Scudo Sports

Salcano XRS700 Üretim Hatası ??

HOcam al eline kağıtları aldığın yere götür
BUNU GERİ ALACAKSIN de
eğer yapmak istemiyorsan
fren papucunu gevşet vida aşağı papuç kalacak şekilde yani şu şekilde \ bir açıyla sıkıştır

Scudo
Salcanonuz varsa çözümü her zaman kendiniz bulacaksınız.Garanti belgesi salcanoya göre sanayi bakanlığının şart koştuğu öylesine bir kağıt. teknik servise görede üzerinde Salcano yazan bir kağıt.

Büyük ihtimalle kargo ile gönder deyip 2-3 ay oyaladıktan sonra yaptık diye aynı bisikleti geri gönderecekler ama yapılmış bir şey olmayacak , tekrar tekrar aynı süreçleri yaşayınca saçı başı yolup bisiklete tövbe edeceksiniz.

Veya kendi işimi kendim görürüm mantığıyla çözüm üreteceksiniz.

Ben sizin yerinizde olsam matkapla veya daha güzeli bir tornacıya fren ayağında fren pabucunun girdiği kanalı yukarı doğru oyarak ve içini boşaltarak, makul bir seviyede uzatırdım.

Neticede bunlar 15 liralık ayaklar.Kırılsa dahi çok fazla bir maddi kaybını olmaz.Yapmak zorundamısınız ?? Elbette hayır. Ancak bu sorunu çözerseniz kullanırsınız çözmezseniz mahkemeydi , hakem heyetiydi uğraşır durursunuz.

http://img211.imageshack.us/img211/8910/xxxuv.jpg

bence tüm olumsuz düşünceleri kafanızdan silerek ve sanayi üretiminde bu tip hatalar olabilir deyin ve bir derin nefesle kağıt parçalarının size resmi dünyada tanıdığı hakkı net bir biçimde kullanmayı deneyin. sonrasında eğer forumda çokca anlatılan muameleleri sizde yaşarsanız zaten buda o başlıklardan birisi olur. Önce bir şans verin ve şansınızı deneyin diyorum.

Tamam elbette şansınızı deneyin ancak fren pabucu çok aşağıdan bastığından dolayı her frende jantı yamultuyorsunuz. Bu halde binmeyin desem belliki binersiniz. Bu türlü kullanımda jant 8 çizmeye başlarsa tahminim salcano olayı kullanıcı hatasına bağlayacak.Kargoyla beklemeydi derken hem paranız gidecek hemde zamanınız.

Dediğim gibi bunlar çok bedeli olan fren ayakları değil. Yedek parça olarak extradan bu jant uygun bir boy bulunup satın alınabilinir. öbür türlü çileniz bitmez.Sizde yakında anti-Salcanocu olursunuz.

Bende servisi anlamadım, durum tespiti yaptıktan sonra kendisi parça isteyeceği yerde sizi neden salcanoya yönlendiriyor.Bence servisi sıkıştırın, en son çözümde Cömert beyin dediği mantıklı, ucuz no name fren ayakları zaten değişse iyi olur, pabuçun monte edildiği kanalı yukarı doğru açtırıp pabucu yukarı kaydırın, servisi ve firmayıda şikayet etmeyi unutmayın.

Hangi akla bu bisikleti aldın? Demeyeceğim. Yenmiş yoğurdun davası olmuyor ne yazıkki.

Yarım sayfa dolusu yazdım ancak bitirmeye yakın hepsini siliyorum. Tek cümle ile özetlemeye karar verdim: "Bu bir kâbus olmalı".

Allah yardımcınız olsun demekten başka çarem yok malesef.

Sizi gayet iyi anlıyorum. Yıllarca kullanacağınızı zannederek bir bisiklet alıyorsunuz ve daha ilk haftası bisikletinizde kullanılan baştan savma bir parçanın azizliğine uğruyorsunuz.neticede garantili bir ürün . Bunun garanti kapsamında değiştirilmesi ve mağduriyetinizin giderildiğini zannediyorsunuz ki, Salcano söz konusu olduğu vakit bunu anca rüyanızda görürsünüz.

