Scudo Sports

Samsun

Scudo
@Battutaettanci

Rica ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

12 yaşındayım günde kaç km yapmam gerekir?Bende Samsun'luyum bu arada.Yaşımın 16 yazdıgına bakmayin 2005 dogumlu olduğum için kabul etmedi bende 2000 yaptim.

Selam arkadaşlar
Dün akşam bir bisikletçi arkadaşımız kaza yaptı bilmiyorum tam olarak neyi var ama nefes alamıyorum diyordu kaburgaları kırılmış sanırım. Ambulansla götürdüler.

Bunun sebebi milletin bilinçsizliği. Hatta yukarıda birinin yazdığı gibi "Akşamları sahil yolu tam bir işkence oluyor. Acil işi olanlar mümkünse ana yol kullansınlar. Saçma sapan insanlar 4 kişilik 4 tekerlekli bisikletler bisiklet yolunda yürüyenler yatanlar 3 kişi yan yana girmeler. Bide zil çalınca cins cins bakmalar" evet bu bisiklet kiralama olayı işin içine etti tam anlamıyla. Bisiklet yolunda şakalaşmalar makas atmalar falan bildiğin magandalık.

Hatta geçen gün bi kız kendi halinde bisiklet sürüyor dört tane dallama go kart araçlarına benzeyen dört teker bisikletlerden kiralamış durup kızı bekliyorlar kız bunları geçince bunlar hızlanıp kızı geçiyor tekrar durup kızı seyrediyorlar kız geçiyor bunları tekrar tekrar aynı şeyler 4 kere yaptılar sonra kız hızlandı baya bunlarda peşine düştü ben sahilde otururken.

Her türlü rahatsızlık veriyor bu durum buna ne yapılmalı bilmiyorum ama bi çözüm bulunmalı artık.

@Ellibeş

bisikletli polis getirilmeli !! halkın bilinçsizlik seviyesine üzülüyorum çok yazık ya medeniyetten bihaberler ..

@Battutaettanci eskiden zabıta geçer uyarırdı bu bisiklet kiralamacılar çıkalı bitti o iş artık kimse uyarmıyor o kadar polis dolanıyor biride uyarmıyor dediğiniz gibi bu dolaşan polislere bisiklet verilse hem asayiş hem de bisiklet trafiği güvenliğini sağlayabilirler

@Ellibeş Atakum'daki bisiklet yolu normal yoldan daha tehlikeli, ben de bu beyinsizler yüzünden 2 kez kaza geçirdim, bisiklet yolunda yürümekte ısrar eden yayalar, köpek gezdirenler, bebek arabasıyla gezinen ebeveynler,elektrikli bisikletli apaçiler, motorlu apaçiler, sizin bahsettiğiniz 4 kişilik bisikletler, patenliler, kaykaylılar...Bu kadar ihlale sağlıklı hiç bir bünye dayanamaz.Neyse ki Bafra' da yaşıyorum ve bütün bunlara tahammül etmek zorunda kalmadan bisiklet sürebileceğim 40 km'lik Kızılırmak deltası kuş cenneti gibi harika bir parkur var.

• Beğen
Tepkiler: jeffreyzz17
@emir yakup bulut aynen öyle bu yolda bisikleti anca gezme amaçlı yavaş yavaş gidilecekse kullanmak lazım başka bir amaçla kullanmak mümkün değil şu an.

Dediğiniz gibi Bafra şanslı o konuda

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Burasi bisiklet yolu diyince ne alakasi var diyen bile cikti su atakumda... o yuzden cokta seyyapmamak lazim 300 gramlik kopegini yolun ortasina sicirtan kokos kadina burasi bisiklet yolu su kopegininzn pisligiji temizleyin dedigimde evemi yapsin diye cevap verdi. Ben biraktim muhattap olmayi.

@sinanarmy valla dostum Atakum insanına bende kin oluşmaya başladı böyle şeylerden dolayı. Bir konu açıldı mı en modern biziz iması yapmaktan çekinmiyorlar ama iş uygulamaya gelince sınıfta kalıyor hepsi.

Tamamen katiliyorum. yolda gece yada sabah erkenden surmek lazim aksam vakti cok sikinti

Şuanda olimpiyatlardan dolayı sahilde adım başı polis olmasına rağmen bisiklet yolu çok güvensiz hepimizin şikayeti belli aslında şu dört tekerli aletler çok tehlikeli fakat bir müdahale eden yok. Kimsenin ekmeğinde gözüm yok adam girişimde bulunmuş para kazanıyor Allah daha çok versin ama bu dört tekerlilere kesinlikle bir önlem almak şart tabi bunun yanında elektrikli motorların ondan aşağı kalır yanı yok.

Benim çözümüm bisiklet yoluna çok zorunda kalmadıkça girmemek. Daha iyi bir çözüm aklıma gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
pazar günü kullanmıştım 10 km kadar bisiklet yolunu ortalama hız 16-17 filan o da yola sağa sola bakmadan atlayanlara, bebek arabasında bebeğini bisiklet yolunda gezdirenlere, 2 li 3 lü yan yana bisiklet sürenlere (genelde bunlar bisiklet kültüründen yoksun kiralama müşterileri) vb tiplere rağmen ..

en güvenlisi herkesin çıktığı an ortadan kaybolmak, tenha anları kollamak

Memleketin her noktası aynı. Ben Terme de yaşıyorum aynı durum yaptırım uygulansa böyle olmayacağını düşünüyorum. Tabi bunun için ilk önce baştakilerin bisikletlileri önemsemesi gerek. Termeden sevgiler.

Merhabalar ben de yusuf 16 yaşındayım muhtemelen en küçüklerdenim . Atakent'te oturuyorum. Yeni bir yol bisikleti almayı planlıyorum. Sizle tanışıp bisiklet sürmek isterim. Tabi yeni bir bisiklet aldıktan sonra

Herkese merhaba.Bugün aldığım kron rc 1000 ile aranızdayım
66ac32a3a58c2e21e8615311317f236c.jpg

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar,

Samsun sahil şeridiyle ve dağlarıyla hem yol hem dağ bisikleti için eşsiz bir cennet. Fakat bisiklet kültürü yukarıdaki birkaç mesajdan hemen anlayacağınız üzere halk arasında maalesef yaygın değil.

Bu işe gönül vermiş bisikletseverler olarak Samsun Bisiklet Platformu adında bir oluşum başlattık ve ilk toplantı Şubat ayında Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi'nin girişimleriyle verimli bir katılımla gerçekleşti; bazı kararlar alındı.

OMÜ'ye MTB parkuru ve yarışı kazandırmak üzereyiz. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Bisiklet yoluyla ilgili planlar var. Yarışlara katılan arkadaşlar var.

Bunun yanı sıra Whatsapp grubundan sürüşlerle ilgili irtibat kuruluyor; numaranızı gönderirseniz sizi de ekleyebilirim.

Ayrıca Strava grubu da mevcut. Oraya da bekleriz.

Görüşmek üzere,
Sevgiler.

Geri