Scudo Sports

Schwalbe marathon supreme

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Yaklaşık olarak 3 aydır lastik araştıyorum.
Ve en dayanıklı(guard level 6) en akıcı en hafif (4xx gr) lastik schwalbe marathon supreme.
fakat fiyatları en ucuz 55$-70$ arasında.
bugün ebayda bunu buldum.
tr'ye gönderim bedava.
satıcıda top rated.gönderim vs şunda bunda sıkıntı olcağını sanmıyorum.
tanesi 39$,ama tek sorunu 700*40c.
40 kalınlık benim ön maşaya ve arka teker çatalına sığmıyor.

Lastik arayanlar kesinlikle kaçırmasın son 4 tane.
arayan varsa yararlansın diye açtım konuyu..

(link)

Scudo
@kivilcimb

paylaşım için teşekkürler eminim ihtiyacı olan çıkar.
Benim bi sorum olacak lastiğin üstünde 85 psi yazıyor galiba , aynı lastik ebadının bende continental olanı var bende 65 psi yazıyor bu değerler çok yüksek değilmi bir teker için,

@Ahmet F.ELBİR

85 max.
50-85 arasında kullanın yazıyor kendi sitesinde.

tam bana görede bakalım bi yerden bulanada kadar ücretini bitmese bari

@Mehmet H.

hatırladım kadar ile 2 haftalık bir ilan..
2 haftada 6 çift satmış.
son 2 çift.
biraz önce alıcıların yorumlarına baktım,sıkıntısız.
1 yılda 1 negatif yorumu var 600 kusur işlemde..

Acaba Trek fx 7.1 uyar mı ? 700. 35 c kullanıyorum 40 c büyük gelir mi ?

@ERTUNGA

700*35c = 28*1.40 ediyor.
700*40c = 28*1.60 ya denk geliyor.

sanıyorum sığabilir.

birde bunu buldum.
belki referans olarak kabul edilebilir.
resimdeki lastik 26*2.00 kalınğını ölçülmüş ve 5 cm gelmiş.
buna göre bir fikir edinebilirsiniz.

(link)

@ERTUNGA

Benim Kron Tourer'ımda 700*35 vardı, 700*40 lastiğe geçtim bir sorun olmadı. Eğer 700*35 lastiğiniz jantınıza rahat yerleşiyorsa bu lastik size olacaktır. Tahminim sizin jant ebadı 18-20 mm arasıdır ki bu haliyle 700*40 lastiğin uyacağını düşünüyorum. Jant ebadına uyan alt ve üst lastik sınırını hesap etmek için bir formül vardı ama bir türlü aklımda tutamıyorum, Kıvılcım bilir muthemelen.

@Tahir Keskin

Abi benimde hiçbir fikrim yok.
şu sıralar tek ilgilendim arka çatala sığıp sığmadığı :)
bide janta sığıp sığmadığı var dimi ?
bu lastik işi çok sıkıntı ya :)
aman ya

@kivilcimb

bizim elemanlardan biri 40c denemişti olmamıştı. senin bisikletin aynısı idi. :(

@Ahmet O

bikeandoutdoor erenlede baya tartıştık.
topluca sığmicana karar kıldık bizde :)
yanlız ne hikmetse marathon supreme inceldikçe pahalılaşıyor.
şimdiye kadar buldum 35c olanları en ucuz çifti 110$ kargo bedava şeklinde ;)

continental super sport plustan uzak durun 12 000 km kullandım 10 patlak verdi birde plus korumalı janttan sokulmeside takılmasıda ayrı dert hiç ama hiç memnun kalmadım

Eski konu fakat bilgi vermek amaçlı güncelliyorum,
Burada bir arkadaştan aldım, Schwalbe marathon supreme 700x28c katlanır tipi, arka lastiğim (Schwalbe spicer 700x30c telli tip) yarıldı biraz ıssız bir yerde olduğum için burada uygun lastik bulamadım, kendisi sağolsun hızlıca kargo ile yolladı bana. Pahalı bir lastik ama patlak korumalı ve yurtdışı fiyatına göre uygun diye aldım. 700x30c'den geçince birde supreme'lerin söylenenden daha ince olması (26mm gibi lastik) konfor bozulur en fazla ama zor patlar diye düşündüm, açıkcası kullanınca şok oldum diyebilirim, açık ara çok daha konforlu, hem yolu tutuşu, hemde burdaki mıcır asfaltın titreşimini kesmesi harika. Daha takıp pedalı çevirdiğim an hafiflik farkını anladım (spicer'lar 550gramdı, supreme 310gr), resmen canlandı bisiklet ayakta sağa sola yatıra yatıra yokuş çıkmak tam bir keyif oldu. Akıcılık sorunum yoktu zaten ama iyice süzülmeye başladı bisiklet bu lastikle.

İlk etapta bana pahalı gibi gelen lastik, hemen her konuda bu kadar büyük fark yaratınca gözüme kelepir gibi gözüküyor şuan. Önceden üzerindeki lastikler bitsin sonra iyi bişeylere geçerim kafasındaydım ama hatalıymış bu, bisikletin tepesinden inmeyen ağır yüklü uzun turcular için marathon plus daha iyi bir seçim olabilir ama hafif turlar yapan günlük kullanıcı için Marathon supreme, Vittoria voyager hyper, conti 4seasons gibi üst seviye patlak korumalı ama hafif, akıcı lastikler kesinlikle çok daha keyifli. Uçuk sıfır fiyatına rağmen Supreme'i acayip bir şiddetle tavsiye ediyorum.

Geri