Sefa kardeşim, çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Burada iyi temenniler yazmaktan öte bir faydamız olabilir mi acaba, varsa lütfen söyle...
bunları yazdıkların için, paylaştığın için de çok teşekkürler...
Böyle zülum olamaz...sağlık hizmetini ticarete dönüştüren doktor ve sağlıkçılardan tiksiniyorum, paran-mevkin-torpilin kadar sağlık hizmeti verenlerden de...
değil 33 saat...bir hafta uyumadan çalışmış olsan da, değil 3 kuruşa çalışmak, karnını doyuracak kadar kazanamasan bile bir insana bunlar yapılamaz...
bunun mazareti bahanesi vs. yok. ben bir insanın acısına bile bile, para için, daha fazla uyumak için,kariyer için, konforunu bozmamak için göz yumanların insanlığından şüphe ediyorum...bunların doktorlukluklarını aklamaya kalkanlar, kanlı elleriyle paralarını sayıp sırıtmaya devam edebilir...
neler yapılabilir? bunların ve bilmediğimiz buna benzer binlerce hikayenin bir daha olmaması, bu zulmü bir başka insanın çekmemesi için ne yapılabilir?
1. öncelikle bir avukat bulunup, ihmali bulunan her kişi ve kuruma dava açmak. dava açmak masraflı olabilir..bu forumun binlerce üyesi var. bir sürü bisiklet-motorcu grubu var. duyurulur, bağış toplanır...3-5 liralar binler yapar, başlanır.
2. basına haber verilir, haber yapılması sağlanır, röportaj vs. kamuoyu yaratılır.
3. bisikletçiler ve motorcular, bir turu da bu olay için yapar, kamuoyu yaratmaya katkı yapar.
4. kamuoyu yaratma kampanyasında, motorsever gazeteci ve ünlülere ulaşılır. motorcu sporculara ulaşılır, sofuoğlu gibi, destek istenir.
5. ilgili bakanlıklara, resmi yetkililere durum bildirilir, gereği istenir
aklıma gelenler, acil şifalar diliyorum...bütün bunlar yapanların yanına kalmamalı, insaniyet namına..