Scudo Sports

Samsun'dan Batum'a bu yaz tur düşünüyorum. Sorularım var?

@bkaan
Bizde temmuz 1 düşünüyoruz havanın öyle olmasi sevindirici. Sanırım yüksek yerlere gezi amaçlı çıkacağımiz için kalın şeyler almalıyız bir kaç tane. Kuymak çok merak ediyorum aklımda zaten. :)

Scudo
kalın şeyler almayın..sadece kalın bir şey alın..gereksiz yük sıkıntı ..iki ince üst üste zaten kalın olur :)

• Beğen
Tepkiler: sezginnatik
@GoGoRa
Çok iyi olur hocam. Irtibati koparmayalim. Telefonum yanımda olacak. Bir de şu dinamadon usb şarjı halledersem harika olacak. Anlık paylaşım yapabilirim o zaman.

@bkaan
Gerçi uyku tulumum bu iş için ideal geceleri sorun olmayacaktır.

Bu sene samsun batum yolunda bayağı bisikletli olacak galiba :) Bende ağustos sonu planlıyorum aynı rotayı. Turdan sonra konaklama vs gibi bilgileri ayrıntılı yazarsanız farklı bir kaynak daha olur :)

@Bahadır Aktaş
Kesinlikle paylaşacağım. Geçen sene askerlik öncesi adana Antalya yaptık paylasamadim ama bu sene ayrıntılı şekilde paylaşacağım . Bunun için şarj olayını çözmek gerekecek. Araştırıyorum bakalim

sarj konusun da (link) verilen devreyi yaptım deneme fırsatım olmadı arkadaşımın bisikleti için yaptım dinamoya uygun soketi alıp bağlarsak sıkıntı olacağını sanmıyorum sonuçta denenmiş bir devre. Ben kendim solar powerbank kullanacağım ama benzin istasyonu vs heryerde priz olduğu için çok sarj problemi olacağını sanmıyorum.

çelik yelek alın dangakalos karadenizoslar silah sıkmayı helede misafirin yanında saydırmayı çok severler denk gelebilir.Çadır kuracak yer bulamayacağınız yerler olur onları çok iyi ayarlayın.Ya içeri girin ya da dediğim gibi boşlukları iyi değerlendirin.Pişik kremi yanık kremi deri merhemi bunları unutmayın nem var acayip zamana bağlı bir durum değil her zaman nem oluyor.Çeşme rast gelmedi yada hatırlamıyorum su önemli.Yağmurluk lazım.Ayna aynayı unutma aynan olsun mutlaka arkanda neler olduğunu gör

@Bahadır Aktaş
Kardeşim o devreyi ben yapamam elektirik elektronik konusunda hiç bir bilgim yok. Nasıl hallederim bilmiyorum

Hocam öncelikle merhabalar. Yukarıda Ömer Bey paylaşmış bizim tur yazısını. İnanılmaz keyifli; yeşilin ve mavinin her tonuyla iç içe olan bir rota seçmişsiniz. Batum'da kesinlikle güzel bir deneyim olacaktır sizin için. Biz turu Batumdan başlatmıştık tur bitiminde otobüs yolculuğu yapmadan evde olabilmek için. Ayrıca sürekli denizi görerek pedala basmakta daha keyifli gelmişti açıkcası bana. Diğer arkadaşlar bahsetmiş üst baş olarak yaylalarda konaklama yapacaksanız kalın bişey gerekebilir. Ayrıca bisikletle çıkıpta inmek isterseniz inişlerde gaza gelmeden yavaş yavaş inin ben ayder inişi sırasında ciddi bir kaza atlatmıştım. Kamp konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Tirebolu plajı harikadır, akşam bira yudumlayıp denize girebilirsiniz. Çadır kurmak ücretsizdi en son. Çok içinize sinen bir yer bulamazsanız benzin istasyonlarının bahçesini tercih edin. Hem Güvenli hem 24 saat açık wc ve marketi var. Ayrıca samsundan Batum'a kadar onlarca tünelden geçeceksiniz. Samsun-Ordu Arasında yeni yolu kullanırsanız Türkiye'nin en uzun Tüneli olan Nefise Akçelik tünelini Geçmek zorundasınız. Kendinizi farkettirecek bir arka çakarınız mutlaka olsun. Ayrıca olurda yağmur yağarsa diye heybelerinizin özel birer yağmurluğu yoksa yanınızdan çöp poşetini eksik etmeyin. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, sormak istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden başarılar.

