Scudo Sports

Saniye saniye kaza anı..Bu kadarda olmaz.

çok geçmiş olsun. şaka gibi. sagda solda durmadan bagırıyorlar tıp şöyle gelişti böyle gelişti. bu mudur gelişmiş tıp????

Scudo
hocam orada saydırdığın asistanlar 33 saat çalışıyorlar lütfen biraz bu konuyu da bilin.
adam 33 saat boyunca tetikte olabilecek diye kaide yok
ayrıca travma hastasına da böyle yaklaşılmaz. ayrıca paragöz diyorsunuz ya burada haydarpaşa nın size maaşını da açıklayabilrim doktorların emin olun o koşullarda çalışmak istemezsiniz.

bu ülkede...

özel hastanelerin bmw'yle gezen doktorlarına özenip; onlar gibi olmanın tek şartının tıp diploması almak olduğunu zanneden, 6 yıl çok ağır koşullarda okuyup mezun olduktan sonra da çilesi bitmeyerek intern'lük, uzmanlık vb. aşamalarla yıllarını harcamaya devam eden doktorlar, hayattan beklediklerini alamamanın acısını hastalardan çıkartırlar. karşılarında tamamen çaresiz durumda olan hastalardan kopartabildikleri kadar kopartırlar.

benzinden, tekel ürünlerinden, taşıtlardan, ve daha birçok şeyden uçuk miktarlarda vergi toplayan hükümet bu paralarla yedi sülalesini doyuracak bir servete konar, bir yandan da "duble yol yaptık" diye en az 15 cm kalınlığında asfalt dökülmesi gereken yere 10 cm asfalt dökerek ömrü kışa kadar olan yollar yaparak, uyduruk betonla toplu konut binaları dikerek, ve yolsuzluğun daha birçok çeşidiyle göz boyar. hastanelere de aynı göz boyama operasyonları kapsamında düzenlemeler getirilir, ama sonuç ortadadır.

ilkyardım bilgisi sıfırın da altında olan insanlar, bir kaza anında yardıma en önde koşar ve hiç düşünmeden hareket ederek ani ve sert hareketlerle hiç ölümcül/sakat bırakacak yarası olmayan insanı felç ederler. ne kadar fırça da yeseler akıllanmazlar, hiç eğitim almadıkları halde kendi bildiklerini en doğrusu zannederler. (kaskı gelene savurmanız iyi olmuş, başka dilden anlamazlar çünkü)

aynı ırkın insanları herkes tarafından ezile büzüle insan olmaktan çıkmıştır, ensesine vurup yemeğini önünden alırsın da hala ağzındaki lokmayı almadın diye sana hayır duası eder. fakirlik sınırının altında yaşarlar, hala daha şükrederler. bilmezler ki Allah boş duranı sevmez; otururlar öyle herşeyi devletten ve Allah'tan beklerler. koyunlardır işte, bir çoban çıksın da bizi gütsün diye sürü halinde bekleşirler.

bu sürünün içinde birkaç tane aklı başında adam çıkar; aykırı(!) birşeyler yapar, mesela iki tekerlekli bir taşıta biner. hemen bakışlar o kişinin üzerinde toplanır; kimisi kendi altındaki araçta daha fazla tekerlek var diye havalara girip üstünlük mücadelesine girişir. kimisi bilerek çarpar, kimisi sıkıştırır, kimisi de otobüsün camından bağırıp korkutarak düşürmeye çalışır.

aklı başında o birkaç adam; hayatın içinde daha birçok konuda böyle tepkiler almaktan o kadar bunalır ki bir yerden sonra, ülkeyi terketmenin planlarını yapmaya başlar...

• Beğen
Tepkiler: egehan
Öncelikle çok geçmiş olsun abi,şuan bazı şeyleri yazmamak için zor tutuyorum ama tutmak istemiyorum... İşini düzgün yapan doktorlar alınmasın ama doktorlardaki bu hava Başbakan da yok diycem olmayacak :) ... Ama bu sistem yüzünden sadece o doktora muhtaç bırakılıyoruz ve tabi havaları taban yapıyor ! Tekrar çok geçmiş olsun.

Hem kaza anı hemde kazadan sonra yaşadıklarınızı düşününce gerçekten büyük bir bela atlatmışsınız. Çok geçmiş olsun.

