Scudo Sports

Sedona 711 veya 721 hakkında

Başlangıç için yeterli ve güzel bir bisiklet. Turlarda arazide bir arkadaşım kullanıyor ve çokta memnun hiç şikayeti olmadı..
Eskişehir özmert bisiklette görmüştüm, netten numarasını bulup sorabilirsin.

Scudo
biraz zor bulursun ama istersn eskişehirde arkadaşm satıyor ucuza şimdi tam bilmiyorm fiyatını mavi.

biraz zor bulursun ama istersn eskişehirde arkadaşm satıyor ucuza şimdi tam bilmiyorm fiyatını mavi.

Merhaba.

Arkadaşlar teknik konular hakkında bilgi eksikliğim var.İnşaallah doğru ifade edebilirim şikayetimi.

Yaklaşık 20 gün önce Sedona 711 2012 model satın aldım ve bisiklet macerama giriş yaptım.Ancak seyir halinde iken bazen ön fren,bazen de arka frenler tekerleğe sürtme uyguluyor.Yetkili bayii(Tandem-Küçükyalı)'ye gidip ayarlarını yaptırdım ancak aynı problemler devam etti.Ayarlar yapıldıktan sonra tekrardan ön fren'in lastiğe temas uyguladığını hissettim.Bayii problem devam ederse frenleri değiştiririz dedi.

Sizce bu problem neden kaynaklanıyor ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar...

Fren ayarları yapılmasına rağmen tekerler sürtme yapıyorsa akort ayarı gerekebilir veya göbekler de sıkıntı olabilir.Yanıltmak istemem ama benim düşüncem bu.

O kadar kafaya takmayın. Adam değiştiririz demiş gidin değiştirsin.

@Sait Hislioğlu

Merhaba,

Aslında benim amacım problemin kaynağını araştırmak.Öğrenerek,araştırarak belki kendim onarabilirim.Değiştirme işi eninde sonunda hallederiz zaten:)

tşk.

sürtünme fran ayarından buyuk ihtimal yeni bisikletin akordu bozuk olmaması lazım ama toplarken fren ayarıı acele yapmış olablirler.

teşekkürler.

Zaten alırken kutudan çıktı,kurulum yapıldı ve bindim gittim:)

Yaklaşık 5-6 gün sonra aylık bakımına götüreceğim.Bir ayar daha yaptırırım yine problem devam ederse değiştiririm:)

Frenleriniz V fren ise.(711 'in bazı modelleri disk frendir ) Fren kolunu, siz frene bastıktan sonra tekerden ayıran bir gergi yayı vardır.Bu yay gevşek bırakıldı'ysa fren kolunu geri çekemez ve sürtünme oluşabilir.

Arkadaşım İstanbul Tandem Bisikleti ara kendisinde sıfır 2011 Sedona 711 model bisikletler vardır. Sıkıntısız gönül rahatlığıyla alabilirsin sana kargolar.

Tandem Bisiklet, Gurkan abi olmasi gerekiyor. Kirmizi renkli modelini gormustum. Emrah arkadasimin dedigi gibi guvenilir bir yerdir sorun yasamazsin.

bendede sedona 711 var fakat bana ağır geldi. BMW gibi bisiklet. ağır ama yol tutuşu çok güzel. ndn bu kdr ağır anlamıyorm.

Toplam ağırlığı bilmiyorum ama, Sedona 2012 781 kadrosunun ağırlığı M beden için (18 inc.) 1.620 kg bizzat kullanıyorum...orta-üst seviye ekipmanlarla benim bisikletim 11.5 kg... 2012 781lerde xt grubu var büyük ihtimalle 11 kg dır diye düşünüyorum...

Merhaba Arkadaşlar,

Uzunca bir aradan sonra hobiye yeniden dönmeye niyet ettim. Kron XC 250 ve birkaç modelden sonra Sedona 711' de karar kıldım, sizce kararım doğru mudur?

Bu bisiklet benim için uygun mudur, (kullanım amacım hobi, şehir içi gezintiler, arkadaşlar ile yapılacak turlar) Hidrolik Fren aklımı kurcalıyor, sorunsuz kullanabileceğim bir şey istiyorum.
2013 modeller ile beraber HD frene geçildiği için fiyat da 1000 lira' ya tırmanmış, acaba 2013 model' de V Fren var mıdır?
Ankara' da ikamet ediyorum, bisikleti hangi firmadan almamı tavsiye edersiniz? Yakın zamanda alan varsa kaça ve nereden aldı?
Bisiklet ile beraber yanında neler almalıyım, Kask, ön-arka ışıkları listeme ekledim.
Sedona 711 modelinin alternatifi nedir? Kron XC 250 kadro iyi dense de yürüyen aksam sorunları okudum, Salcano' ya ise henüz pek sıcak değilim.
Sedona 711 ile ilgili okuduğum tek sorun dış lastiklerin iyi olmaması, sık patlaması imiş, bu genel bir sorun mudur?

Bu arada stoklarda hala 2012 Sedona 711V' ler bulunuyor, sizce 2012 alınır mı? 2013 ile farkları nelerdir?
Ek olarak 721 ile 711 arasındaki farklar nelerdir? 721' i önerir misiniz?

Gerçi gördüğüm sitelerde 2012 modeller tercih nedeni olacak kadar ucuz da değil.

Ek: 178 cm boy, 85 kg ölçülerine göre hangi boy bisiklet almalıyım.

not: Bisiklet hakkında bilgim çok az, yeni yeni okumaya öğrenmeye başlıyorum.

Teşekkürler.

721 ile 711 arasındaki tek fark vites ve fren sistemi; 721'de sram var, ben gayet memnunum; çok net geçişleri var. Bisikletin bir tek lastiğinden memnun değilim, ortada düz bir hat olmadığından sürtünme katsayısı yüksek, yani asfalttan ziyade arazi için ama lastikler bir süre sonra arzuya göre değiştirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan İsmail
sedona 711 v bisikletim var. aldığıma çok memnnunum. yarışa bile birdim beni yarı yolda bırakmadı. sakın mekanik disk frenli biisiklet alma. baradine pabuç işini fazlasıyla görür.

• Beğen
@kadireskici
Kadir Bey bende V fren alma taraftarıyım lakin 2013 modeller sanırım Hidrolik Disk, V Fren görürsem almak isterim...

Ankara' da tavsiye edeceğiniz bir mağaa var mıdır?

v frenini bende tavsiye ediyorum 2012 modelini kullanıyorum bende. şuana kadar hiçbir sıkıntım olmadı sorunsuz güzel çekici bir bisiklet... Dediğiniz gibi stoklarda 2012 v frenlisini bulursanız kaçırmayın. Birazda pazarlıkla filan makul olur gibi. Lastik işi şansta olabilir benmde çok patlıyordu. Zaten bisikleti aldıktan 2 ay sonra yol lastiği taktım sorunsuz sıkıntısız akıyorum şimdi. Diğer lastikleri dağa taşa çıkınca takıyorum sadece.

• Beğen
@İnal İnal

İnal Bey Teşekkürler.
Doğrusu Sram ' ı da bilmiyorum ama resimlerden gördüğüm kadarıyla görselliği hoşuma gitti, daha iyi olduğuna da şüphe yoktur.
Fren konusunda ne yapacağımı bilmiyorum, V Fren alabilsem daha rahat olacağım, yeni modeller de VFren seçeneği olmayacak mı?

Teker konusunu biraz daha ilerde değerlendirip uygun lastik alırım diye düşünüyorum.

Geri