Scudo Sports

Sedona 761 - Corratech Motion - Amoeba Scud

Tepki
2
Herkese iyi günler,

Bu forumda emeği geçen herkese öncelikle teşekkürlerimi bildirmek isterim. 10 sene boyunca Bianchi-Meta bisikletime büyük bir zevkle ve yeni bir bisiklet ihtiyacı olmadan bindim. Standart bisikletlerde iki üç senedir yeni görmeye başladığım Sram çift kollu vites değiştirme sistemi, Suntour baskı aluminium frenler ve fren kolları, Selle Italia selesiyle diğer arkadaşlarımın bisikletlerinden ayrılıyordu. Maalesef geçen yaz başında apartmanımızın merdiven boşluğuna kilitlediğim bisikletim çalındı. Bir daha bisiklet alamayacaktım ama yeni evimize taşındığımızdan ve yaz gelip bisikletler teker teker yollara dökülüdüğünden bisiklete binme sevdası baya bi alevlendi:)
Adını vermeyeceğim bir bayiiden yeni Bianchi modellerini görüğümde kararsızlığa düştüm ve başka marka düşünmeyeceğim Bianchiden vazgeçtim. internet sağolsun sitenizi buldum ve detaylı arştırmaya giriştim. Bisiklet seçimi başlığından aldığım bilgilerle ve bir kaç bayii gezerek aşağıda belirtiğim bisikletlerden birine karar vereceğim.

1.Sedona 761:
Aslı Bisikletin ürettiği bisiklet full Deore kit kullanıyor. hafif ve çok şık. şimdilik üretime ara verilmiş (Shimano'daki gecikme nedeniyle) ama önümüzdeki hafta bi parti gelecekmiş sanırım. Bisiklet herşeyiyle içime fazlasıyla sindi yanlız 18" kadro 1.89 boyu ve 82 kilo cüssesi olan zaatalimin altında sanki küçük kalıyor. Ayrıca olması gerekenden daha fazla eğiliyormuşum gibi geldi. Çok fazla süremediğim için anlayamadım. Ama yinede bu bisikleti istiyorum :)

2.Corratec X-Vert Motion:
Deltadaki arkadaşlar sağolsun çok ilgilendiler ve bunu önerdiler. Bu bisiklette çok güzel bir bisiklet. Kaynak yerlerindeki işçilikten tutunda boya kalitesine kadar çok güzel görünüyor. Ama fren kolları ve gidonu tutan kollar zzyz gibi bir marka bunları hemen değiştiririm herhalde. Ayna kol haricindeki çoğu parça Deore. 21" e kadar kadro boyu var dediler 20" olanı bana baya uygun göründü.

3.Amoeba Scud:
Bu bisiklete gerçekten aşıkoldum. Boyada ve parçalarda kullandıkları kalite üst düzeyde. Kadro rengi ve parçalar mütiş bir uyum içinde. Yedek parça üreticisi olduğunu bildiğim Amoebanın kadro ürettiğini bilmiyordum. Kadro kalitesi hakkında aklımda şüpheler var ama web sitesiden 7005 alaşımlı rijit bi aluminium kadro olduğu yazıyor. Set Alivio ama biraz farkla Deore yapılabilir çokta gerek yok aslında Alivio daha önce kullanmıştım gerçekten sorunsuz bir set. Kadro boyu 19" gözüme Corratec'ten sonra biraz küçük göründü biraz bindim rahat ve daha hafif gibi geldi diğerlerine göre.

Fiyat olarak Sedona ve Corratec birbirlerine yakınlar Amoeba en uygun olanı. Aslında bütçem Corratec X-Vert Expert için yeterli ama bu kadar parayı tek bisiklete vereceğime ufak bir farkla kendime bir tane Scud, kız arkadaşımada bir tane Hussar hediye etmeyi tercih ederim. :)

Gerçekten kararsızlığa düştüm. Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkeze bol güneşli haftasonları.

Scudo
''Ama fren kolları ve gidonu tutan kollar zzyz gibi bir marka bunları hemen değiştiririm herhalde'' demişsin;
zzyzx :)
zzyzx oldukça kaliteli ve ünlü bir markadır.aynı shimanoda nasıl alt modelden üst modele seriler varsa zzyzx' de de vardır.yani bisikletin üstünde bulunan shimano her parça üst düüzey anlamına gelmez,ülkemizde sadece shimano bilindiği için bunu diyorum.o firmanın genel adıdır,bir sürü alt ve üst donanımı vardır.kısaca zzyzx leri hemen değiştirmene gerek yok:)

• Beğen
Tepkiler: Shimanosutra
@KoraY1459

761 2008 kasasının gerçekten çok güzel renkleri var. Geçen senelerdekinden çok farklı ve iddalı. Yanlız renk olarak Scud benim daha hoşuma gitti. Boyada sanki hiç çizilmeyecekmiş gibi duruyor, bir arkadaşımdaki mavi Honda Hornet'teki mat boyaya benziyor.
Donanımı bir kenara bırakırsak (Scud'a Deore takabiliyorlar) kadro olarak Scud'tan bir artısı varmıdır acaba. Yeni bir markaya göre kendini kanıtlamış olmaları (Corratec+Sedona) Amoeba Scud'a göre bir avantajmı?