Trek , cannondale veya ghost' gibi üniversal markalarda aynı durum olsa kıyamet kopar. Merkezleri ülke distibitörlerini ve teknik servisleri oylum oylum oyar. Ama Salcanoda hiç bir şey olmaz.Size tavsiyem garanti olayına hiç bulaşmayın. Yoksa sürünürsünüz. Bundan dolayı bu firmanın adını bile duymak istemeyeceksiniz hatta hatırlatmaması için bisikletinizdeki salcano yazılarını bile sökseniz yeridir ( Bkz: Ben )

Gerek fabrikasına ve gerekse teknik servisine , ne derdinizi anlatabilirsiniz , ne de çözüm bulabilirsiniz. Kötü mal sahibi insanı ev sahibi yaparsa , Salcano kullanıcısını yarı teknisyen gibi yapar. zaten göreceksinizki çoğu modelinde piyasadaki en uyduruk malzemeyi kullanmışlar. Bunu biraz açayım.

Görünürde çoğu modeli görsel olarak iyi gibi görünüyor , aynı amortisör ve vites markalarıı kullanan başka bisiklet markalardanda hesaplı bir fiyata satılıyor gibi zannediliyor. Ancak işin cinliği asıl alelen görünmeyende. Tekerlek göbekleri ve orta göbek çin malı 5-10 liralık parçalar. fren ayaklarıda keza öyle. Bunları iyileriyle değiştirdiğiniz vakit sürüş keyfi inanılmaz değişiyor. Bisikletinize her zaman bakım yapmanız gerekir ancak nasıl yapıldığını bilmiyorsanız veya ihmal ederseniz zamanla hareketli parçalar zaten uyduruk olduğu için dağılacaktır.

Aslında Salcano size iyilik yapıyor. dağılan uyduruk parçanın yerine yana yakına size en hitap edecek parçayı araştırırken , donanım hakkında ciddi bilgi sahibi oluyorsunuz. Teknik servislere gide gele , tanıdık olduğunuzdan hatırı sayılır indirimler alabiliyorsunuz. Hatta işi felsefeye vurup "Salcanosunu satan bilge " modunda , Acemilere donanım tavsiyesi bile verecek kıvama geliyorsunuz. Yeni bisiklet aldım diye açılan başlıklarda salcanoyu görünce içiniz burulacak , uyarmak isteyeceksiniz ama bir hevesle yeni bisiklet alan kişiyi üzmemek için hayırlı olsun deyip geçeceksiniz.

Ekipmandan sebep şikayet ünlü markalarda yıllarla ifade edilen gayet uzun bir süreyken salcanoda ortalama 2 aydır. salcanodan sebep yaptığınız araştırmalar sonucu edindiğiniz ciddi donanım bilgisiyle bir sonraki bisikletini gayet mantıklı adımlarla belirliyebiliyorsunuz.

Anlayacağınız salcano satış sonrası memnuniyetini hiçe sayarak ve mahalle arası uyduruk ve çözüm üretmeyen , iki alian vida saıkıp kendisini nasa mühendisi zanneden yetklili teknik servisler aracılığıyla aslında size iyilik yapıyor. Şimdi cannondale , ghost veya trek alsanız , bunları yaşayamayacağınız için bu bilgi birikimi ve tecrübeye kolay kolay ulaşamayacaksınız.

Sizin başınıza gelen büyük ihtimalle tedarikçiden kaynaklanan bir sorun. Ellerinde uygun fren ayağı kalmayınca başka bir modelin ayaklarını uydurmuşlardır. Tornacıya kanalı boşalttırın. Oldu oldu.En kötü ihtimal kırılırsa dahi çiftini en fazla 50TL gibi bir rakama çok kaliteli fren ayakları alabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Allah akli dengenizi korusun. Salcanon mu var derdin var arkadaş.

Merhabalar,

Cömert beye sonuna kadar katılıyorum.

Ayrıca bu kronik hata xrs 200 lerde de bulunuyor, benim fren ayağımda uzun geliyor pabuçların janta basabilmesi için. Shimano markasının emsal ürünleri sağ olsun bi nebze bizi bu dertten kurtarıyor.

Saygılarımla,

İlk olarak;
Hangi salak montajı yaptıysa fren pabuçlarını ters takmış. İlk sorun bu.

2. olarak; eğer fren pabuçlarını düzeltince de fren aşağıda kalıyorsa; sorun olması gerekenden uzun bacaklı bir fren takıldığıdır. Yine kim taktıysa, tasarladıysa bunu; daha önce salcano için söylediğim cümleyi tekrarlıyorum. "Adamlar bisikletin b'sinden anlamıyorlar. Tayvan'dan, Çin'den kadro getirip, boyayıp üstüne malzemeleri takıyorlar. Uymuş, uymamış umurlarında değil. Mühendisleri falan yok. Çalışan işçileri var."

@Cömert

Hocam fren bacaklarından bahsediyoruz, matara kafesinden değil. Kırılırsa; kol, bacak, kafa, göz... Bayağı kayıp olur.

