evet genel olarak karşılaştırmak pek mümkün değil çünkü iki firmada arge çalışmalarına büyük paralar harcayan ve üstün teknoloji sahibi firmalar fakat scott ürün yelpazaesinde trekte olmayan daha üst modeller mevcut en azından tr de olmayan.ama onun dışında bakarsan ikiside denk firmalar...
Her ikisiyle de çok rahat durursun. Disk fren zor arazi koşullarında, çamurda daha iyi performans gösterir. Çok profesyonel değilsen disk fren kullanma, hele ki sadece yazları biniyorsan, araziye hiç denecek kadar az giriyorsan, yılda en az 15-20 defa bisiklete bindikten sonra suratın çal çamur içinde eve gelmiyorsan disk frene gerek yok diyebilirim .
kadro açıları kadro kalitesi olarak Scott daha üstün düzelyde diyebilirim ilk olarakl geriye kalan donanımlar ise zaten birbirlerine yakın öle çok fazla uçuk farklar yok...Ama dediğim gibi en azından Scott kadro olarak bir adım daha önde diyebilirim...
tam olarak değil Şimdi detay bilgilerine bakınca öyle gözüksede üstüne bindiğinizde öyle olmadığını fark ediyorsunuz...Ayrıca trektescott taki gibi ufak kadro ( 15.5") seçeneğinin olmamasıda cabası...Tabi şimdi ben genelde bisikletlere arazi ortamında bindiğim için arazide kendi belli eden özellikler olabiliyor o kağıt üstündeki 1 cm yada 0.5 derece gibi ufak farklar bisikletin farklı tepkiler vermesine sebep olabiliyor...
Scott'ta entegre furş yatağı var. Bu sayede daha kısa şaft borusu, daha az esneme demek. Bana göre çok daha sağlam bir sistem. Ancak Trek halen çoğu üreticinin artık terk ettiği, kullanmadığı yarı entegre furş yataklarını kullanıyor. Çok büyük bir eksi bence trek için, sanki yıllardır aynı kadroları boyayıp boyayıp satıyorlarmış gibi geliyor bana (öyle olmasa bile o izlenimi veriyor). Bu benim Scott-Trek karşılaştırmasında neden Trek'i seçmeyeceğimin ilk nedenidir . Diğerleri Çağrı'nınkilerle aynı