Scudo Sports

Sedona 301 mi, Salcano City Sport mu?

zanaatkar

Daimi Üye
Tepki
89
İsim
İbrahim Ç.
Bisiklet
Salcano
Uzun arastirmalar sonucu en son iki ayri markanin birer modelinde karar kildim. Sizlerden ikisi arasinda kiyaslama yapmanizi rica ediyorum. :)

Tabi öncesinde kullanim amacini ve diger aklima takilanlari da paylasmak isterim.

Bisikleti nerelerde kullanacagim?
- ise gidip gelmek icin kilitli tasli yollarda.
- Haftasonu gerek asfalt gerekse toprak yollarda mini turlar.
- Eylul ayinda ise Sögüt'ten Çanakkale'ye duzenlenen sehirlerarasi 7 gunluk bir turda.

Butcem ne kadar?
- 600-700 tl civari butce belirlemistim ve ona uygun olarak bu iki modelde karar kildim.

1.78 boy ve 75 kilo icin bu bisikletler uygun mudur?

Bu modeller 21 vites bu konuda sikinti yasar miyim? (City Sport'un 60 olanini dusunuyorum. Az zorlarsam 50 yada 40 ini alarak 24 vitese de erisebilirim.)

Gorunus itibariyle camurluksuz ve bagajsiz modeller hosuma gidiyor fakat mini turlar veya ileri vaadede kisa sureli konaklamali bir tur icin camurluklu ve bagajli bisiklet mi tercih edilmeli? Bu konuda 301'in sport ve bagajlisi arasinda kaldim.

Simdi gelelim can alici sorulara...

Sizce Sedona 301 mi, Salcano City Sport mu?

Sedona diyenler sizce 301 sport mu, bagajli camurluklu mu?

Salcano diyenler sizce 60 olan isimi gorur mu yoksa 24 vites icin sartlari biraz zorlayayim mi?

Bu bisikletler haricinde tavsiyelere gerek olmadigini dusunuyorum cunku tavsiyeler ust modeller icin olunca fiyat yukseliyor.

Yardimci olursaniz sevinirim cunku Pazar gunu pedallamaya baslamak istiyorum.

Simdiden herkese tesekkurler. :)

Scudo
Bence en az altus seviyesinde 8 li rubleye geçmelisiniz.. kasetli göbek olmasıda sizin için avantaj sağlayacak... Bir çok arkadaşım için bu yıl şehir bisikleti aldık... 7 li rubleler donanım olarak biraz düşük kalıyor... Burada sadece 7 li rubleli modellerde vites sayısına değil, diğer donanım özelliklerinide incelemelisiniz... Göbekler falan epeyce bir farklılık gösterebiliyor... Salcano için city sport 40, sedona için Sedona için ise 311 modelini tavsiye ederim...

Altus, ruble ve kasetli gobek kavramlarini ne yazik ki bilmiyorum. Soylediklerine istinaden benim modeller beni zorlar mi?

Ayrica sedona 311 mi, salcano c s 40 mi?

salcano s40 fiyatı 790 tl yazıyor. Bu bisikleti 720-730 tl civarında alabilirsiniz... Sedona 311 üzerinden çamurluk bagaj gibi ekstralar olduğu için fiyatı 910 tl yazılmış... Sedona 321 in fiyatı ise 945 tl bunlar liste fiyatları tabii.. Birde Kron tourier 24v modeli var bunların dışında 840 tl civarı ama tabi bundada iyi bi indirim alabilirsiniz...
Sedona markası Salcano ve Kron'a göre biraz daha önde ama fiyat/performans açısından bakarsanız Salcano s40 ya da kron tourier 24v arasında bir tercih yapmanızı öneririm...

Sedona icin sadece 301 modelini dusunuyorum onda da bagajli mi olsun yoksa sport modeli mi ona karar vermeliyim.

Salcano icinse 40 olani dusunulebilir ama maliyet baya fark yaparsa o olmayabilir.

Ben Salcano City Sport 27VS kullanıyorum. Etrafımdaki herkes çok beğeniyor bisikletimi ancak ben sedonaları gördükten sonra çok soğudum bisikletimden. Malzeme + işçilik çok farklı.

