Scudo Sports

Şarbonlu et

@Kaos.

Hocam tavuktan şarbon bulaşmaz, kümes hayvanları etkilenmez.

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
Scudo
@Golden City
Sağolasın. Bu bilgi güvenilirdir umarım :D

@Kaos.

Tavuk/yumurtada salmonella riski var. Tavuk/yumurta nın dağıtımı/satımı esnasında soğuk zincirinde kalması gerek(soğutuculu kamyon, markette buzdolabı). Ya da tavuğun salmonellaya karşı aşılanmış olması gerek. kurallara uyulursa sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: Kaos.
@abdullah.koc bana ayrintili aciklar misin hocam? neresi yapay. yem, neresi sağlıksız?

bir veterinee hekim ogrencisi olarak size cevap vermeye hazırım ama gidip de yavuz dindar. gibi sarbonlu etleri kokusundan anlayan birisinin yazısını alintilamayacaksin hadi hodri. meydan

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox hocam, kimseden alıntı yapmama gerek yok. Piliç sektöründe üretim alanında yıllardır çalışan bir abimin anlattıklarından öğrendiğim bilgiler. Soner Yalçın’ın saklı seçilmişler kitabında çok çarpıcı açıklamalar var.

Sizin de bu konudaki yorumlarınızı, tecrübelerinizi dinleyerek yanlış bildiğimiz hususları bilmek isterim.

@ÇerkesOnur
Koklaşarak , severek antrakslı eti tespit eden hoca mı o :D

@Desert FoxKayin validem prof. Veteriner hekim oldugu icin evde tavuk,dana, salam, sosis yemek yasak.
Nadiren fermente sucuk aliyoruz ama pastirma ve koyun/kuzu serbest.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uussff fermente sucugu da ben tavsiye etmiyorum ona soyleyin icinde nitrat_nitrit bilesigi var ne yazikki ona iletin.

@Desert FoxO zaten sucukta yemeyin diyor :) ben cok sevdigim icin en azindan fermente alalim diyoruz, isil islem gormus alacagimiza.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@abdullah.koc hocam eminim ya antibiyotik, ya neden bu kadar hizli büyür? 2 neden zaten. hep konuşuluyor uzun uzadiya yazarim şunu da söyleyeyim turkiye kanatli sektorunde dunyada ilk 5 sirada, bu ulkede buyukbas et acigi varken kanatli sektoru bu ulkenin kurtaricisi durumunda

• Beğen
şöle bişiler vardı bir zamanlar, tavuk ta çok sağlıklı değil. Verilen yem hormonlu değil büyük ihtimal ama GDO lu tavuklar yiyoruz ve fabrikadaki bir tavuk kesilmeden önce (60 günlük yaşamı boyunca) A4 kağıdı büyüklüğündeki bir alanda yaşıyor, hastalıklardan korunması içinde günlük antibiyotik alıyor (Greenpeace'ten okuduğum kadarıyla günlük ortalama 200 mg x 60 : 12 gram eder) 60 gün boyunca, beslendikleri yemlerinde fazla kaliteli olmadığını düşünürsek (kesilmiş tavukların derileri ayakları kemikleri falan öğütülüp mevcut yem ile karıştırılıp kesilmemiş tavuklara yediriliyor hatırlarsanız YAMYAM TAVUK muhabbetleri döndü bir zamanlar) çok sağlıklı değil.

@thieft3000 hocam yedikleri yem belli misir aycicegi kuspesi soya fasulyesi soya kuspesi bunlardir ana yiyecekleri. dedigini yamyamlik olayina gelirsek eger sen bir imege yeterli raayok vermezsen duvari demiri taşı yalar çünkü ihtiyac duydugu besin maddesini tamamlamaya calisir, tavuk ise ayni ortamda binlerce tavuk icinde sinirlenir digerlerini gagalar. Et kemik unundan bahsedersei evet kesimhanede kalan kemik ve diger kullanilmayan et vs toplanip ısı islemi uygulanarak veriliyor bu da sagliksiz bir sey değil, kanunen yasak da degil

• Beğen
Rabbime şükürler olsun ki şarbon hastalığı teğet geçti

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kanada, ABD ve Fransa bahsettiğim konulardan dolayı kendi üreticilerini eleştirirken, üretim yolları ile ilgili yeni kanunlar çıkartırken, Türkiyede sistemin çok düzgün işlediğine inanmanı beklemeyin. Siz sektörde olduğunuz içinmi sektörü savunuyorsunuz yoksa A haber falanmı izliyorsunuz?

@thieft3000 haha evet hocam sabah aksam a haber izliyorum.Tabi senle ayni dusuncede olmayanlara bir sınıflandırma yapmak, ayrimcilik yapmak geninize islemis tebrikler boyle devam.

• Beğen
@Desert Fox

ben fabrikasında kendi gözümle gördüm. satılmayan çürümüş, bozulmuş kalamar, balık ve çeşitlerini balıkçılardan satın alıyorlar yanına da yumurta kabuklarını döküp karıştırıp kavuruyorlar öyle yediriyorlar tavuklara. tavuk çiftliklerinde o senin saydıklarını yedirseler tam tavuğu 200 liraya satın almak zorunda kalırdın.

@bianchi10 o dediklerin yapay madde mi degil, sagliga zararli mi degil ne tatava yapıyorsun?

kendim çiftlikte bulunan degirmende simdi yemlerini yapıyoruz misir en fazla kullanilan sey sonra aycicegi. kuspesi tam yagli soya soya kuspesi ve cok az (yarim tonda 13 kg) et kemik unu var. et kemik unu da protein ca ve p kaynagi

@Desert Fox çürümüş etin ne zararı olacak yaw sen de haklısın. günde üç öğün tavuk döner yesem ben de senin kafaları yakalardım.

(link)

Geri