Vaktiniz,sabrınız ve yedek bisikletiniz varsa yasal hakkınızı arayın ya da firma ile uzlaşı yoluna gidin. İkna olmadıkları takdirde maddi,manevi kayba sebep olabilecek ayıplı malların nasıl geri çağrıldığından bahsedin.

http://i.imgur.com/ERPd9Ye.jpghttp://i.imgur.com/Zvdruiv.jpghttp://i.imgur.com/vnHjtco.jpghttp://i.imgur.com/4G5Yl8r.jpghttp://i.imgur.com/5J6PUTD.jpghttp://i.imgur.com/MkiafSp.jpg
Sevgili Berkay
Biz Edirne de özel sektörde çalışan üç mühendis arkadaşız. Bir süre önce bisiklet almaya karar verdik ve araştırmalarımız sonucu ne yazık ki xrs 700 de karar kıldık. Ne yazık ki diyorum , çünkü fren problemi bizde de oldu. Bisikletleri aldığımız bayi'e durumu bildirdik. O da pazarlamacısına iletti. Pazarlamacısı iki gün sora fabrikaya gideceğini , orada fabrikada ki mühendisle (ismini vermiyecem) bir xrs 700 toplayıp durumu inceleyeceklerini fakat bu güne kadar 900-1000 adet sattıklarını , hiç şikayet gelmediğini ifade etti.Bir kaç gün sonra ben telefon ettiğimde pazarlamacı arkadaş bu bisikletlerin salcono'nun ürettiği en düşük yol bisikleti olduğunu , bu bisikletlerden fazla birşey beklememek gerektiğini ima eden sözler ifade etti. Gerekirse tamir yoluna gidebileceklerini , kanalı uzatabileceklerini , vidayı eğe bilecekleri gibi saçma sapan laflar etti. Bunun üzerine bisikletleri aldığımız bayi ( bu arada kendisi tam bir ticaret adamı olduğunu sattığı mala sahip çıkarak gösterdi)kendi cebinden karşılayarak tigra br 4500 fren takımlarını bize hediye etti.Fren takımları yerine sorunsuz oturdu. Fren pabuçları jantın en üst noktasına bastığı halde daha yarım santim ayar yeri kalıyor.Eski sistemde eğimli yolda durmak mümkün değilken şimdi frenler canavar gibi.Zaten çıkan fren pabuçları bu kadroya göre olmadığını sökerken anlayacaksın. Yerine uydurmak için 6 adet pul kullanmışlar. Yapacağın iş aldığın bayi ile anlaşma yoluna git.O da olmazsa uygun fren patiği alıp faturası nı ekleyip tüketici hakları na başvur. Tigra BR 4500 VE BR4600 ler uygun. fiyatları çift olarak 90-100 lira gibi. Ekleye bilirsem önceki patik lerle ve sonradan aldığımız patiklerle resimlerini ekliyecem. Kolay gelsin. :alkis:Ekledim ilk üç son durum son üç resim eski fren patikleri ile

iyikide salcano değilde sedona almışım ipten döndüm resmen

şimdi modelin fiyatına baktım da bu fiyata tekerleklerin dönmesi yeter yol Bisikletleri zaten pahali dir orta seviyesi bile bunun sadece adı salcano gerisi sal gitsin olmuş bide benim sedona 721 ime düşük kalitesiz derim

@Gökhan Toros

Mesajınız gözümden kaçmış. geç yazdığım için özür dilerim.

Elbette kesinlikle böyle yapın , tek çözüm budur demiyorum.Kaldı ki bu kanal boşaltmada makul bir mesaafe ile kurtarmıyorsa ve çok dibe girildiyse fren yapıldığında , alaşım metalden yapılan bu yapının ilk sert frenlemede kırılacağı hepimizin malumudur. Konuyu açan arkadaşın daha kaliteli bir fren bacağı almasınıda bu yüzden talep ettim.

Tekrar ediyorum. Salcano alırken sadece vites sisteminin markasına ve modeline ve aynı marka ve modeli kullanan diğer bisiklet markalarıyla arasındaki fiyat farkına bakmayın. Aradaki ciddi sayılacak maddi fark , sanki bisiklette kullanılan her malzemede aynıymış zannedilerek , sizi yanıltır..

Orta göbek , zincir , lastik göbekleri , aynakol , pedallar , dış lastik , jant telleri , fren telleri ve papuçları vs vs bunları genelde no name veya aşırı uyduruk malzeme kullanarak aradaki bu fiyat farkını tolere edebiliyorlar.

