Scudo Sports

Scott ve Trek tur bisikleti

Ender Piyale

Aktif Üye
Tepki
40
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar;

Araştırmalarım sonucu almayı düşündüğüm 2 bisiklet var. Bianchi ve benzeri bir çok yazlık bisikletinden sonra profosyonel bisiklet olarak ilk bisikletim olacak. Öncelikle belirteyimki şehir içi kullanım ve haftasonları turlara eşlik için kullanacağım. Dolayısıyla yol bisikleti pek uygun değil gibi. Asıl kullanım amacı işe gelip gidiş için. Beşiktaş - mecidiyeköy arası.
Kafamda Scott ve Trek modellleri var. Bütçem maksimum 2500lira. 2000 civarı arıyorum aslında.
Scott Sub 20 modelini beğendim. Sub 10 sarı rengi çok hoşuma gitti ama 800tl gibi bir fark var. Kask, eldiven, ışık, km sayacı, kilit gibi ihtiyaclarımada para kalması lazım.
Aynı şekilde bu fiyat aralığında scottun sportster 20 serisi ilgimi çekti. Amortisörlü olması kullanacağım güzergahta bir avantaj gibime geliyor. Ancak bu seride disk fren yok.

Trek modellerine gelirsem bunda da fiyat performans olarak kötü bir marka oldugunu belirtmişler. Hani markaya para veriyorsun diyorlar.
Forumda bir arkadaş daha bulup şu Trek'in güncel, 2. bisiklet yarı fiyatına kampanyasından yararlanabilirsem eğer düşündüğüm 3 model var. FX7.5, 7500 veya 7700.
FX7.5 disk fren mevcut değil sanırım, ayrıca diskli modeli trek'in sitesinde mevcut ama ben bulamadım.
7500 ve 7700 amortisörlü ve disk frenli.

Amortisör konusunda görüşleriniz nelerdir. Sizce amortisörlümü almalıyım?
Disk frene bu kadar takılmam doğrmu? Çok önemli değil dermisiniz?
Yukarıda söylediğim modellerden hangisini tavsiye edersiniz. Tabi Trek alabilmek için bir forum sakininin bana eşlik etmesi lazım

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürederim.

Scudo
Tur bisikletlerinde amortisör kullanımı çok nadirdir,disk fren konusuna gelirse,eğer frenlerde meydana gelecek sorunları hızlı bir şekilde çözmek istiyorsanız ve hafiflikten yanaysanız V fren derim.

Bisiklet konusunda da Trek fx 7.5 derim

Bende amortisörü gereksiz görüyorum.Trek'te kampanya varken ben FX 7.5 i tercih ederdim.Çok uzun turlar için Sub10 avantaj saglar mı o fiyat farkına değer mi bilmiyorum.

ben de scott ile trek arasında karasız kalmıştım ama uzun araştırmalarım sonucu scott sub 20'de karar kıldım. bir tur bisikleti için biçilmez kaftan bence.

Dağ bisikleti değilse ön amortisör gereksiz ağırlık. Sabit maşa hafif ve güvenli, göreceli olarak az enerji gerektirir.

Disk fren ve özellikle hidrolik disk fren yokuş aşağı, her türlü koşulda insana gerçekten güven veriyor. Fakat sorun çıkarsa tekrar çalışır hale getirmek o kadar kolay değil ve çoğunlukla kendiniz problemi çözemeyebilirsiniz. Tamirat için bilgi ve tecrübenin yanısıra özel ekipman, hidrolik yağ veya diskler, fren padleri gibi heryerde bulunmayabilen şeyler gerekiyor.
Oysa V frenler öylemi.. Her bisikletçide kolaylıkla bulunan fren telleri, fren pabuçları ve basit alet edevatla, ilgili her sorunu çözebilirsiniz. Disk frenler kadar olmasa da yeterince büyük fren gücü sağlayan V tip kaliperlerle de keyifli bir sürüş sağlanıyor.
Fakat eksileri de var tabii ki. V fren kullanıyorsanız, jant ve fren pabuçlarının ıslak olması, çamur vs. durumunda, özellikle yokuş aşağı yol alıyorsanız, ıslak-çamurlu-kaygan zemini saymıyorum, çok dikkatli olmanız gerekir. Zira, bu gibi durumlarda, fren pabuçları ve jant arasındaki sürtünme katsayısı çok azalmakta ve fren gücü çok düşebilmekte. Bu da frenlerinizin her zaman alışık olduğunuz gibi tutmaması demektir.