@ali alper uyar

zaten 33 saatin her dakikasında da tetikte olacağı bir durum yok, arkadaşın söylediği gibi alayı uykudan kalkıp gelmiş, ayrıca bu mesleği seçtiklerinde bu çalışma şartlarını biliyorlardı o zaman layıkıyla görevlerini yerine getirecekler. Sizin söylediğinize göre çok çalışan işini ciddiye almamalı ? Otobüs şöförleri ne yapacak? çok araç sürdüm tetikte değildim kaza yaptım otobüstekileri öldürdüm. Bu mu olmalı zihniyet. Hepimizin işleri farklı, kimi işler vardır hata ve savsaklama kabul etmez. Bir insanı canı söz konusuyken kim kendi uykusunu veya fazla mesaisini düşünebilir?
para konusuna gelince, iş yerlerinde kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor, kölelik yok, memnun olmayan çalışmasın, başka yerde çalışsın, çalışıyorsa da sorumluluklarını yerine getirsin. Adam bedavadan kaç gün yatmış, sen oradaki ihmalkar doktorları mı savunuyorsun? Beyin cerrahı uykudan uyanmıyor, 33 saatin kaç saatini uyuyarak geçiriyor acaba ?

@ali alper uyar

yapmayin, etmeyin lutfen. insan sagligiyla oyun olmaz. tetikte olacak, olmak zorunda, olamiyorsa doktorluk yapmayacak. 33 saatlik nobet tutturmalari, pestilini cikarmalari, emeklerinin somurulmesi dogru degil -ayri bir tartisma konusu- ama, birileri onun pestilini cikariyor diye de kimse de sagligindan olmasin, sakat kalmasin, degil mi ama?

oradaki avanta olayini da anlayamadim, harici olarak bir para talep ettilerse bu yapilan dupeduz hayvanliktir, paragozluk degil; baska bir olaysa bilemem tabii. yanlis anlasilmasin, harici olarak para talep etmelere ben gecmisimden alisigim, o yuzden boyle bir varsayimda bulundum, dedigim gibi baska bir olaysa, diyecegim yok.

doktorluk, hakkini vererek yapinca en muhtesem mesleklerden biridir: hayat kurtarmak, tedavi etmek... bunun yaninda cokca zorluklari da vardir dediginiz gibi, bunyeyi cok zorlar belki, ama bu asla insanlari azarlama, magdur etme, hastalari ihmal etme, ceplerini bosaltma, yanlislikla veya yorgunluktan (!) sakat birakmaya mazeret degildir. hakkini veremeyecek olan doktorluga girismemeli, en hata kaldirmaz meslek doktorluktur, cunku konu insan hayatidir.

Böyle şerefsizleri kesmek lazım benimde aynı motorda 2 arkadaşım sizin durumunuza düştü ama sizin kadar şanslı değildi ikiside ebediyete kavuştu huzur içinde yatsınlar (yazının gerçek sahibi sizede çok geçmiş olsun)

Sefa kardeşim, çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Burada iyi temenniler yazmaktan öte bir faydamız olabilir mi acaba, varsa lütfen söyle...
bunları yazdıkların için, paylaştığın için de çok teşekkürler...
Böyle zülum olamaz...sağlık hizmetini ticarete dönüştüren doktor ve sağlıkçılardan tiksiniyorum, paran-mevkin-torpilin kadar sağlık hizmeti verenlerden de...
değil 33 saat...bir hafta uyumadan çalışmış olsan da, değil 3 kuruşa çalışmak, karnını doyuracak kadar kazanamasan bile bir insana bunlar yapılamaz...
bunun mazareti bahanesi vs. yok. ben bir insanın acısına bile bile, para için, daha fazla uyumak için,kariyer için, konforunu bozmamak için göz yumanların insanlığından şüphe ediyorum...bunların doktorlukluklarını aklamaya kalkanlar, kanlı elleriyle paralarını sayıp sırıtmaya devam edebilir...
neler yapılabilir? bunların ve bilmediğimiz buna benzer binlerce hikayenin bir daha olmaması, bu zulmü bir başka insanın çekmemesi için ne yapılabilir?
1. öncelikle bir avukat bulunup, ihmali bulunan her kişi ve kuruma dava açmak. dava açmak masraflı olabilir..bu forumun binlerce üyesi var. bir sürü bisiklet-motorcu grubu var. duyurulur, bağış toplanır...3-5 liralar binler yapar, başlanır.
2. basına haber verilir, haber yapılması sağlanır, röportaj vs. kamuoyu yaratılır.
3. bisikletçiler ve motorcular, bir turu da bu olay için yapar, kamuoyu yaratmaya katkı yapar.
4. kamuoyu yaratma kampanyasında, motorsever gazeteci ve ünlülere ulaşılır. motorcu sporculara ulaşılır, sofuoğlu gibi, destek istenir.
5. ilgili bakanlıklara, resmi yetkililere durum bildirilir, gereği istenir

aklıma gelenler, acil şifalar diliyorum...bütün bunlar yapanların yanına kalmamalı, insaniyet namına..

