Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

walla ben runstatic çiyim.. Bütün sürüşlerimi onunla yapıp istatistiklerimi onunla tutuyorum bir kere starva denedim açıkcası hoşuma gitmedi.. Runstatic in sesli uyarıs her km başı felan hoşuma gidiyor. geotaging işte web üzerinden arkadaşın seni görebiliyor vs.. birbirlerinden veride almıyorlar ki birinin verisini öbürüne sekronize edeyim.. şimdi bilmem kaç km kayıt tuttum runstatic te . işte hangi platformla başlarsanız onunla takılıyorsunuz.. ben de benim programı kullananları toplamaya çalışıyorum..

Ben sen grup açtın diye üye oldum zaten ama arkadaş eklemek felan zor geldi..

Scudo
Tek kullandığım bi adet saat. Ortalama hız bile göstermiyo. Bana gereken tek şey boş vakit. Gerisi müzik ve pedal;)

Bugün kü işleri halledersem akşama kızımın son halini atarım..

Benimkisi öneri isteyen ile yapabiliriz bunu ..

strava tabii daha çok tutuluyor, bir kere segmentleri var. Turunun belli bir kısmını değerlendirebilirsin. O segmenti bu sene, bugün, senin takip ettiklerinden, üye olduğun gruptan (mesela xrs040), yaş grubundan , kilo grubundan geçenler arasında kaçıncı geçtiğini bilebilirsin. Bir örnek vereyim bostancı-maltepe segmentinde 1200lerde idim hibritle. Standart xrs040ta 900lere indim. Yükseltilmiş haldeki derecem 600. lüklerde benim için muhteşem. Evimin önüne bir segment açtım. Her akşam bakıyorum kim geçmiş diye :D En çok canımı da şu sıkıyor.. bir hanımefendi var triatloncu benim evin önündeki segment derecesi benden iyi...
Ayrıca stravanın flyby ı vardır. Yanından geçenlerin falan kim olduğunu bulursun.

@x-rayted ben reel seviyorum. Ramplarda nerde kime denk gelsem bi iki çığlık ile duelloya davet ederim sonra basarım ;) sevmem böyle şeyleri pek:)

• Beğen
Tepkiler: Turan ve x-rayted
@amoush00 Bahsettiğin benim abicim, stok lastiklerle 50km de 4 kez lastik patlattım. :) şimdi iyiyim ama, aldığım iç lastiklerle hiçbir sorunum yok.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
arkadaşlar bu gidon bandını izolasyon bandı kullanmadan sarmanın yolu yok mu? kırmızı gidon bandının önüne hoş durmaz gibime geliyor ama videolarda hep boyun kısmına yakın yerleri izolasyon bandıyla sabitlemişler. başka yöntemi var mıdır?

Arkadaslar Salcano Xrs040 ve Triban 3 arasında kaldım.

Hangisini önerirsiniz?

Antremanlar yapıp ulusal yarışlara katılma niyetim var.

Beyler ilanımı gördünüz mü ?

@tahirkaya
Bütçe kısıtlı herhalde tiegra li bir şey al bence xrs 030 geçen burada mi bir yerde satılık 2 el tiegralı 030 1500 tl di. Amacın yüksek xrs040 hobi amaçlı bir yol bence. Triban 3 hakkında fikrim yok. Ama sıfır alacağım yok arkadaş el alemin zamanında başından ne geçtiğini bilmediğim makinasını almam diyorsanız. Xrs 040 sora seti ile öne çıkar.. varsa paran 2015 al.. bence komponentler 2014 e göre daha iyileştirilmiş. bir gidon ister başka birşey istemez.. o da mantıklı bir seçimle 70 ila 100 arasında patlar sargısı ile.. Hem gidon boğazını da değiştirmene gerek yok. 1900 tl verebilirsen 2014 0 tiegralı xrs 030 al derim.. direkt r500 jantlar ve ritchey gidon ve boğazı sele borusu ve karbon maşa şeklinde..

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
@x-rayted Ben gördüm gece ilanlara bakarken. Neden satıyorsunuz ki? tam masraflar bitmiş keyfi çıkarılacak vakitte.