Benim tavsiyem 30 çamurluklu olur. Eğer sadece yazın kullanma gibi bir niyetiniz yoksa çamurluk büyük gereklilik. Sonradan bir de bunları temin etmeniz gerekecek. Bence çamurluk + bagajlı olanı alın, isterseniz yaz aylarında sökersiniz. İsterseniz sürekli durur.

Şunu da söylemeliyim benim bisikletimde arka aktarıcı Shimano Acera ve çok memnunum vites geçişlerinden. Bildiğim kadarıyla sedonadaki Tourney daha düşük seviye bir aktarıcı. Bu konuda daha deneyimli arkadaşlardan da yorum almanızı tavsiye ederim. Sonuçta bir kere para verip alacaksınız.

Vites detayina dikkat etmemistim, yorum gelirse iyi olur tabiki bu konuda da.

Bagaj+camurluk hakkinda da benimde aklima gelmisti cikarmak, sonradan maliyet olacakken en basta orjinal haliyle almak yerinde olur tabi.

Ben de şehir-tur bisikleti seçimimi yaparken, özellikle 27 vites olmasına dikkat etmiştim. Maşası da düz olsun istemiştim ama kilitli maşa da fena olmadı. Arkadaşlara katılıyorum, alırken donanımı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Suluğu, matarası, pompası, paça ve kadro koruma bantları da dahil 750 tl ye Sirkeciden almıştım, memnunum. Forumda da paylaşmıştım:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99092&page=18

@akifberkant

Kolay gelsin

Benim sorularima cevaben bir seyler yazabilir misin? Seninki salcanonun kaci? 60, 50, 40?

@tekkir

Kesinlikle katılıyorum. Keşke ben alabilseydim.

Gösterdiğiniz bisiklet gerçekten temiz görünüyor ama ben sıfır almayı düşünüyorum. İlk mesajımdaki sorularıma da komple bir cevap alabilseydim çok iyi olurdu aslında...

Bende uzun zamandır bisiklet arayışındayım senin gibi ama artık yeter.Çünkü düşündükçe başka markalar modeller işin içine giriyor bu da içinden çıkılamaz bi hal alıyor.Kesin kararımı verdim.Cebime de en uygun olan sedona 301 sport almaya karar verdim.Hafta sonu bi aksilik çıkmazsa inşallah alacağım.Salcano da zarif görünüyor fakat Sedona nın boyası ve görüntüsü beni daha çok cezbetti.Senin de en kısa zamanda kararını vermen dileğiyle..

Bende ağırlığı Sedona'ya doğru kaydırmaya başladım. Lakin tüm sorularıma da cevap almak iyi olacaktır. Birde sport yerine bagajlısını almak iyi olmaz mı ne dersin?

Bagajlı ve çamurluklu bisiklete nedense küçüklüğümden beri alışamadım.Hatta bizim oralarda onlara muhtar bisikleti derler belki de ondandır.Yağmurda, çamurda, uzun yolculuklarda daha avantajlı olsa da benim tercihim yine sport modelinde.İleride gerek olduğunda bir bagaj sonradan da takılabilir bence.

Salcano 27VS kullanıcısı olarak memnun olduğumu ve bir yıl içinde her hangi bir problem yaşamadığımı söylemek isterim. Kilitli maşa ile ilgili tereddütlerim vardı ama yolların durumunu gördükten sonra doğru tercih yaptığımı anladım. Sedona hakkında bir bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmek istemem. Yine yanlış bir şey söylemeyeyim ama 2012'de 60, 50, 40 gibi model adı yoktu. Şimdi 2013 modellerine baktığımda gördüm bu modelleri.

Bana da sport modeli guzel gorunuyor. Cok olmamakla beraber mini turlar yapmayi planliyorum bu yuzden de bagaj falan olsun istedim. Sonradan ilave edecek olsak maliyeti arttirir diye dusunuyorum.

60, 50, 40 dediklerim Salcanonun City Sport modelleri.

Ayrica az once Eskisehir'den bir sedona bayisiyle gorustum. Bagajli icin 700 sport icin 650 lira dediler. Netteki sitelerde ise bagajli modeller sport fiyatina neredeyse. Sizce netten almak sorun olusturur mu ornegin bisikletcim.com dan? Yoksa direkt magazadan elimizle mi alsak? Birde magazada da yokmus siparis uzerine getiriliyormus yani deneme sansi iki turlu de yok.

Geri