Bir mal satarken alıcı gibi de düşünmek gerekir.Satılan malın arkasında duracaksın,haksızlık yapmayacaksın ama çok da taviz vemeyeceksin.Alıcı olurken de iyi niyetli olan kişilerin mallarına her zaman biraz daha fazla verme daha az pazarlık yapma girişimim olmuştur.
Birkaç senelik karbon bisikletlere o kadar komik rakamlar teklif ediyorlar ki satıcı satmıyor alıcı da gidip sıfır alıyor.Ne oldu çok kullanılmayan bir adet karbon bisiklet+Çok daha yüksek fiyata alınmış bir adet bisiklet.Düzgün kullanılmış ikinci el bisiklet hem satıcıya hem alıcıya kardır.Kendi bisikletimden örnek vereyim.Sıfır fiyatı 6000-7000 arasında.Satılık olarak benim görüşüm 3500-4500 arası değeri vardır.Gelir bir arkadaş 2000 lira teklif etse satacak mıyım şimdi ben =)Adam ölecek durumda değilse alamazsınız o fiyatlara arkadaşlar.
Satış tecrübelerimden bir örnek vereyim.Şu ana kadar ne sattıysam söylemediğim birşey çıkarsa getirin geri alırım demişimdir.Üniversite yıllarımda kullanmadığım bir adet ufo ısıtıcıyı satmaya karar verdim.Bir bayan arayıp lütfen bana şu fiyata ver.Evdeki perdelere sarılıyoruz artık o kadar soğuk falan dedi.60 liraya koymuştum sanırım.40 liraya verdim.Kış geçti(3 ay sonra) bayanın erkek arkadaşı aradı.Isıtıcının çok yaktığını elektrikçiye gösterdiklerini termostatının bozuk olduğunu söyledi.Ben de ısıtıcının 3000 w lık olduğunu devamlı açık olduğunda haliyle yakacağını belirttim.Arkadaş geri alacağını söylemiştin dedi :S3 ay sonra tamam dedim.Getirdi 40 liraya geri aldım.Baktım termostatında da bir sorun yok.Tekrar satılığa çıkardım 3 saat sonra 50 liraya gelip başka arkadaşlar aldılar.
Isıtıcıyı evde test ettirip satıyorum.İyi niyetimden yok pahasına veriyorum.Kış geçtikten sonra geri vermeyi teklif ediyorlar.Satsanız daha fazla eder diyorum.Yine de getiriyorlar.Anlık sinirle satılığa çıkarıp 10 lira kar ediyorum.Sonuç bu kadar da iyi niyetli olmayın.