Valla ben bu kadar incelemedim alırken

Bisikleti sirkecideki salcano bayiinde gördüm, sivastan aldım yani.
aynı salcano aynı parçadır her yerde. Bunu bu kadar yılan hikayesine çevirmenin anlamı yok.
Hem isim verip de buradaki kullanıcıları bisikletçiye karşı peşin hükümle koşullandırmak hiç de hoş değil.
Hem oldu ki salcano'nun web sayfasında tüm modellerin parçaları tek tek liste halinde verilmiş durumda. Çok zorsa alırsınız bir çıktı o siteden bakarsınız parçalara.
Kredi kartıyla alışveriş yapıldığında 55gün sonra yapılmış ödemeyi alabildikleri için satış yapan her bayi peşinde kolaylıklar yapar mutlaka.
Saraçhaneki bisikletçiler çoğunlukla normal fiyata satar, hatta şuna da rahat şahit olabilirsiniz; sedona kron cube merida gibi markaları bulamazsınız oralarda, bulsanız da (tesadüfen birkaç müşteri sürekli belki sorup durduğundan talep üzerine birkaç tane getirmiştir)efor veya aslı bisikletten daha pahalıya satarlar. Çünkü ana dağıtıcıdan almışsa doğaldır.
Gittiğiniz bisikletçi gerçekten ana bayi midir belki onu bilemem, beni de ilgilendirmez ama dükkan ismi adresi verip de çamur atmak da güzel değil. Çamur atmak diyorum buna, çünkü okuyan başkalarını da koşullandırmış oluyorsunuz imalı şekilde.
Geçen sene saraçhane ve sirkecideki bayinin sattığı 330 vey 350TL tutar fiyatı reddedip 280e almıştım sivastan. Benim de satın aldığım sivastaki bisikletçi de mi çalıntı bisiklet satıyo. Aptal mı o kadar onlar da? Eşşek mi? Neden 350ye satmıyordu?
İnsanların kafalarını bulandırmayın lüzumsuz yere. Kredi kartıyla alındığında 74TL daha ucuza satıldı diye her esnaf hırsız damgası yiyosa o zaman bu millete az bile yapmış bianchi yıllardır yaptığını..
O zaman insanını müşterisini tanıyor, ne istediğini biliyor onun için arçelik beko veya bosch bayi ve mağazalarının önlerinde boy boy dizilmiş 200milyon etmez çift amortisörlü 20kg bianchi bisikleti 500TLden aşağı fiyata satmıyor.
Şu garip isimli "pier luci colina"(evet haşim işcana gitmişseniz üst katlarda bu marka bisiklet var bizzat da gördüm), ümit,cembio,flood, ünal, ajdan, shimal gibi markalar da var; benim gözümde bianchinin bu ortasından yaylı çok fahiş fiyata satılan modellerinden aşağı kalır yanı yok, he şu da var bu bisikletlerin de bazıları şu sıralar bianchiden esinlenip 450-500 küsür fiyata satılmaya da başladı.
Her yıl kredi kartıyla satış yapan herhangi bir esnafın asgari olarak 300$a denk bedel ödediğini de benden öğreniyosunuzdur o zaman. Kredi kartınızla alışveriş yaparken sakız çiklet parası kadar aldığınız o parapuanlar olsun bunun gibi bir dünya kesinti yetmezmiş gibi alınan paranın hesaba yatması için 55günü geçmesini beklediğini bilmeden atıp tutuyorsunuz ki çalıntı diyebiliyorsunuz.
Hem kolay iş değil yani bu memlekette bisiklet satmak, hala toplum yadırgıyor bisikleti çocuk işi gibi görüp.
Ana bayi olmak şart değil diye biliyorum hem 74TL daha ucuza verebilmek için.
Aldığım bisikletle ilgili açılmış olan gene bu başlık gibi salcano altında açılmış "ng650 düşünüyorum ne dersiniz?" ile ilgili sayfaları kurcalarsanız o zamanlar maltepe 250ye bile o bisikleti alabilenler olduğunu öğrenebileceksiniz.Ki hesapta benim de bizzat kendi gözümle görüp de öğrenene kadar bisiklet piyasasının merkezi sandığım haşim işcanda 330 civarı fiyata müşterisi olmadığım kredi kartına 8 taksit, kendi kartıma vade ekleyerek 3 taksite veriyolardı, fiyat 360-370lere satıyorlardı.
Boyunuza, tercihinize(kullanım alanı) ve bütçenize ne uyuyorsa size bunu en iyi şekilde sunabilen istanbul içinde bisikletten anlayan ve müşterisine kesinlikle memnun olacağı malı satabilmeyi becerebilen bisikletçilerden (foruma reklam vermiş olan bisikletçiler; özellikle delta ve bikeandoutdoor) alın o zaman derim, içiniz de rahat olsun o zaman. 800 milyon az para da değil hem. Bu kadar bütçe ayrılmışsa, ince eleyip sık dokumanızda yarar var.
Hem satın aldıktan sonra da fatura kestirirsiniz, bisiklette hangi parçalar varsa listesini çıkartır ekletirsiniz, eğer kandırıldığınızı düşünüyorsanız yazılı ve resmi adil ortamda da hakkınızı ararsınız aslanlar gibi. Bunu yaşamadan da zaten öncesinde alırken satıcısıyla ve yanınızda size yardımcı olacak yakınınızla/arkadaşınızla inceleme fırsatı bulursunuz, hem parçalarına tek tek bakabilmek kolaydır bisiklet alırken. Araba veya cep telefonu gibi değildir.Hatta birkaç örnek vereyim;
Bugün doğubanka gittiğinizde çin malı iphone'lar da var, orijinal da var; vitrinlerde yanyanlar tamamen aynı kasa diyorlar, lisans muhabbeti yüzünden yazılımı hariç her şeyi aynı diyorlar ama unutmayın o çin malı aletlerin kameraları VGA'dır

