Scudo Sports

Salcano XRS700 Üretim Hatası ??

Parça değişimini geçtim bisikleti yenisiyle değiştirmelerini talep etseniz hiçbir şey deme hakları yok, yine de halletmişsiniz, keyifli sürüşler.

Scudo
@BerkayGürakın

Önceki mesajımda bizzat yazmadığım bir şeyide yazayım. Salcano alıp bir süre kullandıktan sonra teknik servisinizden alamadığınız her türlü hizmeti , başka markanın sahiplerinin sorunsuzda aldığını görünce içiniz burkulacak.

Bir süre sonra bisiklet aldım şeklindeki başlıklarda alınan bisikletin salcanıo olduğunu görünce içiniz cızz edecek. Tıpkı benim bizzat sizin aldığınızda açtığınız başlığa uyarı mahiyetinde yarım sayfa yazdıktan sonra vazgeçip , nasıl olsa yakın zamanda herhngi bir sorun ile alakalı açtığı başlığa yazarım yazacaklarımı diye bekleyeceksiniz. Bunu yakında sizde yaşarsınız.

Sizde olması muhtemel bir sonraki arıza tekerlek göbeklerinin bilya dağıtmasıdır. Bu durum olursa tekerlek göbeklerini sökün veya söktürün kullanılan malzemenin kalitesini yakından görün. Ayrıca orta göbek ve arka dişlileri öyle çok ahım şahımnda değil 50-100 liralık markalarla değiştirdiğinizde sürüş tarzınız inanılmaz değişecektir.

Ayrıca bir kötü haber daha vereyim. Ancak kötü olup olmdığı görecelidir. Sizce kötü olmayabilir. Tekerlekleriniz 700c 01 serisidir. 01-03-05 gibi tek rakamlı jantlarda tubeless lastik kullanmamıyorsunuz. jantın yapısı buna elvermiyor. 02-04 gibi çift rakamlı jantlarda (her ne kadar alt modelde olsa Xrs 300 02 tip jantlıdır ) ister iç lastik , isterseniz patlak onarma sıvısı ile birlikte kullanmak isterseniz tubeless lastik kullanabilrsiniz.

Ayrıca you tube video sitesinden "velotique" yazarak çıkan videolardan bisikletiniz ile alakalı bakım ve ayarların nasıl yapıldığını kendinizde öğrenebilirsiniz.

(link).

@BF Okurusana hayatta başarılar kardeşim bisikletini ne zaman aldın bilmiyoruz. yeni aldıysan memnuniyetinin fazla uzun sürmeyeceği kanısındayım. 1,5 senedir kullandığım salcano yol bisikletimi 27.06.2103 13:00'de yani iki saat önce sattım. bisiklet bakayım diye bilgisayarı açtım karşıma çıkan ilk konu salcano ve servisleri. bakım yapmadığım ellemediğim yeri kalmadı. allah sizi inandırsın aldığımın ikinci günü arka geziciyi tellerin arasından söktüm. kafayı gözü patlatıyordum nerdeyse. allaha şükürler olsun kurtuldum. darısı herkesin başına. alan arkadaş uyarılarımıza rağmen ben hallederim abi, ben yaparım abi diye hevesle diretince ben de kırmadım kendisine bisikleti teslim ettim. tanrı yardımcısı olsun. saolcano mu herkes uzak dursun kardeşim. ben forumda denk geldikçe uyarıyorum. hevesi kırılacak düşüncesi biraz yanlış olur. çünkü salcano gibi bir bisikleti alıp pişman olmasından iyidir. parasını çöpe atmamış olur.

@Enes Çatal

Mantıken elbette böyle olmalı ama burada yaptığınız mantık hatası salcanoyu diğer markalarla aynı hizmeti veren bir firma zannetmeniz.

Bırakın bisikleti komple değiştirmeyi bir pulu bile değiştirmek icap ettiğinde , işi yapmamak için verdikleri mücadeleye hayret edersiniz.

Burada Salcano ile alakalı ve bizlerin israrla anlatmaya çalıştığı şıkıntı şudur. Modeller eğer kullanıcısı tarafından uygun şartlarda sürülürse ve bakımları zamanında aksatmadan yapılırsa , kullanıcısını tatmin eder bir markadır. Zaten zamanla dağılan parçaları daha kaliteli olanlarla değiştirerek , sürüş keyfi ve güvenliğini de arttırmak mümkündür.

Ancakkkk garanti kapsamında herhangi bir şey talep ettiğinizde işler değişir. Ne fabrika ürettiği ürünün arkasında durur , ne de parça gönderir. Teknik servisler israrla size parçayı satmaya çalışır. Yani garanti kapsamında değişim istediğinizde oluşan o nemrüt görüntü , Euro veya dolar kabul ediyormusunuz denildiğinde ( yani nakit para vereceğim dedinizde ) gülücüklere , tebessümlere dönürlşür. Nerdeyse size masaj bile yaparlar . yeterki ödeme canlı olsun.

Salcanoyu bu kadar eleştirme nedenimiz bu uygulamalardır. Satış sonrası müşteri memnuniyeti bakımından berbat ötesi , teknis servis bakmından berbat ötesininde ötesidir. Bırakın alet edevat olarak bulundurmayı ve kullanmayı , daha tork anahtarının ne olduğunu bilmeyen , bu sözcüğü ilk defa benden duymuş sevrvisler var. Ama sorsan 20 yıllık ustadır onlar. Asla kendilerine toz kondurmazlar.

( Cumhurbaşkanlığı 49 bisiklet turunda , fabrikasının olduğu il olan İstanbulda , sırf bu iş için imal edilmiş bir tanıtım karavanında , sattığı en üst düzey modellerin tanıtımını elinden geldiği kadarıyla kamyon şoförü yapıyor , hemde 2 saat boyunca , daha ne olsun. Soförde olmazsa , modele bakarak, tümegelim veya tüme varım şeklinde , tahminler yürütmek gerekiyor . bir broşürleri bile yok )

Bisiklet sahibi diyor ki ghost aldım. kadro kaynak yerinden çatladı , garanti kapsamından gönderdim , fabrika yenisi verdi. kargo ücreti ödemedim. teknik servis montajını ücretsiz yaptı. Çok memnunum. Salcanocu diyor ki parçayı gönderdik 3 ay oldu halen haber bekliyoruz. kargo parasınıda ben ödedim. bakalım ne zaman gelir. İşte fark budur.

Salcano kendi yetkili teknik servis kurmaktansa , mevcut bisiklet tamircilerine yetki vermektedir. Bütün olay bundan kaynaklanmaktadır. Servisi istediğiniz kadar şikayet edin. fabrika servise hiç bir şey yapmaz. kendiside çözüm üretmez. Öyle veya böyle bıkar kendi çözümüzü kendiniz bulursunuz. Sonraada "salcano alacağım ne dersin" şeklinde yönelilen sorulara başınızdan geçenleri anlatırsınız.

Özetle kendi işimi kendim görürüm diyorsanız ve düşük bütçeniz varsa salcano alın, Üst seviye , grup set kullanılan pahalı modellerinde bile aynı fabrikadan ve servisten medet umacaksınız. yok elim alian bile tutmaz , teknik servisle işimi garanti kapsamında hallederim diyorsanız " Dünyada cehennem azabının ne olduğu bir nebze anlamak " için yine salcano alın.

Not: Türkiyenin en büyük forumunda bile yazılan şikayetlere cevap vermeyen, fuarda emr-i vaki getirilmiş yetkili satıcısının ( bakırköy metin bisiklet vs vs ) sorulan sorulara cevap verebildiği , sponsorluk yaptığı yarışta dahi bir tek yetkilinin ve teknik elemanın bulunmadığı , bir fabrikanın varın siz düşünün içini , işleyişini.kalitesini. , Bunda sıkıntıya rağmen , kendisini bir türlü son kullanıcın istediği hizmet kalitesine getirmeyen bir fabrikaya bilmem ki ne denir. ?

• Beğen
Tepkiler: enzo
Bu markayı tüketici mahkemesine veren hiç mi kimse yok yahu, bu kadar problemli ve hala korkusuzca devam ediyorlar aynı olaya...

Geri