• Beğen
Tepkiler: Ender Piyale
@MEHMET AÇIKGÖZ

Artık tur bisikletlerinin de kendi aralarında ayrıştığı bir yere geldik.Amortisörlü maşa da düz maşa da kullanan turcular var.Asıl önemli olan,turlarınızda kullanacağınız güzergah."Ben dağ bayır demem girerim " Diyorsan elbette önde amortisör şart,yok,"Sadece asfaltta kullanırım" diyorsan extra 2 kg taşımaz düz maşa alırsın zira turlarda ağırlık büyük sıkıntı.Kendi adıma 100 km ye kadar lastik yaması ve minyatör bir pompadan başka hiç bir şey bulundurmam.Kendi trek fx 7.3 'ümü asfaltın her kalitesinde test ettim,maşa işine hiç girmedim,karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: MEHMET ACIKGOZ
Cevaplarınız için teşekkürler.
Bu durumda amortisörden vazgeçip diğer modellere odaklanırsam 2 seçeneğim kalıyor. Biri Scott Sub 20 diğeri trek fx7.5.
Forumdan trek alacak bir yandaş bulursam %50 indirimden yararlanıp alacağım. Yoksa tercihim scott olacak.
İstanbul'da trek alacak arkadaşlarınız varsa aklınızda bulunsun lütfen benle irtibata geçin ;)

ön amortüsörlü bir tur bisikleti kullanıcısı olarak size tavsiyem kesinlikle düz maşalı modellere bakmanız olacak.iki arkadaşım 7.3 kullanıcısı hemen hemen beraber gitmediğimiz dağ ve stabilize yol kalmadı.yani düz maşalı modeller her türlü araziye girebiliyor,ayrıca oldukça hızlı ve hafifler.çok fazla dağ tepe gezmiyorsanız.disk fren gereksiz ama gerçekten çok güvenli ve konforlu.bence sürekli uzun tura çıkmıyorsanız disk frenli modellerede bakabilirsiniz.tavsiyem önce trek 7.5 sonra scott sub20 en son trek 7.3

• Beğen
Tepkiler: Ender Piyale
Ben de aynı kararsızlığı yaşıyordum. Orasını burasını kurcalamadan, üstüne oturmadan karar verilmiyor. Siz de yaklaşık olarak birbirine benzeyen iki seçeneğe düşmüşsünüz, gidip deneyin bence.

Merhaba;

Trek 7.5 beni bir şekilde çekiyor kendine o olmazsa aynı Soner Bey'in yaptığı sıralamadaki gibi sub 20 alacağım. 2 markanında gidip bayisine bakacağım bisikletlere. Ancak şu trek kampanyası eğer 2 bisikletin fiyatı birbirine yakın değilse bir anlamı olmuyor ve sanırım ellerinde kalan eski modeli gidip alıyorsunuz. Bu durumda bir süre trek 7.5 alacak arkadasları gözlemleyeceğim.
Umarım denk getirebilirim.

Kafamı kurcalayan diğer soru ise, trek 7.5 ciddi iyi bir bisiklet. Daha düşük bir model al sonra değiştirirsin diye bir mantık varmı acaba bu bisiklet camiasında =)
Birde iş yerinde açık otoparkta kitleyeceğim ama çalınmasından korkuyorum =S

Teşekkürler

@Ender Piyale

İşin asıl zevkli ve heyecan verici yanı bu.İyi bir kadrosu olan bisikletçi,maşaydı,frenlerdi,pabuçlardı pedal aynakol ya da aktarıcılardı uğraşır durur.Bu,bisikletin doğasında vardır.Kadrosu çok iyi olan bir bisiklet alın ve elinize para geçtikçe oynayın.Yaptığınız her değişiklik bisikletiniz ile ilgili yeni bir heyecan yaratacaktır.Üst düzey bir bisiklet aldığınızda bu heyecanları yaşayamazsınız.Ayrıca tek seferde yüklü bir para ödemek te cabası.Örneğin,ben elimdeki trek fx3'ü donatacak olsaydım,şu an üzerindeki hiç bir komponenti kullanmazdım zira bu bisiklet (ben de tabi) çok daha iyisini hakediyor.Peki nereye gidecek,7.5 plus yapacağım.Yani maşa gidon fren ve aynakol zaman içinde değişecek.Süre İki yıl.Sonra aşkımız bitecek ve yenisine bakacağız ve sürüp gidecek bu....

Merhaba;

Forumdan TREK için arkadaş bulamayınca Scott araştırmalarına yoğunlaştım ve bikeandoutdoor'da %25 indirim kampanyası ile 2011 sub 20 aldım. KAsk eldiven vs eksiklerimide tamamlayınca turlamaya başlayacağım.

Herkese teşekkürler =)

Geri