Nokia 8600 LUNA modelinin taklidini bir arkadaşım almıştı,hatta 3 telefon sattı üstüne de kredi kartından çektirdi aldı telefonu yanımda; hatta zamanında da çok iyi paraya almıştı öncekileri sıfıra, aldığı çin malı taklit telefonun kamerası VGA, işletim sistemi uydurma karışık ve bozuk bir işletim sistemi, kısaca dandik bir telefondu, bir de harbi çelikten imal edilmiş kurusıkı gibi mübarek sanki, çok ağırdı.
Satan adam yedek niyetine 2 tane de bedavaya pil verdi,pilleri de yan sanayi, görüşme esnasında aşırı ısınma oldugunda kulağında patlayabiliyormuş o piller durduk yere. Neyse böyle bir sorun olmadı ama 1 ay sonra sms geldi telefonuna "telefonunuzun seri numarası kayıtlı değildir" diye.Gitti geri götürdü, satıcı da aldı geri bir süre sonra geri verdi, şu anda durumu nedir bilmem, bir olay olmadığına göre sorun yok görünse de taklit ve her an tehlike saçabilen işe yaramaz bi aletti bana göre.
Metrobüste kolları façalı, ruh hali bozuk görünen bi kadının elinde iphone vardı gecenlerde ayakta giderken gözüme çarptı, telefonu çaldı, cıyak cıyak ötmeye başladı (monofonik melodiler

), çalarken de komik animasyonları vardı, bir de kadın telefonu kapatmak için en az 50 kere ekrana parmak basıyordu okuma yazma bilmeyenler gibi

, yani aynı malın taklidini 200-250milyon paraya alıp da rezil olmak var ama sizin durumunuz böyle olmayacak.
Bisiklet böyle değil, burada başlıklar açıldı tonlarca, bisiklet alan adamların fotoğraflarını inceleyin isterseniz, alacağınız bisikletin üzerindeki parçaları inceleyin zaten hemen gözünüze çarpacaktır da her şey. Kısaca kendiniz de görebilirsiniz. İlle de gittiğinizde almak zorunda değilsiniz, 3-4 kez de isterseniz bakarsınız, almadan önce fotografını çekip bizimle de paylaşabilirsiniz. Burası da yardımcı olur size ama peşin hükümlü davranıp da başkalarını da koşullandırmadan, sakince ve bilinçli davranırsanız kimse size bir sorun yaşatmaz, daha doğrusu yaşatmıyor, siz yaşamazsınız herhangi bir sorun..