çok geçmiş olsun.en son hastaneye gideli 4 ay oldu. gittiğim hastane biraz vukaatlı, doktorların hastayı azarlaması,çalışanların hastayı azarlaması vs. kısa olarak özet geçeyim kendi olayımı :sürekli sert şekilde öksürüyordum. ama bildiğiniz bass gibi :) normal öksürük değil anormal. sabahı zor edicem dedim, sabahın köründe acile gittik. acil aşırı kalabalıktı.normal dahliye doktorununda gelmediğini bilmem saat kaçta geliceğini söylediler.iyi hoş acilde bakalım dedik.. sıra bize geldi, kıytırık bir doktor denk geldi. anladım zaten başından def etmek için atıp tutacağına.. hiç birşey yok falan filan dedi, röntgen istedi. röntgen için 15 dakika dediler, 15 dakika oldu, biraz daha dediler. 1.5 saat oldu :) sinirim tavan yaptı. cd'ye kopyalama işlemini asistanlar yapıyodu. baktım 3-4 genç kız kahkahalar eşliğinde internette sörf yapıyor :) tamda bana denk geldiler.. yanlarına gittim , yarın hazır olurmu ? dedim. terslemeye kalktı kafama kaynar sular döküldü acili birbirine kattım desem yeridir.sonra sıra geldi yoksa hanfendiler muhabbeti bitirince işlerine bakmayı belki düşünürler.. paşa paşa evimize gittik :) bu arada doktor beyfendi ilaç falan vermedi. iyisin iyi dedi yolladı kısa özet. 4. gün oldu ciğerlerim tiesto bass oldu resmen.. başka hastaneye gittim , bir çeşit faranjit olduğunu ve ciğerlerimde iltahap olduğunu söylediler, birsürü ilaç verdiler. kısa sürede iyileştim. kısaca özet : hakkınızı herzaman arayın, karşıdaki kişi yaş olarak büyük olsun, isterse önemli meslek sahibi olsun, ben haklıysam her türlü sesimi çıkarır gerekli yerlere başvururum.ben böyleyim, bu saatten sonra kimse değiştiremez beni. biz hastanelere milletimiz azarlansın,kafaya göre çoluğa çocuğa doktorlar okul raporu versin diye para vermiyoruz. bu mesleği hakkıyla yapıcak herkes bukadar basit. genelleme olarak algılanmasın arkadaşlar.

Dostum,öncelikle çok geçmiş olsun...
Babam motorcudur,bu güne kadar benden hiç bir şey esirgemedi..motorsiklet hariç!!

Yaklaşık 3 ay once Downhilimi sattım,elimdeki parayla 125cc-2 zamanlı racing alma niyetim vardı ki 2. bisikleti toplamaya başladım..yazdıklarından sonra,iyi ki yapmışım diyorum...

İnsan gençken...demirdenmiş sanıyor fakat,hayat pamuk ipliği..tekrardan geçmiş olsun....

Son yatalak olduğumda,forumda üye konumundan aktif üyeliğe atlamıştım :p
alınma lütfen :D

iyi forumlar :))

''Biz motosikletliler böle bir hareketle karşılaştıgımız zaman 2 3 bilye bırakıyoruz elimizden.Onlar adamın ön camını delip geciyor..''
dediğinde...

Umarım başına bir iş gelmez demiştim kendimce,suçsuz olduğun halde bu olayı yaşaman üzücü..
3. kez geçmiş olsun :D ayağı kaldır yukarı :p

çok büyük geçmiş olsun okurken kendinden geçtim ... Hele şu doktorlar varya para isteyen yemeğe gitmek isteyen iddaya giren adamlar bilinçsiz kurtarıcılar allah kimseyi böyle insanların eline muhtaç etmesin

roman gibi olay olmuş geçmiş olsun şu ayağa çivi çakma olayıda düşündükçe düylerim diken diken oluyor narkozsuz uyutmadan valla sendeki bünyede sağlammış o kadar acıya nasıl bayılmadan durabildin et birbirinden ayrılmış kemik gözüküyor ayağa çivi çakılıyor çarşaflarla taşınıyorsun bide sabaha kadar uyumadın heralde ondan sonra 25-30 saat uyumuşndur heralde tekrardan geçmiş olsun :)

tüylerim diken diken oldu,
çok geçmiş olsun , yaşanılan felaket ınanılır gibi değil birde bunun gibi çok daha vahim vakalarda olduğuna eminim, artık düzelmesi lazım bu bilinçsizliğin

kardeş bu istanbul böyle inan ki ben samsunluyum samsunda bi kaza oldumu bi hastaneye kaldırıldınmı hiç bişi dinlemeden seni iyi etmeye çalışıyolar para mara istemiolar..

Geri