 montaj hatalarıyla doluydu neyse şükür olsun bisikletimi başka bayiden alabildim ve 1 ay kadar uğraştırdıklarını yanıma kar sayıyorum. Firma kötülemeyi sevmem ama kendilerine çekidüzen vermeleri gerek.

başlığı okuyunca şaşırdım nasıl yani dedim herkes sedonayı meth ederken şikayet nasıl olabilir di açıklamayı okuyunca başlığın hatalı olduğunu anladım burda suçlu Sedona değil satıcı aldığınız bisiklet Sedona değilde başka bir marka olsaydı aynı sorunlar olabilirdi. zaten bisiketler kutudan kurulu çıkar satıcılar sadece tekerleklerini takar gidonu düzeltir sıkar ve teslim eder bunlar onu bile yapamamış hayret doğrusu.

Arkadaşlar bir kişi de şu aldığınız yerin adını yazsın lütfen. SEDONA SEDONA diye yazıyorsunuz, tama anladık bayilerine dikkat etmek zorunda elbette.
Ama düşünsenize SEDONA bayiliğini alsa bu adamın elinden yarın başka marka satsa, aman KRON alacaklara uyarı diye mi başlık açacaksınız..

ASıl olayın kötü gitmesinin kaynak sebebini bu kadar gizlemek de anlaşılamıyor yani..

Bu bayi hangi markayı satarsa satsın aynı naneyi yiyecek besbelli, daha ne koruyorsunuz..:mad:

Başlık sahibi arkadaşa yazdık düzelt başlığı en azından SEDONA nın bayisi diye yaz diye ama foruma yazı yazıyor destek istiyor, dinlemiyor..

Bayiyi tüketici haklarına şikayet etmelisiniz. Mahkemesi hemen sonuçlanıyor ve tüketiciye gerçekten sahip çıkıyorlar.

@mustafa genç

Tam aksini düşünüyorum asıl suçlu sedona firması, bakın bisikletleri kalitesiz demiyorum cidden çok güzel bisikletleri ama gel gör ki kalite demek sadece ürünü iyi yapmak demek değildir. Eğer firma kurumsal kimliğe bürünmüşse ki sedona kurumsal firma gibi görüntü veriyor (en başta web sitelerinde ulaşım için bir telefon yok) o zaman işi bayide çöz arkadaş ben kurumsalım kalite belgelerim var ve benim bayilerim ve servislerim bana yakışacak düzeyde iş yapar müşteriyi memnun eder diyor ama işin aslı sedona önüne gelene bayilik vermiş bu şekilde kimse kusura bakmasın ama bayide aradığım kadar firmada'da suç ararım.

Ayrıca benim üstteki mesajda bayiye kızdım fakat bayi bu tarihleri firmadan aldı ve firma her hafta bir sonraki hafta termin tarihi verdi ve en sonunda nisan ayının 25'inde mayısın son haftası diye bi tarih geldi. Bilmiyorum belkide bayi müşteri kaçırmamak için salladı ama benim yanımdada telefonla konuştuğu oldu.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Arkadaş yazmış bayi ismini hasbike velesbit dünyası.

Marka iyi fakat montajı yapan kötü, benim kuzenim viyanada intersporttan Focus aldı full xt, adamlar montajı bilmediği için, arka sokma mili yanlış ayarlamışlar, çocuk, dağdan bayırdan indi, bisikleti kaldırır kaldırmaz jant seti elinde kalmış, ve arka rotor + kaliper değişti, montaj kötüyse hiç bir marka bozulmaya tolerans göstermez. :)

Merhabalar Sedona 720 almayi dusunuyorum.Ama aklimda birde Speciliazed Hardrock İnt sport var sizce hangisi daha iyi ?

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri