Scudo Sports

Sayibinden Sitesinde Pahalı piskeleti ucuza nasıl alabilirsin?

Scudo
@V3DAT
Nerlerdesin len sen ? :)

• Beğen
Tepkiler: V3DAT
@mariokaldato
Burdayım ağabey sen yoksun ellam [emoji4][emoji16]

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Goremiyorum seni merak ettm :D iyi olmana sevindm bende bu vedat herhalde mtb sini satip katlanir biskelet aldi yanlislkla kendini katladi sandim haahah

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve V3DAT
Evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymaz. Gitti gidiyordan bisikletimi 600 e satışa çıkardım biri bana 400 yaparsan alırım yazmış. Cevap yazmadım. Bu yazıdaki teze göre bayağı cevap beklemiştir belkide? Bir ürünün değer fiyatı vardır. Bunu olabildiğince aşağıya çekmek satıcının bütçesine zarar verir. Bisikletini sıkışıp satan çok insan var. Onlardan biri de bendim. 850 tl ik bisikleti 600 e indirdim. 400 e satarsan alırım demek ayıptır. Bana göre bu durum böyle. Kimine göre de alay konusu hoş :)

@katlanirbisikletcantasi
Iyi hoş ama arada ufak bi fiat farki olunca da ben gider sifirini alirim taksitle .Genelde boyledir mantik. Pesin para verip ustune kargoyu ve havale masrafinida.ekleyince bi cazipligi kalmaz 2. Elin

Bir mal satarken alıcı gibi de düşünmek gerekir.Satılan malın arkasında duracaksın,haksızlık yapmayacaksın ama çok da taviz vemeyeceksin.Alıcı olurken de iyi niyetli olan kişilerin mallarına her zaman biraz daha fazla verme daha az pazarlık yapma girişimim olmuştur.

Birkaç senelik karbon bisikletlere o kadar komik rakamlar teklif ediyorlar ki satıcı satmıyor alıcı da gidip sıfır alıyor.Ne oldu çok kullanılmayan bir adet karbon bisiklet+Çok daha yüksek fiyata alınmış bir adet bisiklet.Düzgün kullanılmış ikinci el bisiklet hem satıcıya hem alıcıya kardır.Kendi bisikletimden örnek vereyim.Sıfır fiyatı 6000-7000 arasında.Satılık olarak benim görüşüm 3500-4500 arası değeri vardır.Gelir bir arkadaş 2000 lira teklif etse satacak mıyım şimdi ben =)Adam ölecek durumda değilse alamazsınız o fiyatlara arkadaşlar.

Satış tecrübelerimden bir örnek vereyim.Şu ana kadar ne sattıysam söylemediğim birşey çıkarsa getirin geri alırım demişimdir.Üniversite yıllarımda kullanmadığım bir adet ufo ısıtıcıyı satmaya karar verdim.Bir bayan arayıp lütfen bana şu fiyata ver.Evdeki perdelere sarılıyoruz artık o kadar soğuk falan dedi.60 liraya koymuştum sanırım.40 liraya verdim.Kış geçti(3 ay sonra) bayanın erkek arkadaşı aradı.Isıtıcının çok yaktığını elektrikçiye gösterdiklerini termostatının bozuk olduğunu söyledi.Ben de ısıtıcının 3000 w lık olduğunu devamlı açık olduğunda haliyle yakacağını belirttim.Arkadaş geri alacağını söylemiştin dedi :S3 ay sonra tamam dedim.Getirdi 40 liraya geri aldım.Baktım termostatında da bir sorun yok.Tekrar satılığa çıkardım 3 saat sonra 50 liraya gelip başka arkadaşlar aldılar.

Isıtıcıyı evde test ettirip satıyorum.İyi niyetimden yok pahasına veriyorum.Kış geçtikten sonra geri vermeyi teklif ediyorlar.Satsanız daha fazla eder diyorum.Yine de getiriyorlar.Anlık sinirle satılığa çıkarıp 10 lira kar ediyorum.Sonuç bu kadar da iyi niyetli olmayın.

@Uğur Tefci Hay klawyeni öpeyim :) Tam hislerime tercuman olmuşsun. Adam 2008 model bisiklete 4 bin 5 bin tl para istiyor sanki 2008 de o kadar para verdi bisiklete.Hatta adam bisiklet almış bir ay önce x tl ye bir ay sonra satılık ilan açıyor fiyat x+150 tl açıklamada da ürünün sıfırının liste fiyatı x+x+1000 tl diye yazıyor sanki kendisi liste fiyatından almış gibi.Ya da mesela adam ilan koymuş mesela 2500 tl sen teklif ediyorsun 2000 tl olmaz mı diye gelen cevaplar aynen şöyle: 1- git 2000 tl lik makinalara bak. 2- hocam ayıptır günahtır teklif dahi etmeyin.Kardeşim ne gerek var böyle atarlı cevaplara olmaz de geç olmaz demek çok mu zor yani neden akıl vermeye kalkıyorsun ki.Yani işin özeti tamam fazla tüketmeyelim 2, el kullanalım diyorum ama özellikle yol bisikletleri ilanlarını görünce ulan diyorum 3 yıllık 4 yıllık 2.el 3. el bisiklete 2-3 bin vereceğime gerekirse 5-6 verir sıfır alırım diyorum kendi kendime.

mario abi bu konuda dertliyim bununla ilgili de eğlenceli bir yazı bekliyorum senden :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Efsane replik " pazarlık edenin itina ile kalbini kırarım " :D

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@mariokaldato

Kaldırato saçlar orjinalmi, yoksa fotomontajmı. Umarım orjinal değildir.

Abi bence 8 10 tane sahibinden hesabi açıp adama surekli olarak " kardes 500 yap alayim bak kimse almaz cok istiyon, ikimizin de isi gorulsun, cocuguma karne hediyesi, cok heves ettim, cocuguma flüt alamadim bisiklet alayim bari..." tarzi cümleler yazarsan 800 e kadar olupta 1 ay icinde satilmayip sahibinin umudu kırılmissa alma oranimiz yüzde 75 tir. Ben demiyorum ölücü lakapli isveç bilim adamlari diyor :D :D

@ysnakblt
Kredi cekmek dogru bir karar degil bence

@mariokaldato doğru değil ama ne olursa olsun seni o krediye muhtaç hissettirmeye çalışıyolar ne yazık ki :krktm:

Geri