Scudo Sports

Savaşmalı mıyım yoksa pes mi edeyim?

merhaba
benimde bu tarz sıkıntılarım vardı internetten trek in bike fitini buldum form doldurunca 400 tl den 300 tl ye dusuyordu fırsatı değerlendirmek istemiştim her ne kadar karbon bi yol bisikleti kullansamda ne kal var di ne kitlipedal gittim bike fiti yaptırdım ( taksit de yapabiliyorlar isterseniz ) yaptırdıgım zaman kitli pedal kullanmamı tavsiye ettiler ilk başta gidon boyu kısaldı farklı bi gidon taktık bel omuz ağrısı gitti sele ayarını ( ileri geri alınabiliyor ) sele ayarını yaptık biraz kilolu ( 105 ) kg bi insan oldugum için malum seleyı istersen biraz daha etli almamı söylediler ilk sıkıntılarım boyun bel ve bilek kol idi bike fit sonucunda suanda yaklaşık bi 5-6 ay kadar oldu herhangi bir sıkıntım yok kitli pedal da almayı düşünüyorum ama bana uygunu pek yok olanlarda el insaf ve kalıpları belli değil
sorularınız olursa yardımcı olurum :harika:

Scudo
100 tl ye yapan biryer buldum.. Başlangıç seviyesi bike fit yaptıklarını söylediler.. Ölçülerimi alıp v.s herşeyi yapıyorlarmış. Bulduğum yer Shimano bayisi aynı zamanda yani öyle mahalle bisikletçisi değil kurumsal biryer. Tavsiye eder misiniz..?

@samuelbeckett

Gidip doğru düzgün bike fit yaptırın derim. Bilgisayarla yaptırma imkanı varken böyle yerleri tercih etmezdim. Pişman olmayacaksınız, iyi ki yaptırmışım diyeceksiniz.

İlk yol bisikletimi aldığımda 1 aylık alışma sürecinde eller, bilekler, boyun ve oturduğum yerim :) çok feci ağırdı. Sonra alıştı vücut, çok zorladığımda hafifi ağrılar oluyor yine arada :) Bu arada bisikletinizi hiç beğenmedim :)

• Beğen
Tepkiler: samuelbeckett
@samuelbeckett
Neresi olduğunu yazsanız ? Belki bildiğimiz bir yerdir. Daha kolay tavsiye verebiliriz.

Belinizden öne eğilmeyi ve sırt bölgenizin düz olmasına dikkat edin, hafif kaliteli bir kask kullanın ve bakmak için ensenizin düzlüğünü bozmamaya çalışın... internetteki sele yüksekliği için ve sele ön/arka pozisyonu için eğitim videolarını inceleyip gerekirse gidon boğazı uzunluğunu değiştirin... ben eğilmeyi belden tüm sırtım düz kalacak şekilde düzelttim ve ensemi düz tutacak şekilde boynumu daha az kullanarak yolu gözlediğim zaman alışma sürecim çok hızlandı...

Her yol bisikleti alan,bike fit yaptırmak zorunda filan değil..Evet iyi bir şey ama çokta abartmamak lazım..Admin konuda açıklama yapmış,sizin bisiklete bir müddet alışmanız lazım..Bir dolaşın şöyle..Biraz eskitin lastikleri..Bir inceleyin kendinizi,bisikletinizi..Ondan sonra ağrı sızı olursa,bir çözüm bulmaya çalışırsınız..

1-Doğru kadroyu alacaksınız..Bunu yapacak kadar zeki değilseniz,bisiklete hiç başlamayın zaten..
2-Sele ayarı yapacaksınız..Selenin yerden yüksekliğini netten araştırarak öğrenebilirsiniz..Bu rakamı bulup,doğru sele yüksekliğini ayarlayacaksınız..
3-Seleyi öne/arkaya doğru oynayarak,selenin size göre doğru pozisyonunu bulacaksınız..
Bu kadar yeter bence..
Yarışlara katılacaksanız,zaten bisikletiniz/bütçeniz iyidir..Bu durumda bike fit yaptırmanız doğru olur tabi ama sıradan/amatör bir binici iseniz,kendiniz halledebilirsiniz bunu..Halletmelisiniz..

Bike fit, doğru ve düzgün yaptırabilirseniz, çok faydalı güzel birşey. Fakat kimin ne kadar doğru bike fit yapabildiği tartışılır.

@samuelbeckett
Daha önceki bisiklet ve simdiki kaç kg?
Yokuşlarda ne kadar rahatladınız?
Bence de kullandıkça vucudunuz uyum sağlayacaktır. Sakın bisikleti satmayın ...

