Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Scudo
@pasa001 Lastiktir gidondur falan hepsi değişebilen parçalar olduğundan önemli değil. Önemli olan kadronun kalitesidir ki Bu iki bisiklet arasında 410 nun kadrosunun daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bir de ek olarak Giant escape 1-2-3 modellerine de bakın. 410 dan daha kaliteli ve hafif kadrolara sahipler. Ve kadro kalitelerinden dolayı bence fiyat performans oranları oldukca üst düzeylerde. Son olarak yine eklemek isterim ki amortisörlü maşa ormanlık alanlarda, köy yolları gibi yollarda sürmeyecekseniz asla almayın. Şehir için de düz maşa fazlasıyla yeter. Gerçi ben ormanlık araziye bile düz maşalı şehir bisikletimle gidiyorum eğer nasıl kullandığınıza dikkat ederseniz amortisör ihtiyacı hiç hissetmezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Genç89 giant escape 2'yi denedim güzel bisiklet fakat 48 kadro küçük gibi geldiği için almadım, fiyatı da gayet uygundu. Ben bisikleti hafta sonu spor amaçlı kullandığım için hibrit bisikletler de kullanışlı olabilir. Yine sedona'nın 320, 330 modelleri de dikkatimi çekiyor bakalım 2018 modelleri bekliyorum artık.

2015 sedona 410 sarı gri renkli bisikletimi satıyorum arkadaşlar ilgilenen varsa görüşelim özelden. 950 tl düşünüyorum.rubena stu raptiye geçirmez zırhlı lastik var sedona suluk kafesi ve zefal suluk var. Bisikleti satma sebebim bisikletten soğudum. Düşünen olursa 2015ler 2016 ve 2017den daha iyi derler. Kolay gelsin

İyi günler. Bütün 410 kullanıcılarına bir sorum olacak. 2018 modeli çıkacak ve gördüğüm kadarıyla birçok parça değişmiş.Tamamını Sram den Shimano ya çevirmişler. Yerine taktıkları malzemeler daha ucuzu iken bisiklet fiyatı sabit kalmış. Şimdi aklımda birkaç soru var. Özellikle de göbeklere takıldım.
1) Sram 2017 modelinde nasıldı? (yani memnun musunuz?)
2)Shimano FC TX500 göbekler Sram'de kalite olaraka neye karşılık geliyor, Sram MTH 300 ile kıyaslandığında hangisi daha kaliteli?
3) Bu değişiklikler karşısında f/p açısından 2017 modelini mi yoksa 2018 modelini mi almak daha mantıklı?
4) Aslında babam bisikleti aldıktan sonra en az 2 yıl bir parça bile değişmeden kullanmak istiyor. Diğer alternatif de gusto 2018. Onda Shimano TX800 göbek var ve geri kalan parçalar da yaklaşık olarak aynı. Bu göbek olayını pek bilmediğimden bir şey diyemedim. Kalite olarak hangisi daha iyi? 410 2018 mi yoksa gusto 2018 modeli mi?
5) Kadro kalitesinde ve açılarında değişen bir şey var mı? Kıyaslayacak olursak Salcano nun aynı fiyatta şehir bisikletine göre kadro kalitesi nasıldır? (Mesela city wind 30-40 a göre. Mosso carraro ve bianchi yi geçtim çünkü renkleri pek güzel gelmedi.)

(Babam ikisini de sevdi ama gustoyu kıyamam sürmeye odamın en güzel köşesine koyup arada biner bakımlarını yaparım yine başka bisiklet almak zorunda kalırım sürekli kullanmak için diyor:D)

Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Ben 410 un 2015 ve 2016 yorumlarını okuyup beğenildiğini gördüm ama 2018 de sanırım epey parça değiştirmişler o yüzden kafamda soru işaretleri oluştu. Yardımcı olabilir misiniz bana bu konuda?

@kadir karakaya Uçurum farklar olmaz. Sram Via sistemi ile gelirdi eski modeller. Ona denk veya bir tık altı donanımlarla gelir 2018 ve sonrası. Önemli olan kadro, maşa malzeme ve açıları neler olmuş. Bunları da kullanıcılara sorman iyi olur.

@kadir karakaya 2015-18 modelleri arasında sürüş zevkini ve kalitesini %1 den fazla etkileyecek bir değişiklik yok o yüzden hoşunuza giden modeli alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
Hızlı cevap almak için arkadaşım adına soruyorum.178 cm boy ve 79 cm iç bacak ölçüsüne hangi kadro boyu olur?
48 küçük mü gelir?

• Beğen
Tepkiler: ones
Merhaba arkadaşlar 1.78 boyum bacak boyumda 78-79 sedonanın ikinci el bisikletini almaya karar verdim 410 2015 onuncu yıla özel seri olandan iki ayrı bisiklet buldum fakat birinin kadro boyu 56 - diğeri ise 48 ortada kaldım 48 kadro bana uygun olur mu yoksa 56 daha mı uygun olur yardımlarınızı bekliyorum anlaşma aşamasındayım teşekkürler.

48 kadroya sahip olan arkadaştan rica ettiğimden dolayı bir iki fotoğrafta gönderdi sağolsun yardımlarınıza ihtiyacım var.
gOy0dZ

PlBW86

(link)

(link)

Dosyalar

• gOy0dZ.jpg
    gOy0dZ.jpg
    74,3 KB · Okunma: 40
  • PlBW86.jpg
    PlBW86.jpg
    81,8 KB · Okunma: 41
  • Beğen
@h.kozan yorumun için teşekkür ederim 52 baz alırsak 48 ile arasında 4 cm var 56 baz alırsak aynı şekilde 4 fark var biraz büyük olması mı biraz küçük olması mı avantaj vey dez avantaj hani küçük çocuk bisikleti gibide durması hoş görünmez gibime geliyor sen ne düşünüyorsun bu konuda

@ones Biraz küçük gelmesi büyük gelmesinden iyidir. 48 olur, bacak boyuna uygun, stress yapmana gerek yok. 56 Xl kadrodur, ölçülerin zaten M ve L arası.

• Beğen
Evet dostum anlaşma sağladık teşekkür ederim yardımların için

@hamlet2006
Paylaştığın bilgiler ilgi alakan ve yardımların için sana ayrıca teşekkür ederim saygılar

sedona 410 modeli fitness mı cross tarzı mıdır _

@canalanplt fitness bike tarzı.Ancak çok agresif tarzda da değil

• Beğen
@ones
Gule gule kullan çok şık bi ata sahipsin artik

@ones
Sen buna birde gidon yukseltici al on numara olur

• Beğen
Tepkiler: ones ve hamlet2006
@mariokaldato
Zaten arıyordu.Nereden ,kaça bulabilir?Tam olarak bu gidon yükselticinin adı ne olarak geçiyor?Spacer mı alacak ayarlı gidon boğazı mı?Link atarmısın?

• Beğen
Geri