@Yokuscu
Evet, ben bu bisikleti gerçekten "sürmek" için almıştım. Ama hor kullanmaktan kastınız bisiklete gereksiz ve bilinçsiz zarar verecek şekilde kullanmaksa, hayır hor kullanmadım. Ama ağırlıklı olarak arazide, çok engebeli ve zorlu yerlerde sık sık kullandım. Doğal olarak bu durumda bisiklet parçalarının zamanla yıpranması kaçınılmazdır. Ama bisikletime her zaman iyi baktım, bozulan parçaları tamir ettim, gerekiyorsa yenilerini aldım, ihtiyaçlarım doğrultusunda zaman içinde modifiyeler yaptım. Sonuçta bisikletimi alalı 6 yıl oldu ve hala sorunsuz bir şekilde binip gerektiğinde araziye de gidebiliyorum. Bisikletim şu anda 8300 km'de ve ufak tefek problemleri elbette ki var. Bunlar neler? Mesela frenler ilk aldıgım günkü gibi keskin bir tutuş sağlamıyor, ama durmak konusunda bir sıkıntı da yaşatmıyor ya da kaza yapmama neden olmadı hiç. Diğer bir problem ise arka attırıcının ilk günkü gibi akıcı dişli degiştirememesi, sadece biraz geç tepki veriyor, ama sonuçta istediğim vites ayarında ve tüm dişlilerde sorunsuzca kullanıyorum, bunu da sürekli bakımını yapıp ayarlarıyla bizzat ilgilenmeme borçluyum. Almak isteyen arkadaşlarla bu problemleri özelden detaylı olarak konuşacagım tabii ki. Ama sürüşe etkisi olacak tarzda önemli bir problemi yok.
Yorumunuz için teşekkürler.