@Isabado
Ben de katılıyorum bu görüşe o kadar uğraştınız.. Tam güzel birşey oldu derken.. piyasa araştırması mı?

Arkadaşlar bizim bu bisiklet ne kadar profosyonel sizce ? Genelde kimse geçemiyor ama geçenlerde iki yolcu beni perişan etti. Ve fark ettim ki ne kadar basarsan bas, yok yetişemiyorsun.. Tabii süren adam kaynaklı da durumlar var.. BEn artık 30 ila 40 km yapmışım adam parkura yeni gelmiş vede muhtemelen iyi bir bisiklet ve sürücü.. Bir tanesi carraro valles ti de öbürünü anlayamadım bile .. İkincisi ile yokuşta karşılaştık bana merhaba hocam dedi ve sonra ben aman arabalara dikkat et felan derken bir sprinte kalktı yokuşta ben öyle baka kaldım arkasından markasına bile bakamadım makinanın. bir de geçenlerde bir arkadaş burda konu açmış gördüğünüz en son hız diye ben bunun üzerine runtastic çalışırken bir speedometer açtım. anlık en fazla 55 km/saat görebildim.. o arkadaşta 66 km/saat görmüş.. bizim sora set kısıtlımı bu hızla.. Bir de ağırlığımız mı çok? Herhalde yol bisikletinin beklenti sınırlarına ve manyaklığına ulaşmış bulunuyoruz.. Daha iyisini ve hızlısını ister duruma geldik. Ama ben kendi adıma daha bunun hakkını veremediğimi düşünüyorum zaten mali açıdan da zorlamamak lazım.. geçen kendimi xrs 02 lere felan bakarken buldum .. Para olsa alır mıyım ki diye .. :) Salcano da her ne kadar bu makinasında eleştirsek te gerçekten f/p ürünleri yapıyor. O üst segmentlerde bile fiyatlar mantıklı gibime geldi.. Bir de bu yerli malı olayına taktım ben.. O yüzden salcano diyorum..

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
bu arada dün gidon ve gidon boğazı siparişim geldi. onları taktım. bu kadar fark yaratacağını tahmin etmemiştim elde tartınca bile farkın ne kadar büyük olduğu sezilebiliyor. selem de geldi. herşeyin tam olmasına sadece kargodaki bir jant seti kadar uzaktayım. bugün de öğleden sonra şu kaplama işine girişicem. o da sıkıntısız hallolursa demeyin keyfime:D

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Isabado

@amoush00

Hafta sonu eşim bana şöyle dedi" Bir pazarın var onu da eşinle çocuklarınla geçireceğine bisiklete kaçıyorsun" ..Çok koydu bu laf bana pek binmiyorum artık. Beraber sahile inip ailece kullanacakmışız. O zaman da ortalama hız 12-13 km... ben niye bunu aldım o zaman.
Bizimkiler yazlıktayken iyiydi.

Sora sette sıkıntı yok 50/11 oranı zaten çoğu bisiklette aynı. Hızlanmalarda veya rampalarda vites sayısı yeteriz kalabilir. Bu bisikletin meşhur rijitliği de daha düşük tabii ama düz yolda bunlar fazla etkilemez. Bozuk yolda alu maşa daha fazla titreşim yapar daha fazla esner ve güç kaybı olur ama düz asfaltta her şey sana bağlı. Daha üst viteste daha yüksek kadans çevirin gayet hızlı olacaktır. Şurada 3 aydır yol kullanıyoruz hepimiz Andre Greipel gibi sprint yapmak istiyoruz. Size fark atanların seviyesine geldiğinizde bu bisikelt size yetmeyecek zaten daha üst kadro ve donanım arayacaksınız..

@serkan akta @Fakir Kemancı tutus yönünden farklı yönde döndüğü için gidon bantı, normalden daha hızlı deforme oluyormus bu şekilde bende ilk öyle düşündüm ama. bulabilirsem kırmızı bant bulmaya çalışıcam sanırım başka yolu yok. Siyah bantla kırmızı gidon sargısı pek hos gozukmez gibime geliyor.
@VeyselKobal O da aynı siyah izole bant gibi tek farkı üstünde deda yazıyor. kırmızı bant bulamazsam onu kullanıcam ama en azından normal banta göre daha estetik.

Geri