• Beğen
@muratcolakoglu
Yaptırmadım..Kendi kendime doğru ayarları bulmaya çalıştım..
Örnek veriyorum..Selenin ön tarafına yüklenerek bisikleti kullandığımda,ön tarafta ciddi uyuşma oluyordu..Bunun yanlış olduğunu forumu okuyarak öğrendim ve seleye doğru oturmaya başladım..O uyuşmalarda otomatikman geçti..Yani sele ayarı yapmakla da bitmiyor iş,seleye doğru oturmakta önemli..

@ahlaksız

Forumlar insanların tecrübelerini paylaştığı yerlerdir. Bike fitting yaptırmadıysanız fitting yapılmış bir bisiklete binmenin ne olduğunu bilmemeniz normal, o zaman o konuda yazmazsanız daha iyi olur. Kendi tecrübelerinizi paylaşın daha faydalı olur. Ayrıca kimse bike fitting yaptırmak zorundasınız demedi. Denmemiş şeyleri denmiş gibi yazmak da ne kadar doğru?

Ama kaliteli ve iyi bir sürüş istiyorsanız bu işi bilen birinin elinden bike fitting "zaruridir". Yaptırmak veya yaptırmamak kişiye kalmıştır.

@muratcolakoglu
''Bike fit yaptırmadıysanız,yorum yapmayın'' diyorsunuz:D
Bu abartma konusu,Türklerin bir özelliğidir..Herşeyi abartır Türkler..Futbol takımları Dünya'da eşsizdir,siyasetçileri eşsizdir,askerleri süperdir,insanları çok iyidir..vb
Şu zamanda yol bisikleti almak mesele..Bir de bu bisikletin sağını solunu değiştireceksin,bisiklete göre kıyafet alacaksın..Bir sürü mesele..
Bir de 400-500 lira verip,sele ayarı filan yapılacakmış:D
''Yapan yapsın da,abartmayın o kadar'' diyorum..Hepsi bu..
Hayır,bunu da demeyecekmişiz..!
400 liraya son model iki tane süper lastik alırsınız;)

@ahlaksız

Tecrübe etmediğiniz konularda yazmayın diyorum. Kendi tecrübenizi yazmanız yeterli olmalı. Kimin cebinde ne kadar para var kimse bilemez, ne kadarını harcayacak kişi kendi karar versin.

Bike fitting'i sele ayarından ibaret sanıyorsunuz. Bu yüzden bilmediğiniz konularda yazmamalısınız. İnsanları yanıltırsınız.

@Serkan Mıstınoğlu

@muratcolakoglu
Yanlış..Herşeyi tecrübe edemeyiz..Ben yukarıda tecrübeli arkadaşların mesajlarına baktım ve konuyla ilgili düşüncemi belirttim..Hepsi bu..Bakın ne yazıyor yukarıda;
Tanidim, bizzat sahit oldum bu muhabbete, "bike fite gittim ama sadece selemi 1 cm geri aldi, bosuna gitmisim!" diyorlar
Adam da diyor ki kısaca..Bu konuyu abartmayın..Gözlem yapın,bisiklete alışmaya çalışın,bisikletçileri taklit etmeye çalışın..
Haklı..
Değil mi yani?
Haksızsa,admine itirazınızı tecrübelerinize dayanarak belirtin de bizde sizlerden istifade edelim..

Ayrıntılara çok girmicem ama bazı bildiğim şeylere dayanarak yazıyorum

-Bikefit yaptırın
-Genel olarak bacak sırt Kol ve omuzlarınızı güçlendirin (fitness şart)
-Yokuş aşağı inmediğiniz sürece droplardan tutmayın hoodlardan tutun..
-Eğer kadro boyu fazla ise gidon boğazını kısaltabilirsiniz 3-4 ay sonra hlen ağrıyosa
-Kolları hafif kırarak sürmelisiniz ki yoldaki stres çukur vs. direk omuz ve dirseklere gelmesin ve gidona bütün ağırlığınızı vermemelisiniz
-Zayıf kaslar her zaman ağrır ve huzursuz eder.. önce bedeniniz güçlü olmalı

• Beğen
@ahlaksız

Herşeyi tecrübe edemediğimiz doğru. Zaten o yüzden tecrübe etmediğimiz şeyler hakkında bilmeden yazmamalıyız diyorum. Tecrübe ettiklerinizi yazmanız yeterli olur.

Bike fitting yaptırmış olsaydınız zaten bu şekilde yazmazdınız, bilmediğiniz birşeyi yorumluyorsunuz. Bilmediğiniz için bike fitting yaptırmak size abartı geliyor. Ben size bike fitting konusunda ne yazarsam yazayım sizi ikna edemem. Forumda önceden bu konuda yazılmış çok fazla yazı var. Zaten isteseydiniz yaptırırdınız.

Başlığı açan arkadaşa tavsiyemizi yapıyoruz. İster yaptırır ister yaptırmaz kendi bileceği iştir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri