Öncelikle tebrik ederim. Güzel seçim yapmışsın. Bisikletin eksisi yok. Öylece kullanabilirsin. Amacına göre eklemeler yapabilirsin. Ben şu değişikleri yaptım:
1) 700x28 2. el specialized espoir ince lastik taktım, 700x35'lik orijinal lastiklerini turlarda ya da hafif arazide kullanacağım.
2) Arka bagaj almadım. Tura çıkıncaya kadar da gereksiz görüyorum. Gidon çantası, telefonlu kadro çantası, üçgen takım çantası; basınç ölçerli ince ve kalın sipoplara otamatik uyum sağlayan düzgün bir pompa, 700x35-25 lastiklere uygun Rubena-Mitas iç lastik, zincir sökücü, alyan takımı aldım. Zincir sökücülü alyan takımları da satılıyor. İzmir'de 60 TL. Baştan bulamadığım için ayrı aldım. Bunun dışında tamir takımı vs bildik ve önemli konular.
3) Bisiklet kullanma tecrübenize saygısızlık etmek istemem ama kask, reflektörlü yelek (Koçtaş'ta 10 TL.), uyarı aydınlatmaları, basit ecza torbası, gözlük, baf vs. şart...
4) Sele kılıfı şart. Pedli tayt ve sele kılıfı olduğu halde çok uzun yolda ancak kurtarıyor. Uzun mesafede sadece sele kılıfı bile yetmiyor.
5) En kısa zamanda MTB kilitli pedal ve ayakkabı alacağım. Performans ve kas gelişimi açısından çok gerekli...
6) Gidonun ortası bombeli olduğu için far vb.ni yerleştirmekte zorlandım. Kelebek gidon alırsam süper olacak.
7) Çok sıkışınca uzun yolda 3x6. vites diş atlıyor. Sanırım vites ayarıyla ilgili. Bisikletçiler yapamadı. Bir ara kendim yaparsam iyi olacak.
8) Bagaj ve tur çantası fena olmaz.
Bisikletle Foça ve Turgutlu'ya gittim. Lastikleri inceltince ilk başta zorlanıp düştüm, şimdi alıştım. Şehir içi 30-40 km. vızır vızır gidip geliyorum. Bana mısın demiyor. Bir günde 112 kilometre gittiğim oldu. Çok güzel bir bisiklet... Hafif, seri... Ortalama 20-22 km arası gidiyorum. Düz yolda 25-35 km arası hız yapıyorum. Hafif toprak yola da ince lastiklerle girdim. Sorun yok... Vites oranları güzel, Evka 2'nin dik yokuşlarından bile zorlamıyor. Uzun yolda 3x7 ve 8. vitesleri pek kullanmadım. Vites oranları da yüksek yani... Evka 2'den Konak'a 38 dakikada gidip 55 dakikada geliyorum. Daha ne olsun. Kendi arabamla gitmekten hızlı... İyi ki almışım. Uygun zamanda foto vb. atabilirim.