İyi günler. Bütün 410 kullanıcılarına bir sorum olacak. 2018 modeli çıkacak ve gördüğüm kadarıyla birçok parça değişmiş.Tamamını Sram den Shimano ya çevirmişler. Yerine taktıkları malzemeler daha ucuzu iken bisiklet fiyatı sabit kalmış. Şimdi aklımda birkaç soru var. Özellikle de göbeklere takıldım.
1) Sram 2017 modelinde nasıldı? (yani memnun musunuz?)
2)Shimano FC TX500 göbekler Sram'de kalite olaraka neye karşılık geliyor, Sram MTH 300 ile kıyaslandığında hangisi daha kaliteli?
3) Bu değişiklikler karşısında f/p açısından 2017 modelini mi yoksa 2018 modelini mi almak daha mantıklı?
4) Aslında babam bisikleti aldıktan sonra en az 2 yıl bir parça bile değişmeden kullanmak istiyor. Diğer alternatif de gusto 2018. Onda Shimano TX800 göbek var ve geri kalan parçalar da yaklaşık olarak aynı. Bu göbek olayını pek bilmediğimden bir şey diyemedim. Kalite olarak hangisi daha iyi? 410 2018 mi yoksa gusto 2018 modeli mi?
5) Kadro kalitesinde ve açılarında değişen bir şey var mı? Kıyaslayacak olursak Salcano nun aynı fiyatta şehir bisikletine göre kadro kalitesi nasıldır? (Mesela city wind 30-40 a göre. Mosso carraro ve bianchi yi geçtim çünkü renkleri pek güzel gelmedi.)
(Babam ikisini de sevdi ama gustoyu kıyamam sürmeye odamın en güzel köşesine koyup arada biner bakımlarını yaparım yine başka bisiklet almak zorunda kalırım sürekli kullanmak için diyor

)
Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Ben 410 un 2015 ve 2016 yorumlarını okuyup beğenildiğini gördüm ama 2018 de sanırım epey parça değiştirmişler o yüzden kafamda soru işaretleri oluştu. Yardımcı olabilir misiniz bana bu konuda?