Scudo Sports

Schwalbe lastik hakkında

siz burada değiştirmeli miyim diye sormuşsunuz, arkadaşlar gerekli cevabı vermişler ama şimdi de usta boyle soyledi diyorsunuz..
3000e böyle bir risk alınır mı? ben almam ama demek ki siz alabiliyorsunuz.
Türkiyedeki ustalarin yüzde 70 i abartmiyorum isi bilmeyen tipler. Türkiyede hakikaten bisikletten anlayan usta diyebileceğimiz insan sayisi gercekten az. Onun icin ustalara pek güvenmeyin. Yanagindan hasar almis bir lastige ustayim diye gezinen biri bundan birsey olmaz diyebiliyorsa o ustadan uzak durun. 2 teker ustundesiniz 1ine birsey olsa patlasa direk yerdesiniz Allah korusun. Onun icin yanak hasarlari ufak bile olsa lastigi degistirin. Ben 2 tane gp5000 lastik cöpe attim yanak hasarli. Hicde birsey olmaz demedim canimdan kiymetli degil hicbirsey.

Scudo
siz burada değiştirmeli miyim diye sormuşsunuz, arkadaşlar gerekli cevabı vermişler ama şimdi de usta boyle soyledi diyorsunuz..
3000e böyle bir risk alınır mı? ben almam ama demek ki siz alabiliyorsunuz.
Fikir alışverişi. Değiştirmek işime gelmiyor sadece. 2 farklı görüş var. Napacagimi şaşırdım
Türkiyedeki ustalarin yüzde 70 i abartmiyorum isi bilmeyen tipler. Türkiyede hakikaten bisikletten anlayan usta diyebileceğimiz insan sayisi gercekten az. Onun icin ustalara pek güvenmeyin. Yanagindan hasar almis bir lastige ustayim diye gezinen biri bundan birsey olmaz diyebiliyorsa o ustadan uzak durun. 2 teker ustundesiniz 1ine birsey olsa patlasa direk yerdesiniz Allah korusun. Onun icin yanak hasarlari ufak bile olsa lastigi degistirin. Ben 2 tane gp5000 lastik cöpe attim yanak hasarli. Hicde birsey olmaz demedim canimdan kiymetli degil hicbirsey.
Hocam adam gercekten usta. Ama burası da kafamı karıştırıyor. Biraz daha gidip değiştiririm burdakiler çok ciddi şekilde değiştirin diyor. Ustaya gidip bunları bı okutacağım

Fikir alışverişi. Değiştirmek işime gelmiyor sadece. 2 farklı görüş var. Napacagimi şaşırdım

Hocam adam gercekten usta. Ama burası da kafamı karıştırıyor. Biraz daha gidip değiştiririm burdakiler çok ciddi şekilde değiştirin diyor. Ustaya gidip bunları bı okutacağım
Gönderdiğin fotoğraflarda ne bombe görebildim, ne de kullanılmayacak derecede aşınmış bir yanak.
Muhtemelen çekim açısından dolayı, bombe falan görmüyorum. Acaba lastiği janta tam oturtmakta mı sıkıntı oldu?
Gittiğin usta bahsettiğin bombe problemini çözdü mü? Eğer bombe sorunu yoksa bu lastik kullanılır.
Yok eğer bombe varsa hiç durma çöpe at, ustayı dinleme.

Gönderdiğin fotoğraflarda ne bombe görebildim, ne de kullanılmayacak derecede aşınmış bir yanak.
Muhtemelen çekim açısından dolayı, bombe falan görmüyorum. Acaba lastiği janta tam oturtmakta mı sıkıntı oldu?
Gittiğin usta bahsettiğin bombe problemini çözdü mü? Eğer bombe sorunu yoksa bu lastik kullanılır.
Yok eğer bombe varsa hiç durma çöpe at, ustayı dinleme.
Bombe falan yok.

