Scudo Sports

Schwalbe marathon plus lastik sorunu

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 ay önce çok patladığı için lastiklerimi schwalbe marathon plus ile değiştirdim. Bir süre sonra ön lastiğin daha fazla olmak üzere bağzı yerlerinin yamuk geldiğini farkettim ve jantlarıma akord yaptırdım. Sorunun lastik olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Bilindik 8 çiziyordu. Dış lastikleri çıkarıp baktığımda ön lastik 4 yerinden arka lastik 1 yerinden çatlamıştı. Şimdilik ön lastiği biisklet ile gelen lastikle değiştirdim tekrar. Sizce Bu çatlak olayı normal mi? Değişim yaparlar mı?

Scudo
Lastikleriniz bayat olabilir, genelde çatlakların sebebi lastiklerin raf ömrünü tamamlamış olması veya kullanıcı tarafından güneş altında bırakılması veya çok düşük basınçta binilmesi olabilir. Satıcınızla görüşün derim.

@ibrahim akartua süper yanıtlamış. Nereden aldınız lastikleri? Kolay bozulmaz o lastikler. Uzun süre kötü şekilde mağazada beklediler sanırım.

@TontonCocuk Üzerindeki çizgilerin tam düz olmaması olabiliyor da bu çatlak işini ikinci duyuşum...Arkadaşlar en güzel şekilde açıklamış bayat lastik diye fakat yurtdışındaki kuzenimde de aynı problem olmuş bir sene içinde çatladı bir daha hayatra almam falan diyodu...

Bende yaklaşık bir senedir swalbe marathon kullanıyorum gayet memnunum.sanırım plus biraz daha ağır zırhlı bir lastikti uzun süre güneşe maruz kalmışsa olabilir.nereden aldınız?

20/10 tarihinde erdoğanlar bisikletten aldım. Her zaman bisikletimi uygun basınç da kullanıyorum. 3 günde bir lastiğin havasını düzenlemek için bisikletçiye gidiyorum. Güneş alabileceği bir yerde yok zaten. Evde muhafaza ediyorum bisikleti. Erdoğanlar bisiklete mail attım. Bakalım dönüş bekliyorum.

Akşam eve gittiğimde çatlakların fotoğraflarını paylaşacağım.

Erdoğanlarda satılan greenguardların fiyatıda uygun gelmişti bana hatta almayı düşünüyordum.Bakalım nasıl dönüş yapacaklar.

Stok eritiyor olabilirler. Ellerindeki eski ürünleri bitirmek için uygun fiyatla verdiler demek ki.

Bende marathon plus tour modelini kullanıyorum çok memnunum lastiğin havasını genelde 70 PSI basiyorum evde muhafaza ediyor...Geziniyonun dediği geldi benimde ilk aklıma yandaki reflektörler ve dişler yanıltabiliyor bazen...Çatlak konusunda bir fikrim yok...Umarım sorununuzu çözersiniz.

arkadaşımda da aynı sorun vardı.
çember şeklindeki dış lastik bağlantı noktaları yamuk bir şekilde birleştiği için tam oturmuyor du...

erdoğanlar benden fotoğraf istedi üretici firma ile iletişime geçmek için. bu akşam fotoğraf çekip göndereceğim onlara. Sizler içinde burada paylaşırım inşallah. Yamukluk olan yerler içeriden açılma olan yerler. Zaten yolda giderken bile hissediliyor bu yamukluk aşırı şekilde. Bir de lastiği patlatıyor.

Bende aynı lastikleri kullanıyorum. Almanyadan kuzenlere getirttim. Yaklalık 1.5 senedir bende. Hiçbir sıkıntısı da yok. İnşaallah sorununuz en kısa zamanda çözülür.

Lastiğin raf ömrü dolmuş ve çatlaklar var ise iade edilmesi gündeme gelir.Senelerdir schwalbe marathon dış lastiklerini kullandım.Böyle sorunla karşılaşmadım bir şeyi öğrendim.Sıfır dış lastiği janta taktığınızda yalpalama söz konusu olur ise dış lastiğin janta giren kenarlarını sabunlu su köpük yapıp janta dış lastiği takın max hava basıncının az üstüne benzincideki pompa ile çıkın janttan lastiklerden ses gelecektir bu sesi duyduğunuzda dış lastik tam olarak janta oturur yalpalama olayı lastik tam oturduğundan ortadan kalkacaktır. Sonrası fazla havayı siboptan düşültün kullanabilir seviyesine getirin.Bu işlemi yapmadan lastik takarsanız %70 lastik sağa sola yalpa yapıp sizi acaba akort da bir şey var mı kanısına yöneltecektir.Unutulmaması gereken özellikle schwalbe dış lastiklerinizi düşük hava ile sürmeyin lastik çabuk aşınıyor en az 45 hava gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Akif Yılmaz
Bildiğin bayat lastik. Parçalanıyor. Erdoğanlar'a bayat halde geldiğini sanmam bu lastiklerin. Üretici firmayla görüşsünler bakalım ne olacak...

@Anonim inşallah değişirler zaten bütçemi zorlayıp bir bisiklet aldım. Üstüne 5 6 kez iç lastik değiştirdim. Sonra çözüm olarak bu lastikleri aldım. Bunlarda böyle çıkınca iyice tribe girdim. Hayırlısı olur hakkımızda inş.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
@TontonCocuk Degistirirler, benim 6 ay 2.000 km yapmis Maratonlari başka bir sebepten göndermiştim. Hiç bekletmeden anında değiştirdi distribütör Aslı bisiklet.

Arkadaşlar değinmiş gerçi, Muhakkak değiştirirler, sıkıntı olmaz ama asıl sıkıntı bu markayı şikayet etmek lazım. son zamanlarda çok arazlar vermeye başladı....insan düşünüyor ACABA BAYAT LASTİKLERMİ bisikletlere takılıyor.

Lastik can emniyeti demektir.

Ayrıca Petlas sitesinde şu bilgilendirme var.

4 haneli rakamsal değerlerin ilk 2 hanesi kaçıncı haftada, sonuncu 2 hane ise üretim yılını yazıyor

46840 dosyayı görüntüle

Geri