Scudo Sports

Sedona 711 veya 721 hakkında

SEDONA 721 HD

Kadro: SEDONA 721 DOUBLE BUTTED 6061 ALU.
Maşa: RST GILA ML
Vites: 24
Fren: AVID ELIXIR 1
Jant: SDN 2600
Lastik: CST 26"X2,10
Sele: SEDONA

CARRARO CRS 620 HD

Kadro: ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI-ENTEGRE MAŞA YATAĞ
Maşa: 26" SUNTOUR XCM PM. MLO 100 KİLİTLİ
Vites: SHIMANO ACERA 24 VİTES
Fren: SHIMANO HİDROLİK DİSK BL-M395 ROTOR SM-RT56 MERKEZİ KİLİT
Jant: 26'' CARRARO ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
Lastik: 26X1.95 53-559 SİYAH
Sele: VELO VL-1488 CARRARO LOGOLU

İKİ BİSİKLET ARASINDA KARARSIZ KALDIM.SİZ TECRÜBELİ ARKADAŞLARA DANIŞMAK İSTEDİM.

Scudo
721'de kullanılan avid frenler sıkıntılı. Eğer carraroyu beğeniyorsan onu almanı tavsiye ederim

2010 model sedona 711 kullanmaktayım. Arka bagaj takmaya karar verdim fakat bağlantısı olmuyormuş. Bi alışveriş sitesinde gördüğüm bir bagaj var, bagajın aparatı; iç tarafta arada yan yana dizilmiş deliklere takılır gibi geldi bana. Sizce bu takılırmı? Resmi ekliyorum...

[IMGh]http://l1307.hizliresim.com/1c/1/pt2g2.jpg

http://p1307.hizliresim.com/1c/1/pt2sk.jpg

Merhaba

Sıkıntı olarak neyi kastettiniz tam olarak.
Ben yeni aldım kullanıyorum. Eğer disk frenlerin hepsine özgi ses olayı ise tamam.

Ama başka bir sorun u var. Daha açıklayıcı yazarsanız bilgi almış oluruz.

Teşekkürler@Melih Gürle

Arkadaşlar bu iki lastik arasında kaldım, ikisini de çok beğendim.
Özellik ve dayanıklılıkları da yakın ama arada fiyat farkı 2 kattan fazla ne yapmalıyım
Ne dersiniz değer mi hangi kullanım profiline göre schwalbe şart ?

Arkadaşlar;
SEDONA 721 HD bisikletimin kadrodaki en hassas yerlerini karbon fiber kaplayacağım.
Sizce nereleri olabilir önümüz kış ve ben yağmur çamur demeden binmeyi düşünüyorum.

Hele kış trafiğinde işe gitmek güzel olacak. Ne dersiniz
fikirlerinize ihtiyacım var altı mı arka maşa mı nereleri kaplasam güzel ve yararlı olur.

neden kaplamak istiyosunuz ki?

Malum önümüz kar kış, en çok çamur taş vs ile karşılaşacak kısımları koruma amaçlı.

Yeni malum boyasına da kıyamıyorum. Yani daha çok koruma amaçlı ve görünmeyen kısımlarına düşünüyorum.
Mesela kadronun alt kısmına olabilir.

Selam,

CF film kaplama yerine bence şeffaf kaput koruma filmiyle kaplarsan koruma amacına daha yakın bir uygulama yapmış olursun. CF film görsel amaçlı bir filmdir; taş çarpması ve sürtme gibi dış etken dayanımı düşüktür. 3M'in falan çok güzel koruma filmleri mevcut.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Fatih T.
Böylelikle şeffaf olduğu için bisiklet görsellik açısından hoşuna giderek aldığın görüntüsünü kaybetmemiş olur hem de korunmuş olur...

Arkadaşlar
çok yararlı oldu bilgileriniz teşekkürler, bu şeffaf olan 3M folyoları nerede nasıl bulabilirim acaba ?

mondialden uzak dur marathon serisinin en dırt modeli arkadasa aldık korumasından memnun kalmadık birde çabuk aşınınan bir lastik

Hah tamam iyi olmuş o zaman sağol düşünceleriniz için..

Lastiklerden ilk izlenimlerim çok güzel.
Sanırım doğru tercih yapmışım, o kadar akıyor ki sanki pedal çevirmeden gidiyorum gibi geliyor:)

Ayrıca benim sedona da çok şık durdular. Bi becerebilsem resim koyacağım da..

Marathon iyi lastiktir, koruması da en üst düzeydedir. Excel de güzeldir çift katman olmasına rağmen Marahton'dan hafiftir. Yansıtıcı şeride sahip olması avantaj. Kaliteli bir iç lastik ve patlak önleyici şerit de alırsanız uzun bir süre patlaksız seyahat edersiniz. Bu arada 1.75" lastikler için azami 80psi, 2.00" lastikler için ise azami 65psi hava basabilirsiniz. İyi sürüşler...

Teşekkür ederim dostum.
Bu arada bişey dikkatimi çekti lastiğin üzerinde maximum load 90 kg yazıyor.
Sanki bana az gibi geldi ben 70 kiloyum, eh bisiklette 15 falan var aksesuarlar ile eder 85 kilo 5kg de sırtımdaki çanta var, yani kolaylıkla max yükteyim
acaba lastiği çok zorlamış olacak mıyım bu durumda..

Geri