Ekleme;

Trabzon'da Çınar Lokantası adında bir yerde yemek yemiştik hem çok uygun hemde çok doyurucuydu. Ayrıca Hotel Benli adında bir yerde kalmıştık, otel bisikletçilere özel indirim yapıyor, geceliği 10-15 TL civarıydı o zaman.
Uzungöl'e çıkarken Çaykara'da bir esnaf lokantası vardı orasıda aynı şekilde.
Sürmene'den geçerken mutlaka ama mutlaka Sürmene Pidesi yemenizi öneririm, Karadeniz'in en lezzetli pidesidir bana göre. Ayrıca hatıra olarak Sürmene'den çakı-bıçak almanızı öneririm.
Trabzon-Rize tarafında Çaykur'un herhangi bir çay fabrikasını gezin derim. Hatıra çay alabilirsiniz fakat, fabrika satış mağazasında satılan çaylar İstanbul ve Ankara'da paketlendikten sonra burada satılıyor. Çıkan taze çaylar değiller yani :)
Samsun Terme'de Özler Pide salonunda terme pidesini deneyebilirsiniz.
Trabzon-Rize tarafında Kuymak yiyebilirsiniz fakat herkesin beğeneceği bir lezzet değil açıkçası. Kimisi çok severken kimisi hiç sevmiyor ama bence deneyin :)
Sporcu adam içmez diye düşünülebilir ama nargile seviyorsanız Samsun'da Esinti Cafe'de nargile içmenizi öneririm, ülkemizde en kaliteli 10 nargileci arasında diyebilirim.

Ayrıca tur yapacağınız tarihler arasında Samsun'da olursam elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.

@Tamer KAMIŞLI
Kardeşim içimden geçen her şeyi özetledin. Turunuzu en ince ayrıntısına kadar okudum kesinlikle bize rehber olacaktır. Bahsettiğin gaza gelip iniş yapma isinde bende geçen yaz ufak bi kaza geçirdim. [emoji4] umarım çok güzel şeyler yaşarız ve burada paylasirim. Emeğine sağlık zahmet edip yazdın [emoji106]

@sezginnatik kardeşim merhaba aşağı yukarı aynı rotayı bende bu yaz yapıcap senin tarih neisr bilmiyorum ama istersen bizim gruba katılabilirsin. Start noktası Ardahan Türközü sınır kapısından geçerek Gürcistan. Nasıl olsa pasaport vize sorunu yok Tiflis ordan Batum sarp sınır kapısından yurda tekrar giriş Karadeniz yaylalarını geze geze Trabzon merkezde finish tur suresi 15 gün yaklaşık 1300/1200 km olacağını tahmin ediyorum maalesef tarih kesin esneme olasılığım yok ramazan bayramından bir hafta sonra 24/25 temmuz gibi hareket ;) sen ve arkadaşında aramıza katılırsanız çok sevinirim ;) katılamazsanızda resim ve makalenizi bekleyeceğim

• Beğen
@inndream
Kardeşim biz temmuzun hemen başında düşünüyoruz. Kesinlikle yazı ve fotoğrafları paylaşacağım :) rüzgarınız arkadan essin :)

• Beğen
Tepkiler: inndream
@sezginnatik sağolasın ustad bende aynı temennileri senin için diliyorum ;) hernekadar içimizde tecrübeli arkadaşlar olsada benim ilk uzun tur tecrübem olacağı için çok heyecanlıyım kelebek gidon ilede çok mantıklı bir tercih yapmışsın ;)

• Beğen
Lastiklerinizi ıslak zemini göze alarak seçin , keyifli yolculuklar :)

(link)
amarsa-hopa arası :) bu yaz geçtim
3 mevsim çadır,-15 uyku tulumu,powerbank,rüzgarlık ve yağmurlu
kelebek gidon takman güzel olur gidon boğazıda gerekli çünküa aşağı iniyor
yolda sertçe konuşan insanlar olacak alınma konuşmaya devam et bir süre sonra yumuşayacaklardır.
trabzonda tranzon forumun yanındaki parka çadır kurup denize girebilir akşamına film izlersin :)
samsunda çarşamba ovasının herhangi bir yerine,diğer illerde büyük ihtimalle sahili takip edersin oralar sıkıntı değil,araklı(trabzon) sahildeki tek büfeden uzak dur araklıyı mumkunse hızlıcana geç,artvinden sonra elekroşoku yanında eksik etme,bol pedallar
sorun olursa tekrar sorabilirsin ama 2 gün sonra cevap verebilirim çünkü başmakcıya gidiyorum:)

Benimde aklımda bu yaz Ağustos ayının başı gibi batı marmaradan başlayıp Batum a kadar gitmeyi düşünüyorum. Bakalım nasipse inş.
Yazıyı takipteyim,
İkamet istanbul
Memleket Rize

• Beğen
@fadıl pala
Bilgiler çok faydalı olacaktır hocam çok teşekkürler [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: fadıl pala
Geri