Scudo Sports

Sedona 711 veya 721 hakkında

@Ahsen Okyay

Ahsen Bey, 2012 modeli stoklarda gördüm fakat fiyatı 2013 modellerden farklı değildi, yine de bir gidip görmek lazım.

Scudo
4-5 gün önce arkadaşın teki buldu sıfır 2012 model v fren 800 TLye veriyormuş. Pazarlıkla 750 ye indirmeye çalışıcaktı. Net üzerinde de sanırım fiyatları 850 Tl gibi bişey. 2013 modeller 1050 Tl.

Arkadaşlar, 2013 model 721 için fiyat aldım, 1060 lira liste fiyatından 980' e düştü, çıplak bisiklet için. 711 modelin 2013 modelleri ise henüz ellerinde yokmuş. Ve iki model arasında 30 liralık komik bir fark var, şu durumda 711 almanında mantığı yok.

721 ' e oldukça yakınım, nasipse yarın gidip satın alacağım, bilmiyorum eve kadar sürerek gelebilir miyim :) Yenimahalle ' den Keçiören' e...
Almışken biraz iyi olsun istiyorum yani birkaç sonra gidip x donanımı alıp para harcamak istemiyorum, öte yandan sanırım bu bisiklet benim gibi yeni kullanıcı sayılabilecek birisi için oldukça lüks.

Ne dersiniz bu fiyata almalımıyım? Ve bilenler yenimahalle' den keciorene kadar sürebilir miyim? Diğer türlü araba ile gitmem gerekecek.

HD fren konusunda satıcı ilgilendi ve çekinilecek birşey olmadığını, sadece 10 bin bakımının yeterli olduğunu, bununda 10 yıla tekabül ettiğini belirtti.

@Ahsen Okyay

Anladım.
Ahsen Bey arada 200 liralık bir fark var, sizce 2012 model 711 mi, yoksa 2013 model 721 mi?

Hidrolik fren kötü bir şey değil, bilakis güzel bir şey; sorun etmeyin bence. O kadarcık fiyat farkı için 711 almak pek mantıklı görünmüyor.. Ayrıca 721'deki sram x3 gayet güzel bir sistem, 27 vites olsa daha iyi olur muydu? Elbette; ancak onun içinde 731 almak ve bütçeyi biraz daha zorlamak gerekir; yapabiliyorsanız yapın tabi 731 de gayet güzel. Bunların dışında bisikletin bir sıkıntısı yok..Giriş için gayet iyi bir bisiklet 721.

@İnal İnal

Anladım, teşekkürler hocam, yukarıdaki resimden de görüleceği üzre 721 alındı, hidrolik gerçekten çok başarılı, hoşuma gitti, bisikletin hafif olması ayrı bir güzellik ve hızlanma konusunda çok iyi. Elcikler rahatsız ediyor, ergonomik bir elcik almak lazım gibi.

Bisiklet ile beraber güzel bir kilit ve ayaklık ve suluk koyma için aparat aldım, hoşuma giden bir suluk bulamadığım için de almadım, uyumlu şık bir suluk arıyorum.

Şimdi bir hız göstergem eksik, bunun için hangi marka model önerirsiniz ve başlangıç için almam gereken başka bir şey var mı?

Görmeyeli bisiklet çok değişmiş, vites değiştirme kontrolleri farklılaşmış. Bazen vites 3 veya 4 de iken, tek hareketle 1' e indiriyorum bu doğru mudur, yoksa tek tek mi indirmek lazım?

Ve son olarak bisikletim balkon' da duruyor, tekerleri altına bir şey koymaya gerek var mı?

Hadi hayırlı olsun :) Güle güle kullan. Ben de hız göstergesi bakıyorum, sigma iyi gibi görünüyor. Elcikler rahatsız edici evet, ben şimdilik eldivenlerle idare ediyorum, değiştirilse iyi olur tabi. Fren değiştirirken ben de birkaç vites birden değiştiriyorum bazen sorun olur mu bilmiyorum, ama vites geçişleri çok güzel değil mi? Son olarak tekerleklerin altına uzun süre kullanmayacaksan birşey koyarsın onun dışında gerek yok bence.

@İnal İnal

Teşekkür ederim, bu bisikleti almama biraz da sizin 721 iniz sebep oldu, tekrar teşekkür ederim, vites değişimleri güzel gerçekten, ön vites değiştirirken sanırım dişliye geçene kadar birkaç saniye bastırmak gerekiyor, yarın bir elcik bir eldiven katabilirsek harika olur :D bisikleti almakla bitmiyor aksesuara da baya bir para harcanacak sanırım. Bu arada millet yolda çevirip, kaça aldın, markası ne, çok güzelmiş vs deyip duruyor, tasarım güzel gerçekten.

Güzel bir yağmur gezintisinden sonra;
http://i.imgur.com/b4flIoI.jpghttp://i.imgur.com/jmevJiQ.jpghttp://i.imgur.com/JfamSNc.jpghttp://i.imgur.com/uEyFF15.jpg

@Gökhan İsmail

Rica ederim, ne demek, memnun kalmana sevindim. Ben pek takmıyorum ama :) kask öncelikli.. Gerisi zamanla olur, birden toplanmıyor zaten. Suluk da güzel durmuş ;)

• Beğen
Tepkiler: Ali Nihat GÖRAL
Iki gundur yagmurda biniyorum ciddi yokuslar indim hizli birsekilde, cok sukur hic sorun yasatmadi, yol tutusu filan oldukca iyi.

merhaba arkadaşlar 1.5 ay önce 2012 model 711-v aldım. gayette memnunum bisikletimden vites geçişleri harika hiç bir sorun yok. ön maşanın kilitlenebilir olması çok iyi bir şey enerjinizin boşa gitmesini engelliyor. kilitlediğinizde tüm enerjinizi tekerlere aktarıyor ve kusursuz bir performans yaratıyor.

hayırlı olsun. güle güle kullan.

@Emre Kalyoncuoğlu

Hayırlı olsun, bulursam bende bir tane alayım, çok şık görünüyor. Çamurluklar filanda güzel görünüyor, başka ne kullanıyorsun aksesuar olarak?

Bisikletim asfaltta kasis vs düzgün olmayan yollarda beni rahatsız ediyor, bu tarz yollarda konforu artırmak için neler yapılabilir?

Hayırlı olsun bende istiyorum ama param yok ( öğrenciyim malum ) güle güle kullanın :)

HD frenlerime yağ mı bulaştı ne oldu bilmiyorum, tek bildiğim sanırım yağlamayı biraz abarttım, neyse şuan arka freni sonuna kadar sıktığımda rahatsız edici bir ses geliyor ve o eski tekeri kitleme olayı yok, acaba nasıl çözeriz sorunu.

Birde vites yükselttiğim de pedal çevirirken rahat sız edici bir boşluk kalıyor, yani sert değişiyor gibi, acaba ayarını mı bozdum, yağınımı fazla kaçırdım, umarım anlatabilmişimdir.

Geri