Ancak vatandaş bu fiyat farkını kadrodan kaynaklandığını veya markanın yüksek kar marjı olarak alındığı zanneder. Aradaki bu farkın nedeni görünmeyen ve acemi birisinin sormayacağı , görünmeyen ekipmanda.. Yoksa bir trek ile bir salcano tamamen aynı ekipmanı kullansa, O F/ P oranı mantıklı gözüken salcano , trek, gosht vs vs rakamına yaklaşır. Almak isteyende 3 kuruş fazla veririm , bunu alırım diye salcano almaktan vazgeçebilir.

Bunun farkındalar. Müşterinin sadece vites marka ve modellerini bildiği ve başka marka bisikletin aynı vites marka ve modeline bakıp aradaki fiyat yüksekliğinin den dolayı salcanoyu tercih edeceklerini biliyorlar. Müşteri memnuniyetide vatandaş bu duruma uyanmadıkça umurlarında değil.

Teknik servis ve salcano kelimelerini yanyana kurmamaya başladığınız gün , donanımdan anlamaya ve bu dediklerimde aslında ne demek istediğimi kavramaya başladığınız gündür.

Salcano ile alakalı vecizelerimi bir araya toplayayım.

"Bir Salcano sahibinin mutluluğu , teknik servislik olana kadardır ".
"Salcano, bir sonraki bisikletiniz de , ne OLMAMASI gerektiğini , yaşayarak anlamanız ve keşfetmeniz için idealdir"
"Salcano sahibini yarı teknisyen kıvamında donanım bilgisi sahibi yapar"
"Salcanonmu var , derdin var arkadaş ?"

Kendi tamiratımı kendim yaptığım için , kullandığım hiç bir salcanoda hiçbir bir sorun yaşamdım.Ancak teknik servis hizmeti veren satıcılarda gördüklerim bile beni isyan ettirdi. kaldıki o hizmete ben muhtaç kalsam ve aynı servis aynı lafları bana etse, O arkadaşlar 3 ay fizik tedavisi görürler. hizmetin kalitesinden geçtim , hitap tarzları ve kullandıkları kelimeler , hal ve tavırları bile bir ilginç , Müşteri velinimet değil sanki bunlar lütfederse vatandaşa hizmet ediyorlar. O da canları isterse.

İstanbul gibi bir şehirde bile bunlar oluyorsa anadoludaki ne yapsın ?

Salcano sahipleri Allah aşkına saydığım donanımın tamamına bakın. Piyasada kaç paraya bulunabiliyor. ataştırın , fabrika bazında alındığında tahmini bedelini hesaplayın . hatta sökebiliyorsanız donanımınızı sökün ve canınızı neye emanet ettiğini kendi gözlerinizle görün. Sonra aynı vites grubuna sahip bir başka markaya dikkaltlice bakın. Onlar aynı donanımlarda neler kullanmışlar. Görün .

Daha önceden , Aynı vites grubuna sahip bir başka markaya bu kadar fark verecek kadar enayimiyim dediyseniz , fikriniz yine aynı kalacakmı ?

Çok fazla yazıp konuyu uzatmak istemiyorum, bende diğer markalardan birini kullanmış ve pişman olmuş biri olarak ve salcano kullandığım için çok mutlu biri olarak bu yazdıklarınızın hiç birine katılmıyorum.

Benim de 2 aylık tur planımın önüne geçen salcanodur burada belirteyim saygılar salcano :alkis:

Sakın salcano almayın dedikmi ? Aldıktan sonra ne aldığınızı araştırın ve teknik destek ve garanti kapsamında değişimler söz konusu olduğu vakit bir daha araştırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Korhan Dinç
Ayıplı mal satmışlar sonuçta, tüketici hakkı var hukuku var, başvurmalısınız.

Salcano genel merkezle sürekli yazıştım. Başka servislere yönlendirdiler fakat gittiğim servisler de parçayı değiştirelim moduna hiçbir zaman girmediler. Geçici çözümler üretmekten daha ileriye gitmediler. Merkez de 30 liralık bir parçayı lütfedip yollamadı. Sonunda internetten Tektro R540 arka fren ayağı sipariş ettim ve montajını yaptım. Şuan sorunsuz. Herşey olması gerektiği gibi. Bisiklet frene dokunduğumda duruyor. 2 ay resmen işkence çekmişim. Dik yokuşlardan inemiyordum nerdeyse. Bundan sonra da önceden olduğu gibi servise adımımı atmayacağım.

Geri