Scudo Sports

Sedona 410 bisikletim çalındı.

Scudo
Anlamakta güçlük çekiyorum. Acaba hırsızlık bir nevi hastalık haline gelmiş bir alışkanlık mı?
Bugün bir bisikletçiye gittim. Parçalayabilir, boyayabilir, dedi. Birkaç gün açığa çıkarmaz bir de çevre semtlere bak diye fikrini söyledi. Sokağın diğer tarafında kasapta bir kamera var, patron yokmuş o yüzden bakamadım. Acaba polisler böyle tüm kameraları inceler mi? Bir de bisikletini kaybedip bulan arkadaş var mı acaba?

Ben bisikletimi üşenmeden balkona koyuyorum.En güvenli yer evin balkonudur.

Anlamakta güçlük çekiyorum. Acaba hırsızlık bir nevi hastalık haline gelmiş bir alışkanlık mı?
Bugün bir bisikletçiye gittim. Parçalayabilir, boyayabilir, dedi. Birkaç gün açığa çıkarmaz bir de çevre semtlere bak diye fikrini söyledi. Sokağın diğer tarafında kasapta bir kamera var, patron yokmuş o yüzden bakamadım. Acaba polisler böyle tüm kameraları inceler mi? Bir de bisikletini kaybedip bulan arkadaş var mı acaba?
İncelemezler. Şikayetinizi alacaklarını da sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: cool mehmet
Teşekkür ederim. Umudumu yavaş yavaş kaybediyorum tabi kim biler nereye götürmüş ne yapmıştır. Canlı bir varlık gibi üzüldüm. Maddi durumu düzeltip bir daha bisiklet alırsam evin içinde bile kilitleyeceğim artık.

Sahibinden'de ve letgo'da bakın bu arada, çalıntı bisikletler genelde orada satılıyor.

• Beğen
Sürekli bakmaktayım. Çevredeki kamera kayıtlarını almaya çalışacağım bakalım.

@ERTUNGA Bisikleti esir almışsın. Binicim üstüne vurucağaaam kırbacı .. Dostum bu ne? bence kilitleri çalabilirler...
Sayın YücelDursun her zaman dediğim gibi önce tedbir sonra tevekkül sadece çalınma olasılığını düşürmeye çalışıyorum başka önlemlerim de var ama açık etmeyeyim.:)

Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim. Umarım çok hızlıca bulursun bisikletini.
Şöyle bir düşünüyorum da, dolar bu hale, ekonomi bu seviyeye gelirse, başlangıç seviyesi bisikletler bile bir asgari ücretlinin iki maaşı ederse, hırsızlıklar da artar. Üstelik hırsızın, yolsuzun ve tecavüzcünün bir kapısından girip diğer kapısından çıkabildiği adalet sistemi de bizlere gösteriyor ki, kontrolden çıkmış bir ülkedeyiz.

Büyük geçmiş olsun. Siz bu ara letgo ve sahibinden ilanlarını da kontrol edin her gün. Belki elden çıkarmak kurtulmak ister çalan kişi. Sırf bu korkudan dolayı her gün 4.kata 56 kadro bisikleti omzumda taşıyorum maalesef. Umarım bir daha böyle üzücü bir şey yaşamazsınız.

• Beğen
  • Beğen
@suyunsesi @ersnpk Bunu ben de bana anlatılan hırsızlık olaylarından anlıyorum. Arkadaşım, beşinci kattan bir kadının pazardan eve gelip hırsızların olduğunu görünce korkudan ağzıyla burnunun yer değiştirdiğini, karnındaki bebeğini düşürdüğünü anlatmıştı. Şimdilerde yana yakıla bir kameradan kayıt arıyorum ama doğru dürüst hiçbir şey yok.

@enzo Çoğu kameranın çalışmıyor olması elimi kolumu bağlıyor. Bugün bir iki kamera kaydını alıp inceleyeceğiz. Umarım bir ize rastlarız.

Sayın enzo şeytan ayrıntı da gizlidir her zaman beğenmenize sevindim 2.Dünya savaşı askeri araçları tutkum ve merakım var. Sadece hava kuvvetleri klasmanına giriş yaparsak Messerschmitt avcı uçağı modelleri müthiş bir uçaktır çağın ötesin dedir bir de Stuka (junkers ju 87) bombardıman uçağı var siren sesi müthiştir hedefe dalarken tabi ki müttefik uçakları da yabana atılmaz Japon Zero (mitsubishi A6M) avcı uçağı İngilizlerin spitfire avcı uçağı Amerikalıların Mustang p51 ,Corsair ,Hurricane ve bence bu uçaklar sanat eserleridir.

Çok geçmiş olsun. Umarım kısa sürede bulursunuz.
Bu çalıntı haberleri herkes gibi beni de çok tedirgin ediyor. Ne yapılabilir diye sürekli düşünüyorum ve çekiniyorum. Biz ne yaparsak yapalım devlet caydırıcı bir önlem almalı sanki. Keşke bisiklet alım satımında cüzi bir rakam ile (5tl - 10tl) TC Kimlik ile BIKE-ID eşleştirmeleri zorunlu yapılsa, BIKE-ID olmayan bisiklet satılamasa ve bu düzenli kontrol edilebilse (çok mümkün olmadığının da farkındayım)

@ERTUNGA ben de 2.dünya savaşı işe yakından ilgileniyorum , tabii ki kullanılan tüm araçlar da ilgi alanımda. Bir de bu listeye Amerikan B17 ağır bombardıman uçakları ile Almanların ilk jet tribünlü Me262 lerini eklemek isterim müsaadenizle. Me262 ler in hızı 538mph idi ki en hızlı Mustang p51 in hızı 358mph civarındayken.

@ERTUNGA ben de 2.dünya savaşı işe yakından ilgileniyorum , tabii ki kullanılan tüm araçlar da ilgi alanımda. Bir de bu listeye Amerikan B17 ağır bombardıman uçakları ile Almanların ilk jet tribünlü Me262 lerini eklemek isterim müsaadenizle. Me262 ler in hızı 538mph idi ki en hızlı Mustang p51 in hızı 358mph civarındayken.
Me262 savaş sonuna doğru devreye girdiği için pek bir varlık gösteremediler Almanya bitmiş durumdaydı gerçi çağ atlamış bir uçaktı dediğiniz gibi ilk jet motorlu uçaktı ormanlar tünellerde ve mağaralar üretildiler Almanya nın sanayi şehirleri ağır hava bombardımanı altın da idi bu yüzden fabrikalar da fazla üretilemedi tam testleri de aslın da tamamlanamamıştı lakin zaman yoktu bir an önce führer in emrini yerine getirmek zorundaydılar.....Çalıntı konusunu baya bir dağıttık uygun bir başlıkta daha ayrıntılı görüşmek dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri