@Gökhan Toros
Mesajınız gözümden kaçmış. geç yazdığım için özür dilerim.
Elbette kesinlikle böyle yapın , tek çözüm budur demiyorum.Kaldı ki bu kanal boşaltmada makul bir mesaafe ile kurtarmıyorsa ve çok dibe girildiyse fren yapıldığında , alaşım metalden yapılan bu yapının ilk sert frenlemede kırılacağı hepimizin malumudur. Konuyu açan arkadaşın daha kaliteli bir fren bacağı almasınıda bu yüzden talep ettim.
Tekrar ediyorum. Salcano alırken sadece vites sisteminin markasına ve modeline ve aynı marka ve modeli kullanan diğer bisiklet markalarıyla arasındaki fiyat farkına bakmayın. Aradaki ciddi sayılacak maddi fark , sanki bisiklette kullanılan her malzemede aynıymış zannedilerek , sizi yanıltır..
Orta göbek , zincir , lastik göbekleri , aynakol , pedallar , dış lastik , jant telleri , fren telleri ve papuçları vs vs bunları genelde no name veya aşırı uyduruk malzeme kullanarak aradaki bu fiyat farkını tolere edebiliyorlar.
Ancak vatandaş bu fiyat farkını kadrodan kaynaklandığını veya markanın yüksek kar marjı olarak alındığı zanneder. Aradaki bu farkın nedeni görünmeyen ve acemi birisinin sormayacağı , görünmeyen ekipmanda.. Yoksa bir trek ile bir salcano tamamen aynı ekipmanı kullansa, O F/ P oranı mantıklı gözüken salcano , trek, gosht vs vs rakamına yaklaşır. Almak isteyende 3 kuruş fazla veririm , bunu alırım diye salcano almaktan vazgeçebilir.
Bunun farkındalar. Müşterinin sadece vites marka ve modellerini bildiği ve başka marka bisikletin aynı vites marka ve modeline bakıp aradaki fiyat yüksekliğinin den dolayı salcanoyu tercih edeceklerini biliyorlar. Müşteri memnuniyetide vatandaş bu duruma uyanmadıkça umurlarında değil.
Teknik servis ve salcano kelimelerini yanyana kurmamaya başladığınız gün , donanımdan anlamaya ve bu dediklerimde aslında ne demek istediğimi kavramaya başladığınız gündür.
Salcano ile alakalı vecizelerimi bir araya toplayayım.
"Bir Salcano sahibinin mutluluğu , teknik servislik olana kadardır ".
"Salcano, bir sonraki bisikletiniz de , ne OLMAMASI gerektiğini , yaşayarak anlamanız ve keşfetmeniz için idealdir"
"Salcano sahibini yarı teknisyen kıvamında donanım bilgisi sahibi yapar"
"Salcanonmu var , derdin var arkadaş ?"
Kendi tamiratımı kendim yaptığım için , kullandığım hiç bir salcanoda hiçbir bir sorun yaşamdım.Ancak teknik servis hizmeti veren satıcılarda gördüklerim bile beni isyan ettirdi. kaldıki o hizmete ben muhtaç kalsam ve aynı servis aynı lafları bana etse, O arkadaşlar 3 ay fizik tedavisi görürler. hizmetin kalitesinden geçtim , hitap tarzları ve kullandıkları kelimeler , hal ve tavırları bile bir ilginç , Müşteri velinimet değil sanki bunlar lütfederse vatandaşa hizmet ediyorlar. O da canları isterse.
İstanbul gibi bir şehirde bile bunlar oluyorsa anadoludaki ne yapsın ?
Salcano sahipleri Allah aşkına saydığım donanımın tamamına bakın. Piyasada kaç paraya bulunabiliyor. ataştırın , fabrika bazında alındığında tahmini bedelini hesaplayın . hatta sökebiliyorsanız donanımınızı sökün ve canınızı neye emanet ettiğini kendi gözlerinizle görün. Sonra aynı vites grubuna sahip bir başka markaya dikkaltlice bakın. Onlar aynı donanımlarda neler kullanmışlar. Görün .
Daha önceden , Aynı vites grubuna sahip bir başka markaya bu kadar fark verecek kadar enayimiyim dediyseniz , fikriniz yine aynı kalacakmı ?