Öncelikle herkese merhabalar.
Bisiklet kullanımında yeni olmasam da forumda yeniyim. Yaklaşık 2 yıldır çelik kadro dağ bisikleti ile amatörce 30-40 km (asfalt yolda) lik küçük turlar yapıyordum. Hem kondisyon kazanmak hemde spor amaçlı. İşte sonra lanet olsun bu eşşek ile işkence çekiyorum

diye düşünüp neden bir yol bisikleti almıyorum dedim. Bir bisikletçi arkadaşım bu siteyi önerdi sağolsun. Hem güncel kalmak, bilgi sahibi olmak, hemde ihtiyaçlarımı karşılayabileceğimi belirtmişti. Nitekimde öyle oldu.
Satılık - Salcano xrs 040 'yükseltilmiş'
ilandaki bisiklet hem bütçeme uygundu hemde yol bisikletiydi. Ve eski dağ bisikletim de salcano olduğu için içimde gereksiz bir sevgi oluştu. (hani hep gittiğin berberden başka birisine gidince aldatmış hissi olur ya içinde öyle bişeydi sankii

) Neyse bu bisikleti aldım. Artık daha rahat sürebiliyorum. Başlangıç seviyesindeki bir yol bisikleti olarak görüyorum. Ortalama 40km lik bir turda bacaklarım yorulmuyor. Yani eski bisikletime kıyasla performansım 2 kat arttı sanki. Şimdi bir kaç sorum olacak. Cevaplarsanız bu yeni kardeşiniz çok sevinecek. :asik:
1- Bu bisiklette değişmesi şart parça sizce nedir?

2- Kendimi yol bisikleti ile geliştirdikten sonra (tahmini 6-8 ay) bisiklet üzerinde ne gibi yükseltmeler yapmak gerekir?
Herkese iyi forumlar, iyi pedallar.