@Özcan. O guzergahta donuste ruzgar cogu zaman arkanizdan ve kuvvetli eser. Kucuk bir eforla hemen 30'un uzerine cikarsiniz, oradan gecenler bilir.
Ve donerken ortalamayi daha da yukari cekmek ister cogumuz, hazir ruzgari da arkamiza almisken. Bu yuzden anlayabiliyorum oradaki hizi.
Temel sebep bisikletin hizli olusundan cok, surucunun bisikletin "hareket halinda oldugunu hesap etmeyisidir"... Hepimiz bundan sikayetci degil miyiz zaten? Arac suruculeri sanki biz hareket halinde degilmisiz, duruyormusuz gibi davraniyorlar. Bizi sollar sollamaz saga donmeler, biz caddede giderken ara sokaktan zınk diye onumuze cikmalar... Biz 10'la 15l'e gidiyoruz saniyorlar. Hicbir fikirleri yok, profesyonel yarislarda sporcularin 170 kmlik etaplari 45 km/h ortalama ile tamamladiklarini soylesen inanmazlar. Cunku adamlar gormemis. Bilmiyorlar. Hayatlarinda profesyonel bir peloton gormemisler. 50 km/h ile giden bir pelotonu hayal dahi edemiyorlar. İcinde bulunduklari garip hayatlari bunu anlamalari icin musait degil, beyinleri zaten yeterli degil. Bir daha soyluyorum, görmemişler ve bu konuda gercekten cahil kere cahiller. Bu sebeple bisiklete saygi duymaktan da acizler.
Kaldi ki o rota, anadolu sahil rotasi ile beraber, Turkiye'nin en cok kullanilan bisiklet rotasidir. Cumartesi ve pazar sabahlari o sahilde bir bankta oturup izleyin, her dakika mutlaka bir bisikletli gecer yaninizdan. Bunu bile fark edemeyecek kadar andavallar. O yolu aractan daha cok bisikletliler kullaniyor pazar sabahlari.
Kibarligi es gecip ozetleyeyim, biz bunlar gibi danalara denk gelmemek icin sabahin korunde cikiyoruz, Allahtan bu danalar 12'ye kadar fosur fosur uyuyorlar da iki pedal basabiliyoruz... (Fener'e git-gel 104 km bereket versin)
Sinirlendim