@Yetkin Şahin

:) gerçekten zzyzx'di.......Rush'un meşhuuur şarkısına gitti galba aklım (oda yyz'ydi :D). Televizyon karşısında bir yandan esniyorum, bir yandan yeni bisikletime karar vermeye çalışıyorum; uykum geldi galba.
Boyunda ve gidonda kullandıkları zzyzx marka parçalar diğer karşılaştırdığım modellere göre daha basit ve ucuz geldi gözüme. Belkide zzyzx, Amoeba Scud gidondan daha fonksiyonel olabilir ama yinede değiştiririm muhtemelen (Görünüşe önem veriyordiğimi söylemeyi unutmuşum :cool:)

Geçen pazar üç bisikletide deneme şansım oldu ve kararımı Amoeba Scud'dan yana kullandım. Kadro boyu ve kullanılabilirlik açısından Corratec ve Amoeba bana daha uygun geldi ve nihayi kararımı verdim.

Üç gün kullandığım toplamda ancak 50km yapabildiğim bisikletimle ilgili ilk görüşlerimi söyle belirteyim; Kadro çok güzel ve rijit oldukça hafif bir bisiklet olmasına rağmen (12,7kg-satıcının yalancısıyım) fazlasıyla güven veriyor. Ön amortisör ortalama bi kalitede ama gidondan kilitlenip açılabilmesi çok pratik ve yokuş çıkarken baya yardımcı oluyor. Ufak bir arka atırıcı ayarına ihtiyacı var onun haricinde alivio set kusursuz çalışıyor. 15 gün sonra ilk bakımına götürdükten sonra bisikletle ilgili düşüncelerim dahada netleşir ve nacizene yorumlarımı sizlerle tekrardan paylaşırım.

Yorum yazan arkadaşlara ayrıca teşekkürlerimi sunarım.

Bol güneşli haftalar...

@Shimanosutra

Bayiide bu bisiklet de var mıydı?

(link)

http://img187.imageshack.us/img187/5571/ultimatetk0.jpg

Bu bisiklet Whistle Alikut 831D modelinin Türkiye'de Bianchi markasıyla satılan versiyonudur. Maxxis yerine kullanılan Byte Sennes lastik dışında en küçük vidasına kadar aynı bisiklettir. Donanımının çok daha iyi olmasının yanında kadrosundan gidonuna, selesinden elciklerine kadar saydığın bisikletlerin hepsinden daha kalitelidir, yakından incelersen farkı görürsün. Ben bu bisikleti almadan önce Scott Scale 60, Trek 6500Disc, Kron XC4000 XT ve Sedona 781 arasında seçim yapmaya çalışıyordum ama bunu görünce havada kaptım desem yeridir.

Bianchi'nin sitesinde kadro boyları hakkında bilgi yok malesef ama Whistle'ın sitesinde 16, 18, 20 ve 21 inç kadro boyları olduğu yazıyor. 1150€'luk bisikleti 1280 YTL'ye (1200'e bırakıyorlar) almak istersen Bianchi'yi arayıp 20 inç'lik kadrosunun mevcut olup olmadığını öğrenebilirsin.

Kolay gelsin..

(link)

http://www.whistlebikes.com/images/stories/bikes/Alikut_831D_big.jpg

@mightywings

İlgine teşekkürler yanlız yukarda belirttiğim gibi bisikletimi aldım artık geri dönüşü yok:D . Gittiğim Bianchi bayiisinde böyle bir bisikleti görmedim, ki satıcı arkadaş tavsiye bile etmedi; belki ben ne istediğimi tam olarak anlatamamış olabilirim.

Bianchi'nin web sitesinde genelde satığı bisikletle ilgili detaylı bilgilere pek yer vermiyor. Bindiği bisiklete 800-1000USD para veren bisiklet meraklıları satınalma kararını vermeden çok detaylı araştırıyorlar ve alacağı bisikleti en küçük ayrıntısına kadar öğreniyorlar. Bu yüzden işi bilen firmaların satığı bisikletlerle ilgili furş, ayna kol hatta kadro geometrisine kadar bilgi edinip neler kullandıklarını bulabiliyorsunuz.

Yukardaki cümlemden Bianchiye işi bilmeyen bir firma demek istediğimi anlayabilirsiniz ama maalesef bu böyle. Keşke Bianchide hem Türkiyedeki marka hemde ileri seviye amatör kullanıcılar için web sitelerinde daha detaylı bilgi sunsa.

Senin Bianchinde hayırlı olması dileğiyle....iyi günler

Geri