Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

Scudo
@Kaplan 53 tam olarak bilmiyorum biraz vardı :) , yalniz on bagaj la dengeleyince pek sıkıntı olmuyor, ama tur candir fırsat olsa da tekrar kacsam

SM-T700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sedona 410'u Ekim 2015'de aldım. O zaman dan bu yana hiç sorun yaşamadım. 410'dan çok memnunum. Ayrıca 2014 yılında Dahon katlanır bisiklet aldığımda yaz ve kış için iki çift Sedona marka eldiven ile Sedona marka kask'ı uygun fiyata almıştım. Hem eldivenler den hem de kask dan çok memnunum. Hala kullanıyorum. Burada 410'u yeni alan arkadaşların gönlü rahat olsun. İnşallah uzun zaman sorunsuz kullanırlar.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
@mhd kardeş kaç kilo bilginiz varmı bende carraro 227 düşünüyom

@Kaplan53 Kaç kilo derken bisikletin ağırlığını mı soruyor sunuz?

@Kaplan53 Tartmadım. 12 kg dan fazla olmaması lazım.

420 ile Bugünkü kısa turum yine tam bir fiyasko ile sonuçlandı.anladımki inişli çıkışlı yerlerde bisiklet sürmek bana göre değil.ciğerleri yaktım yine 2-3 saat kendime gelemedim tabiri caizse baygınlık geçirdim.2 günlük bisikletimi satılığa çıkardım 1050 liraya satmaýı düşünüyorum. kilo verip bu maceraya atılmak gerektiğini anladım yoksa sağlık sorunları baş gösterebilir.ilerleyen zamanlarda yeni bisikletimle aranızda olmak dileğiyle

@ahlaksahibi Bir anda kendinize çok yüklenmişsiniz. Farklı branşta hasbel kader eğitmenlik yapıyorum. Nacizane tecrubeme binaen; Doğru beslenmek için yardım alın, bol bol maden suyu için, gece yatmadan yapabiliyorsanız sarımsak yeyin. Koku problem olur derseniz yarım diş yutun. Sırf sarımsak ve soda bile 3 günde fark yaratıyor.

@Kaplan53
Sağlık sorunu nefes tansiyon kilo vs.b bisiklet harika hanım çocuklar satma diyor ama ben duramam binerim sağlığımı tehlikeye atmanın anlamı yok.kilo verip devam etme kararı aldım.bu bisikleti seçme sebebim İzmir Küçükyalı sahilde Fuji absolute 1.5 denememdi o zaman bu tip bisikletler hoşuma gitti 28 jant ve düz maşa sedona da kaliteli marka olunca ve kampanya denk gelince aldım.bu benim ilk bisikletim ve 30 yıl sonra ilk kez ciddi manada bisiklet kullandım.b u kadar zorlanacağını hiç sanmıyordum ancak ufak rampalar bile gözümde dağ gibi büyünce ayrılık kaçınılmaz oldu

• Beğen
Tepkiler: Kaplan53
@ahlaksahibi Sevgili dost oncelikle geçmiş olsun.ben 49 yaşındayım. 1 sene ancak oldu bisiklete başlayalı ve en son 14 yada 15 yaşındaydım bisiklet sürdüğümde.aniden karar verdim ve çelik bisikletle başladım, hep bisiklete başlarken amaç balığa gitmekti. İlk seferinde olüyorum zannettim, pedal çevirmez en kısa rampaya benzer seyler Ağrı dağı gibi gelirdi.istikrarlı sekilde bisiklet sürdüm ve geldiğim noktada bu 410 ile 36 km yolda ortalamam yapkaşık 28 km en son çatalca dönüşü 55 km pedal doğru düzgün kesmeden seyahat etmişiz.bisiklet ancak 2-3 ay istikrarlı kullanildığı zaman gelişme sağlıyor.hafrada 3 gun kesin kullanılacak 30-40 km yol yapılacak.bende tansiyon rahatsizlıgı var ve bu pedallama inanılmaz iyi geliyor ve bende 93 kiloyum.pedallamaya devam sevgili dost.pedallamadan bıkılmaz.

İstediğiniz kadar sağlıklı ve fit olun, hatta sporcu olun, denemediğiniz branşa geçince sizinkine benzer durum olur. Bir kere böyle harabiyet olmasa iyi hissetseniz dahi adım adım gitmelisiniz. Pek çok genç arkadaş eklemleri, kıkırdak dokuları yeterince sağlamlaşmadan fitnees yapacağım diye enerjilerinin verdiği yanılgıyla bedenlerini mahvediyorlar. İyiki yorulmuşsunuz. Yoksa ayak bileğinizden kalçaya kadar kireçlenme olacaktı. Önce eklemler sağlamlaştırılacak, ki bu yaş ilerlediikçe daha geriden gelir. Adele gücüne aldanıp yüklenirseniz geri dönüşü olmayan problemler açığa çıkar.
Önce düz yol kısa mesafe, sonra mesafeyi hızı artırırsınız. Sonra ufaktan yokuşa vurursunuz. Ama kendinize ajanda çıkartın. Ör, 1 ay hiç yokuş çıkmayacağım.
İronmanların içinde hiç spor yapmamış 40 ından sonra 4, 5 yıl da yüzlerce kilometreyi koşacak seviyeye ulaşmış olanlar var. Kademe kademe, bilinçli kendine zarar vermeden ve devamlılığı elden bırakmadan yapmaya çalışırsanız, emin olun sonuca şaşırırsınız.

@ahlaksahibi Lütfen devam edin, emin olun hepimiz aynı yoldan geçtik. Yaşım 44, 3 sene önce başladım ben de, bugün güle oynaya çıktığım rampaları ilk sürdüğümde 4 molada zor çıkıyordum. Yorulduğunuz yerde durun dinlenin, olmadı inin yürüyün, elinizde götürün, her seferinde mesafeyi 1 km artırın, her seferinde rampayı 100 mt daha fazla çıkın, yorulduğunuz yerde bırakın ama ne olursa olsun devam edin. Çok değil yaz sonu geldiğiniz yere siz de inanamayacaksınız.

@kutsaruzgar sarımsak ve sodanın ne faydası var acaba? tansiyona mı?

@1dost Sarımsak ciğerlerinizi açacak, toksin atmanızı hızlandıracak, maden suyu mineral ihtiyacınızı karşılayacak. Cevap çok daha uzun tabi, kısaca böyle.

@kutsaruzgar tansiyon rahatsizligim olduğundan size tavsiyem tansiyon rahatsizlığı olana madensuyu tavsiye etmeyiniz.Yüksek oranda sodyum içerir.nefes için ise okaluptuslu draje iyidir.

Bir rahatsızlığı olan, mutlaka doktor kontrolünde spor yapmalı. Benim tavsiyem standart durumda olanlara...

Merhaba arkadaşlar uzunca süre yaptığım araştırmaların sonucunda sedona 410 almaya karar verdim.Ama şöyle bir sıkıntım var ısparta da yaşıyorum ve burada sedona bayisi yok,ilk sorum internetten hangi siteden alabilirim, bazı sitelerde 2015 model satıyorlar, beklemiş bisikletlerde bi sıkıntı çıkma ihtimali var mıdır?

@AlexStukov 2016 nın rengini beyenmediğim için ben 2015 aldım. Sorun değil de, lastiklerin son kullanma tarihi olur mesela... Neticede en makulu en yeni üretileni almak. Ama Türkiye de yaşıyoruz, seçenekler kısıtlı, alternatif az ve her şey pahalı. Aklımıza yatanı almaktan başka çare kalmıyor.

Geri