Scudo Sports

Sanırım biraz morale ihtiyacım var. :(

Scudo
Geçmiş olsun, ben daha beter bir kaza geçirdim, ardı sıra kazadanmı yoksa evveli varmıydı hala bilemediğim ön çapraz bağ zedelenme ve menisküs yırtığı sahibi oldum.. 2 bitti 3.yılımızada kardeş kardeş girdik... Bir kaç benzeri açılan konuda yazdım buraya yazmamda umarım sakınca yoktur.... Ameliyat olmadım, bu zaman içerisinde üst bacak kaslara çalıştım, kadansı yüksek tutarak (bisiklet ile), her türlü dize yüklenen aktivitelerden uzak durdum, 2018 de 10000 kmsi resmi strava kayıtlı+ işe gel giti ile tahmini toplamda 13000 K yol kattetim,ayrıca ameliyat olmayı şu anda hala düşünmüyorum.hala bisiklet derseniz önce yine bir spor hekimi yada fizyoterapist fikir desteği alarak tamamen düzgün ayarları yapılmış bir bisiklet ile eğimlerde asla dizi zorlamadan düzde ise yüksek kadansla devam edin diyeceğini duyar gibiyim... (şu anki değil 5 6 ay sonraki halinize istinaden)
..yani arkadaşım kişiden kişiye değişken olan diz problemi kısmende olsa psikolojik (acaba ne olur, tamamen yırtık olurmu gibi endişeler), size gelince muhtemelen aynı süreçlerden geçeceksiniz, ameliyat olmayacaksanız koşu, yürüme, futbol vb dizi zorlayan her türlü spordan uzak kalacaksınız. Ayrıca bu süreçte Yüzme sporu en iyisi olmakla beraber, doktorunuzun vereceği yada belkide vermiş olduğu egzersizler iyileşme yada bacak kaslarını geliştirme sürecine katkısı olacaktır.. Aktif spor yaşantınız varsa, yarış maraton vb gibi durumlarınız söz konusu ise ek olarak geçiminiz spora dayalı ise ameliyat olmanız tavsiye olunur..Takdir sizin tekrar geçmiş olsun.. Saygılar

Not:biraz uzun yazı oldu.imla ve noktalama hataları varsa mobilden yazdığım için kusura bakılmasın

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bilalfidanboy
Deneyimli biri olarak, bu diz ve bağ problemleri yaşamamak için öneriniz, yüksek kadansta sürmek ve dizi zorlamamak mıdır? İlla bir doktora gitmişsinizdir belkide bir spor hocasıyla diyaloga girmişsinizdir, onların önerileri nelerdir?Şahsen tırmanış işine sırf bu diz problemleri olur diye neredeyse girmiyorum,düz yollarda sürmeye çalışıyorum...Düzelmeyecek sorunlar değil bunlar,insanlar neler neler atlatıyor,kanseri yeniyor ama işte bir süre hareket babında sıkıntı yaratıyor...

Tabiki 6 değişik doktora gittim Normal ortopediciler kesin ameliyat ve bisiklet sürmek yasak diyerek bisikleti satmama neden olacak kadar psikolojimi bozmuşlardı, ama tavsiyeler üzerine spor hekimi ve fizik tedavi hocalarına (MR sonuçları ile) bisiklet sporu ile ilgilendiğimi ve bilinçli sürücü olduğum konusunda paylaşım yapmıştım.randevuya gidene kadar Onlardan da benzer sonuç alabilirim düşüncesi kafamda vardı, fakat tam tersine yukarıda dediğim gibi düzgün ayarlar ile istersen bir seferde 200 km bile sürebilirsin dediği dün gibi aklımda.... Ben 13000 km içerisinde hatırı sayılır eğimleride ama tamamen dizi zorlamadan ve zorlanmadan çıktım... Yalnız unutmayın benden ziyade işinde uzman kişilerin mutlaka tavsiyesine başvurun..... Ve insan bazen kendi doktoru olmak zorunda kalıyor.. Mesela ben...

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim, bende iki dizimden ameliyat oldum birinde çapraz bağlarda yırtık ve diğerinde menisküs farklı yıllarda oldum ama büyütülecek ve temmuzdaki turunuza engel olacağını sanmıyorum kısa süre içinde olursanız ameliyatınızı 1 ayda en geç toparlamış olur totalde 3 ayda da güçlendirme çalışmalarıyla normale dönmüş olursunuz temmuza zımba gibi girersiniz planınızı ertelemeyin kazasız pedallamalar?

• Beğen
@James Delaney
Yaşlıl durum yok hızlı gidiyordum malum taytta cep yok bende çantaya koymuştum çanta yerinden düşmüş fakr etmedim bende

Arkadaşlar hepinize teker teker çok teşekkür ediyorum. Geç cevap yazdığım için özür dilerim ama yazdıklarınızi an an okudum. Vakit ayırıp ilgilendiğiniz ve güzel dileklerde bulunduğunuz için ćok teßekkür ederim.

Moralim iyi durumda. Ilk öğrendiğim günün şoku ile gerçekten kötü olmuştum ama başa gelen çekilir ve sabredip üzerime düşeni yapmaktan başka çarem yok.. :)

@-Skynet-

Kilitli pedalım yoktu. Beni iten kişi yandan itti ve sol bacağımın üzerine düştüm. Üstelik bisikletin kadrosu da dizimin diğer tarafına vurdu.
Malesef ki dizliğim yoktu. Bence olsa kesinlikle daha iyi olurdu. Bundan sonra kullanacağım..

@Mehmet Metin Levent

Kesinlikle zihnimi iyileşmeye odakladım. Çapa, Balat kemik hastanesi ve bi iki hastaneye daha gitmeyi düşünüyorum kesinlikle...

@Anonim

15c jantlarım var. Dün Vittoria Randaneur 700x28c korumalı lastikler aldım. Temmuzda bana eşlik etsinler diye :)

@Kook

Evet bu konuda bilgi vermeliyim kesinlikle.
Hastaneye ambulansla gittim. Ayrıca ambulans gelene kadar yoldan tesadüf geçen bir doktor ilk müdahalemi yaptı, hatta ben ambulansla giderken bisikletime bile gözkulak oldu.. :)
Olay adli vaka olarak kayıylara geçti. Bisiklet kazası olarak.
Hastane polisiyle de görüştüm. tabi ki herkeste - karakol polisleri de dahil- "Bu nasıl bi olay ? durup dururken niye yapsınlar ki ? Bi şüphelendiğin var mı" vs, istemez tavırlar vardı.
Hastaneden rapor aldım. Ancak son tehşis yeni konduğu için Mr sonuçlarım vs hrpsini toptan yeniden isteyeceğim.

Spor hekimi konusunu uzun zamandır düşünîyordum bu olayın da dışında. Sanırım artık gitmek için kesin sebeplerim var. Başka hastanelere gözükmenin yanında spor hekimine de kesinlikle görüneceğim.

@Mhmm@
Hocam çok geçmiş olsun size de. Umarım en kısa sürede iyi olursunuz.

@mehmet.t Çok teşekkür ederim. çok geçmiş olsun.

@ippon

Bir çok oneri aldım, okudum. Bir şekilde hepsine göz atacak ve en uygun olanını sececeğim. 7500 lira gerçekten küfür gibi olmuş. Malesef ameliyat bile bir sektor ve pazar. Ben de bundan çekiniyorum.. Dizliği yarın alacağım. Annem de benzer bir şey kullanmışti bir zsmanlar. Her gün Buz uyguluyor ve kremleri de sürüyorum. Bakalım..

@Şeffaf İyi ki başımda kask vardı. Kask olmasa eminim sol gözümü de kaybetmiştim. Kaskın o bölümündeki koruyucu kırıldı. Gerçekten Eldiven kask gözlük. 1000 kez denenip bin kez aynı sonucu verecek bir deney gibi.
Size de çok geçmiş olsun.

@Knight Rider

Daha hiç ses seda yok polisten. Evet orada her yer kamera ama polis umarım ilgilenir. Merakla bekliyorum. sonuca göre savcılığa gidecek ya da başka bir çözüm araştıracağım. 5 aralıkta polise ifade verdim. 1 ay oldu bakalım.

@bilalfidanboy

Çok geçmiş olsun. Öncelikle ameliyata Cuma günkü gibi karşıt gözle bakmıyorum. Gerekirse neden olmasın ? Ama benim için son çare olarak duruyor. Sporcu değilim. Bisikleti tur ve gezi amaçlı kullanıyorum. Görüşlerinizin benzerlerini başka gönderilerde de okudum. Artık bir kaç doktora, ozellikle de spor doktorlarına görünerek bir karar vereceğim. Biraz da zamana yayıp sakin kafa ile en doğru kararı vereceğim bakalım.

