Scudo Sports

Sedona 301 vs. Bianchi 3000

Tepki
0
Bisiklet
Bisan
Merhaba Bisikletseverler,
Sedona 301 (630 TL) ile Bianchi 3000 (550 TL) arasında bir karar veremedim.
10-20 km'lik turlar için kullanacağım. Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Ya da bu fiyat çerçevesinde tavsiye edeceğiniz başka ürünler var mı?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

(link)
(link)

Scudo
Bu konuda her ne kadar kullandığım bisiklette olsa bianchi speed 3000'ki memnundum ama burda doğru seçim sedona olmalı.çünkü 3000 çok ağır.

Yanlız biri city bike bir diğeri dağ bisikleti eğer düz yolda ve yolda müsaitse sedona 301 güzel seçim ama arazi derseniz gene sedona yada başka bir markaya bakın.

301 dağ bisikletine göre çok daha rahat olur turlar için.

Bir tarafta çelik kadro, diğer tarafta alüminyum kadro var. Turlar için kullanılacaksa 3000 çok gereksiz olur o ağırlığı ve kadro (MTB) yapısıyla. Kesinlikle 301 olmalı tercih.

Biraz daha ekleme şansınız varsa, 2012 model 311 de düşünebilirsiniz.

(link)

@ahmetcan44

301 in o kadar donanımıyla 3000 den daha hafif olduğunu düşünmüyorsun umarım.

@Ersin Erbeden

Aksesuarsız ağırlıktan iyidir her daim. Çamurluk, bagaj... vb. gerekmediğinde sökülebilir. Kadro için aynısı söz konusu değil. 28 inç ile 26 inç farkını saymıyorum sürüş kolaylığı açısından.

@ahmetcan44
Sedona 301 ile 311 arasındaki önemli farklar nedir?

Bu arada size ve ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

@Haluk Erkan

311'in birçok parçası daha iyi kalite anlamında. Arka aktarıcı olarak Acera var mesela en güzel örneği. Ayrıca 24 vitesli, bu da önemli bir artı. Kendiniz de mukayese edebilirsiniz;

(link)

(link)

Kullanacağınız şehirde genelde asfaltta sürecekseniz yağmur çamur pek yok ise 301 in sport modelini tercih edebilirsiniz. çamurluk ve arka taşıyıcıyı kullanmayacaksanız almanın bir gereği yok. zira size ekstra ağırlık yapıcaktır bunlar. Ha çok büyük bir ağırlıkmı değil tabiki. Bianchi ye gelince ağırlığı konusunda bilgim yok ama sedona dan muhtemelen daha ağır çekiyordur. çünki bianchi kullanan arkadaşlarımın bisikletleri genelde çok ağır. Sedona daha makul gibi duruyor.

Geri