Olayı baştan anlatacağım kısaca:

İlk başta yanaktan şişti hemen indirdim yerleştirip şişirdim ama bu sefer balans bozuk oldu. Seke seke köye vardık.

Köyde ise baya baya lastik yerleştirmeye çalıştık.

Burda da balans oldu. Seke seke yola devam ettim ama bi kaç km sonra balans düzeldi.

Şuan sadece fotoğrafta paylaştığım deformasyon var.

Şimdi kafam karıştı herkes bişi diyor. Fikrine uymadıklarım bana kızıyor. Neden soruyorsun o zaman diye. 1 tane fikir yok ki ortada hoşgörün lütfen

Şu an düzelmiş olsa dahi, yanaktan şişme yapmışsa o lastiğin ömrü dolmuş derim.
Tekrar aynı yerden bombe yapmamasının tek nedeni şu an basıncın düşük olmasıdır. Biraz daha şişirsen tekrarlayacaktır.

Şu an düzelmiş olsa dahi, yanaktan şişme yapmışsa o lastiğin ömrü dolmuş derim.
Tekrar aynı yerden bombe yapmamasının tek nedeni şu an basıncın düşük olmasıdır. Biraz daha şişirsen tekrarlayacaktır.
Bisikletçide bastım adam kendi 110 psi bastı. Hiçbir şey yok şuan. Daha ne kadar şişireceğim ki

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@brk34
Lastiği şişirmenin sonuna doğru geldiğinde, şişirme hızını çok artırırsan lastik balansa geliyor.

Lastik teki deformasyonumsu şeyi buradan foto ile sorduğunda herkes ihtiyatlı ve haklı olarak "değiştir" diyor. Yalnız şöyle bir durum var.O gösterdiğin yırtılma gibi şeyin(tarif edemedim) birebir aynısını kendi kullandığım Scwalbe oneda yaşadım. Bence ondan birşey olmaz.Gerçekten çok yanıltıcı bir durum var.
Kullanma değiştir diyen arkadaşlar bisiklet üzerinde görseler muhtemelen değiştirme derler diye düşünüyorum.

Yine tekrar edeyim ben hiç sevmedim oneları
Çok patlıyor, takıp çıkarması zor. Balansı zor.
Ben olsam deformasyondan bağımsız en kısa zamanda değiştirirdim.

@brk34
Lastiği şişirmenin sonuna doğru geldiğinde, şişirme hızını çok artırırsan lastik balansa geliyor.

Lastik teki deformasyonumsu şeyi buradan foto ile sorduğunda herkes ihtiyatlı ve haklı olarak "değiştir" diyor. Yalnız şöyle bir durum var.O gösterdiğin yırtılma gibi şeyin(tarif edemedim) birebir aynısını kendi kullandığım Scwalbe oneda yaşadım. Bence ondan birşey olmaz.Gerçekten çok yanıltıcı bir durum var.
Kullanma değiştir diyen arkadaşlar bisiklet üzerinde görseler muhtemelen değiştirme derler diye düşünüyorum.

Yine tekrar edeyim ben hiç sevmedim oneları
Çok patlıyor, takıp çıkarması zor. Balansı zor.
Ben olsam deformasyondan bağımsız en kısa zamanda değiştirirdim.
Çok güzel açıkladınız. Para olsa 1 saniye düşünmem. Çeyrek altın bozmam gerek lastik için.

Balansa dikkat edeceğim teşekürler klavyenize sağlık

Balansa dikkat edeceğim teşekürler klavyenize sağlık
Bir de şunu belirtmek isterim.
Geçenlerde video çekemem dediğime bakmayın. Biraz gırgır olsun diye yazdım farketmişsinizdir. Bisiklet yanımda değil, yoksa video çekip atardım.

Benim bisikletçim yardımsever iyi niyetli bir insandı. Gıcık Schwalbe oneları değiştirmedeki püf noktaları (ovala ve ortala) benim için söküp takarak göstermişti.
Siz de rica etseniz bisikletçinize, o da yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: brk34
Geri