Hocam öncelikle merhabalar. Yukarıda Ömer Bey paylaşmış bizim tur yazısını. İnanılmaz keyifli; yeşilin ve mavinin her tonuyla iç içe olan bir rota seçmişsiniz. Batum'da kesinlikle güzel bir deneyim olacaktır sizin için. Biz turu Batumdan başlatmıştık tur bitiminde otobüs yolculuğu yapmadan evde olabilmek için. Ayrıca sürekli denizi görerek pedala basmakta daha keyifli gelmişti açıkcası bana. Diğer arkadaşlar bahsetmiş üst baş olarak yaylalarda konaklama yapacaksanız kalın bişey gerekebilir. Ayrıca bisikletle çıkıpta inmek isterseniz inişlerde gaza gelmeden yavaş yavaş inin ben ayder inişi sırasında ciddi bir kaza atlatmıştım. Kamp konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Tirebolu plajı harikadır, akşam bira yudumlayıp denize girebilirsiniz. Çadır kurmak ücretsizdi en son. Çok içinize sinen bir yer bulamazsanız benzin istasyonlarının bahçesini tercih edin. Hem Güvenli hem 24 saat açık wc ve marketi var. Ayrıca samsundan Batum'a kadar onlarca tünelden geçeceksiniz. Samsun-Ordu Arasında yeni yolu kullanırsanız Türkiye'nin en uzun Tüneli olan Nefise Akçelik tünelini Geçmek zorundasınız. Kendinizi farkettirecek bir arka çakarınız mutlaka olsun. Ayrıca olurda yağmur yağarsa diye heybelerinizin özel birer yağmurluğu yoksa yanınızdan çöp poşetini eksik etmeyin. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, sormak istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden başarılar.
Ekleme;
Trabzon'da Çınar Lokantası adında bir yerde yemek yemiştik hem çok uygun hemde çok doyurucuydu. Ayrıca Hotel Benli adında bir yerde kalmıştık, otel bisikletçilere özel indirim yapıyor, geceliği 10-15 TL civarıydı o zaman.
Uzungöl'e çıkarken Çaykara'da bir esnaf lokantası vardı orasıda aynı şekilde.
Sürmene'den geçerken mutlaka ama mutlaka Sürmene Pidesi yemenizi öneririm, Karadeniz'in en lezzetli pidesidir bana göre. Ayrıca hatıra olarak Sürmene'den çakı-bıçak almanızı öneririm.
Trabzon-Rize tarafında Çaykur'un herhangi bir çay fabrikasını gezin derim. Hatıra çay alabilirsiniz fakat, fabrika satış mağazasında satılan çaylar İstanbul ve Ankara'da paketlendikten sonra burada satılıyor. Çıkan taze çaylar değiller yani

Samsun Terme'de Özler Pide salonunda terme pidesini deneyebilirsiniz.
Trabzon-Rize tarafında Kuymak yiyebilirsiniz fakat herkesin beğeneceği bir lezzet değil açıkçası. Kimisi çok severken kimisi hiç sevmiyor ama bence deneyin

Sporcu adam içmez diye düşünülebilir ama nargile seviyorsanız Samsun'da Esinti Cafe'de nargile içmenizi öneririm, ülkemizde en kaliteli 10 nargileci arasında diyebilirim.
Ayrıca tur yapacağınız tarihler arasında Samsun'da olursam elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.