@Mtt

Sen ya bu başlık altında paylaşılanların önemini kavrayamayacak kadar beyin özürlüsün ya da goygoyunda vicdansız bir ergensin.

İnsanlar ne badireler atlatmış, yaralanmış, sakatlanmış, ölümlerden dönmüş sen telefon derdindesin, derdini ...

İlla telefonuna ayrı, sana ayrı, seni yetiştirememiş ana babaya ayrı mı hakaret edelim?!

• Beğen
Temmuzda çok sıcak olur, Eylül ayında yaparsın :)

• Beğen
Geçmiş olsun, temmuz da olmasa bile daha sonra adam akıllı iyileştiğinde tur yapabilirsin derim ben.

• Beğen
Çok geçmiş olsun abicim.
Beynine çok güzel bir şekilde iyileşeceğini söyle sürekli. Kendin inan buna.
Tabi sadece inanmak yetmez beslenmene uyku düzene çok dikkat etmen gerek.
Aynı zamanda vücudunu yormadan zorlamadan esneme egzersizleri yap.
Ve dua
Bunların hepsini güzel bir şekilde yaparsan
Allah ın izniyle çok başarılı ve hızlı bir şekilde iyileşeceğine inanıyorum abicim.
Tekrardan geçmiş olsun.
Allah a emanet ol

• Beğen
Vardır bir hayır diyerek yoluna devam etmelisin.Geçmiş olsun.Önce sağlık.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla ameliyatla çözülebilecek bir durum. Geç olsun güç olmasın sonra da yaparsınız turu. Canınıza bir şey olmamış şükür...

• Beğen
kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun diliyorum
durumuna gercekten üzüldüm zor bir süreç fakat inşallah herşey güzel olur
evet hayeller yaşanması gerekenler gidilecek yerler planlar seni çok iyi anlıyorum ama şunu unutma düştüğünde yanından bir araba geçiyor ola bilirdi ayakların altında kalabilir ayağının biri kesile bilirdi yada omur iliğine bir darbe ile felç kala bilirdin onunun için
HAYALLERINDEN VAZGEÇME İLERİYİ DÜŞÜN HİÇ BİR ŞEY SENİN SAĞLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL... şimdi kendini topla ne kadar moralli olursan o kadar hızlı iyileşirsin tekrar geçmiş olsun .)

Hepinize tekrar teşekkur ederim.
Doktorun verdiği Breys'i takiyorum. 1 haftadır ayağımı çok rahatlattı.
Başka bir doktorla daha görüştüm. Kesinlikle ilkinden daha güzel ilgilendi daha açıklayıcı davrandı. Ameliyat olmadan da yaşamımı sürdürebilir, bisiklete binebilirmişim.

Ancak dedi ki sen daha gençsin biz ameliyat önerdik çünkü o bağlar senin dizindeki kireçlenmeyi engelleyici faktöre sahip, eğer ameliyat olmazsan erken yaşta kireçlenme yaşar ileride daha çok acı çekersin.
Bu konuşmadan sonra ameliyata biraz daha sıcak bakmaya başladım. Şu an dizliği takıyorum ve 15 gün sonra kontrole gideceğim yine.

Tabi ki başka doktorlara da gözukmeyi düşünüyorum. Acele etmeden dogru kararı vereceğim. 3 5 gun kafami dinleyip ufak bir tatil de yaptım. Gayet keyifliyim. :)
Doktorlar bir şey söyledikçe yine yazacağım.

Hepinize sevgiler ve kazasız sürüşler :)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Bugün tekrar doktora gittim. Ayağımdaki breys çıkarıldı. Artık kullanmama gerek yokmuş. Doktor fizik tedavi önerdi zayıflayan sol bak kaslarım için. Yarın fizik tedaviye başlayacağım.
Bu arada 3 kez bisiklete bindim. Farkettim ki jant telim yamulmuş kazada. Dizimi fazla zorlamadan. 10 - 16 ve 20 km'lik 3 sürüş yaptım hiçbir problem yaşamadım ki som 20 km'lik sürüşümde sprint filan denedim. Bisiklete yeniden binebildiğim için çok mutluyum :)
Ha tabi ki her sürüşten sonra eve gelip buz uygulayarak dinlendim. - Bakalım yarın fizik tedavi doktoru de diyecek bisiklete binmem için. 15 gün önce gittiğim doktor ayağındaki çıksın bi bakarız binersin demişti ben bindim 15 gün dolmadan dayanamadım.. Haydi hayırlısı

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri