Scudo Sports

Scott Sub 30 - 28 inç?

Bu gün inşallah bir aksilik olmaz ise Sportster P3 alacağım. Son bir soru sormak istiyorum izninizle renk olarak sitelerde gümüş gibi görünüyor. p3 sahibi olarak bu konuda da bilginizi almak isterim. Aluminyum a yakın bir renk mi yani fazla ışıldıyan türden mi. İşin açıkçası tarzım gereği biraz da yaşımdan olsa gerek pek ışıldıyan kendini buradayım diye gösteren şeylerden hoşlanmıyorum. :)

@hakkem

Scudo
Bisiklet yakışıklı, rengi bence özel bi renk, sanıyorum üzerinde boya yok direk aluminyum ve koruyucu film tabakaları var.orjinal bir renk tavsiye ederim . bende sizin gibi parlak boyaları pek sevmem mat bisikletten hoşlanırım ama bu farklı, öyle cırt kırmızılar falan gibi çok dikkat çekici değil ama biraz ilgisi olanıda kendine baktırıyor sokakta ,tam ayar bi rengi var . seviceksiniz.

kadro çok tatlı. tatlı-sert. hem rigit hem yumuşak.

Bisiklet dükkandan çıkmadan, bahsettiğim modifikasyonları da yaptırıp alma şansınız da olabilir. değiştirmek istediğiniz parçaların tutarları düşülüp yenileri takılır. rock shox daha türkiyeye gelmedi ama onada bir çözüm bulunur muhakkak . Aynakol olarak piyasada truvativ firex var 48dişli ve hafif olarak. diğer parçalarında hafif muadilleri piyasada mevcut. Ben burda bisikletlerimi alırken gerekli modifikasyonları daha bisiklet sıfırken yapıyorum fiyat biraz artıyor ama daha avantajlı.

Arkadaşlar desteğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sayenizde bir karar verdim ve SCOTT SPORTSTER P3 de karar kıldım. Siparişini de az önce Lütfü abiye verdim. Umarım eldeki tek p3 hala duruyordur.:) Tekrar yorumlarınız ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Şu bir gerçek sanırım ROCK SHOX I-RİDE Maşa için 2 müşteri şimdiden hazır. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@hakkem

hayırlı olsun fotolarını paylaşırsınız artık kazasız sürüşler

Teşekkür ederim ilk fırsatta elbette. Yalnız Distrübütör firma Marintek te sorumlu arkadaşla görüştüm. XL kadronun biraz daha uygun olabileceğini söylediler fakat ellerin de XL kadro yok. Kadro boyu hakkında hala şüpheliyim. L kadro sanırım 21.7 inç e denk geliyor ve bana olup olmaması konusunda endişeliyim. Yukarıda boyumu söylemiştim sanırım yine söyleyeyim. 1.89 Umarım pişman olmam acele ettiğim için.

@felis911

bence çok birşey fark etmez ama daha tecrülbeliler nasıl düşünür bilmem
yineliyorum rahatsız edeceğini sanmıyorum

Kadro boyu çok önemlidir acele etmeyin ölçüyü kesinleştirelim ondan sonra...

Maalesef ellerinde XL ebadında kadro yok. Hatta bu sene L dışında hiç gelmemiş. Sadece XL P5 modelinde vardı ki onuda hiç düşünmedim. Artık bu gün kargoya konup Erdoğanlar bisiklete yollandı sanırım. Kısmette ne varsa o olacak.:) Aşşağıda kırmızı ile işaretledim zaten biliyorsunuzdur :) E de ayna kol ile sele noktası arası 55cm yaklaşık 21.7 inç. Bu kadrolarda ki inç değerleri bildiğimiz dağ bisikletleri ile aynı mı ölçülüyor. Örneğin dağ bisikletinde 20 inç bir kadronun bana yeteceği söylenmişti. Bu bisiklette hem kadro büyük hemde jantlar.

http://img397.imageshack.us/img397/5656/20080507192905sg4.jpg

@hakkem

Bacak boyunuz kaç?
ayakkabısız olarak apış arasına koyacağınız bir kitabı yere paralel olarak tutup duvara işaretleyin. işlemi birden fazla kez tekrarlayın ki sağlam olsun . yada size ait en az 3 pantolonun paça-ağ arası boylarını ölçüp ortalamasını alın.

Dediğiniz gibi ölçtüm 86-87cm bir kaç ölçümle çıkan sonuç.

@hakkem

Kadro boyu olarak sizce yukarıda ki çizelgede E yimi dikkate alacağız Yoksa F yi mi.

konuyu iyi bilen arkadaşların yorumunu almak lazım. L ufak gelir mi acaba ? iyigeceler yarın görüşürüz..

O tabloda C ve E nin rakamları önemlidir.Fakat sizin için düşünülmesi gereken bir durum değil.Zira baştan söylediğim gibi, size L boy uygun gelecektir.

Benim boyum 182cm. Kullandığım kadro L (18") fakat benim kadromun kategorisi akrobasi/sokak sürüşü olduğu için o kategorinin Large'ı 18" oluyor.
Sizin Sportster tur kadrosu olduğu için onun L si de sizin boyunuza uygun olacaktır.Endişe etmeyin.Zaten bacak boyunuzu da yazmışsınız.Kadronun üst borusunu bacaklarınızın arasına alıp seleye oturmadan ayakta durduğunuzda, kadronun üst borusu ile apışaranızda 5-10cm mesafe kalıyorsa sorun yoktur.

Ha kollarınızın uzunluğunu bilmiyorum.Çok uzun kollarınız vardır, en kötü ihtimalle daha uzun gidon boğazı ile değiştirilebilirdi fakat buna bile gerek olmayacaktır.

Jantın 28 inç olması bisikletin yerden yüksekliğini diğer 26 jantlara oranla biraz daha yükseltiyor sanırım. Bu da bir avantajmı acaba L boyutun biraz daha bana uyar olması açısından. Eğer bu kadro boyutu benim bir sorun olacaksa yarın konuşup eğer iş işten geçmedi ise henüz yol yakınken vazgeçebilirim. Bir bisiklet için belki çok olmasa da oldukça yüklü bir miktar ve verdiğim paranın hakkını da bir şekilde alamayacaksam yol yakınken dönmek en iyisi. Elbette ki iş işten geçmemişse. Bisiklet kargoda ise yapacak birşey kalmadı demektir.

@athletic

I boyutu L ölçüsünde 79,2 sizin bacak boyunuz 87. 87-79=8 olması gereken 8-10 bence okadar abartacak bir durum yok alın ve binin artık şu bisiklete en önemlilerinden biri de bu zaten standover ölçüsü yani durduğunuzda bisikletin sizi rahatsız etmemesi birazda

Dediğiniz gibi 1 ya da 2 cm lik değerler xl boyutunun L boyuttan büyüklüğü. Sanırım fazla takıldım bu konuya. Dağıtıcı firma P1 P2 P3 Serisinden xl hiç getirmemiş zaten. İstesemde alamayacaktım şu an olduğu gibi. Umarım altımda çocuk bisikleti kıcamında durmaz. Tek endişem bu.:)

@felis911

Evet arkadaşlar Atayı da aradık L boyda karar kıldık(içimiz rahat) .itirazı olan varsa şimdi söylesin yoksa sonsuza kadar sussun :p :p . gelinimiz bugün yola çıkıyor ,yarın gerdeğe girecekler:D allah mesut etsin hayırlı olsun.........

Arkadaşlar yorumlarınızla yapmış olduğunuz yardımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Özellikle @Hakkem bey size çok teşekkür ediyorum özel mesajlarla yönlendirip konuya hakim kişilerle görüştürüp karar almamda en büyük yardımı sağladığınız için.

Arkadaşlar bu iş bitmiştir artık bu saatten sonra Scott Sportster P3 sahibiyim. :winkenlux :winkenlux Bütün bisiklet severlerin gönlünden geçene sahip olması dileğiyle.

:D Yolda falan başına bir iş gelmeden hayırlısı ile. Daha katedecek uzun bir yolu var önce Ankara sonra Alanya. :) Fazla dikkat çekmese bari yoksa işim zor. Bilmem anlatabildimmi @Hakkem bey...:D

@hakkem

Geri