@Asusmune
Bugün iyice vites kollarını deneme ve vites ayarı yapma şansım oldu. Daha önce belirttiğim gibi kolların kullanım şekli, ergonomisi konusunda hiçbir sıkıntı yok. Babam da çok beğendi, sonuçta o kullanacak. Yalnız kolların hissi çok kötü, alt seviye olduğunu belli ediyor. Shimano Altus veya hadi Acera olsun, vites kollarını rakip sayarsak; Sram Via çok geride. Melzeme kalitesi vites tuşlarında çok kötü.
Artısına bakacak olursak çalışmasını çok beğendim. Sessiz, verimli. Shimano'daki alt seviyelere göre daha rahat çalışıyor, vites ayarlaması çok kolay. Belki bana öyle geliyor bilmiyorum, kullandığım Sram viteslerin ince ayarı çok kolay yapılıyor Shimano'ya göre.
Bunu da yine özellikle sizin için yazıyorum
@Asusmune 
Kadro kulağının vidası gevşek geldi! Zaten tüm vidalar gevşekti, frenlerin her noktası dahil. Neyse, vites ayarı yapmadan önce o tarafa bakınca siz geldiniz aklıma. Vidayı bir sıkayım dedim, baktım bir hali gevşek. Servisin de aklına gelmeyecek bir nokta orası sanıyorum. Umarım tüm Sedona 410 sahiplerine kadro kulak vidalarını kontrol etmişlerdir.
Selamlar.