Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@lealtad gidon biraz aşağı bakmıyor mu? Üst kısmı yere paralel olmalı gibime geliyor. Karbon seleyi beğendim. Bu arada sıkı yol yapmışsın tebrik ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Scudo
@amoush00 gidon derecesi normal. Tırmanış için kolları biraz önde kullanıyorum. Lakin arkada sehpa var ve ön kısım 4-5 alçakta. Ö yükselince açı normalleşiyor;)

Maalesef sele karbon değil:)

@lealtad hımm ! Bir de bizim gidon geometrilerimiz farklı. Benim boynuz daha uzun üst daha kısa. Ben sürerken SDI kolları daha çok tutmak için kullanıyorum. Orta ve işaret parmakla vites değiştiriyorum. Ayağa kalıp güç vermek gerekirse tutuş yerim gidonun ortası oluyor. Daha aerodinamik olmam gerekirse aşağı boynuz lardan tutuyorum.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Evet, nihayet bu akşam gidip alabildim kızımı.
Arka mil QR oldu, çok iyi oldu çok da güzel oldu :)
IMG_3345.JPG
Malum olduğu üzere pedal sorunum vardı. Murat elindeki en hafif pedalı iteledi gibi. 40 lira mı 50 lira mı ne dedi pedallara. Tam hatırlamasam da Sora ayna kol takımına zeval gelmemesi adına önemsemedim. Fly The Plane First.
IMG_3346.JPG

IMG_3347.JPG
Bi tanecik matara kafesi aldım. Benim termosu rahatlıkla alabiliyordu. 15 lira yamulmuyorsam, 10 da olabilir.
IMG_3343.JPG

Komple elden geçirttim velespiti. Gidon ve boğaz konusunda da kulağı delik olacak arkadaşın. Fantastik olmayan fiyatlarda birşey bulursan haber ver ya da al dedim. Güveniyorum sonuçta.

IMG_3348.JPG

Gidonu biraz aşağıya bakacak şekilde konumlandırdım. Halen alışmaya çalışıyor olsam da ilk başlardaki en büyük sıkıntım fren yaparken zorlanmamdı. Durdum yolun ortasında gevşettim vidasını ve biraz aşağı bakacak şekle getirdim. Daha da rahat bir frenleme yapar hale gelince sıktım.

IMG_3349.JPG

Sürüş pozisyonuna alışmak neticemin seleye alışmasından daha uzun sürecek gibi dursa da yılların verdiği MTB deneyiminin üzerine acayip bir duygu. Işıklarda beklerken yeşil yandığında pedala dokunduğum anda uzamaya başlıyor ve garip hissettiriyor. Esas denememi ilerleyen günlerde sık kullandığım parkur olan Sarıyer-Beşiktaş güzergahında yapacağım. Zira MTB ile 1:45-2:30 saat arası zamanlarım oldu. Bu kızım beni daha kısa sürelere taşıyacak ilk izlenimlerim itibariyle.

Evet arkadaşlar, kardeşler, abiler, MTB'den yol bisikletine geçen biri olarak kafamda deli sorularla yaşadıklarım bunlar. İlerleyen zamanlarda birlikte daha fazla şeyi keşfedeceğiz.

ps: normal şartlarda yapılan işlemlerin tamamını kendim yapabiliyor olsam da yine de işi erbabına bırakmakta fayda gördüğümden bisikletçiye yaptırmak en güvenlisi dedim. Garanti falan hak getire zaten. Habire birşeyler ekleyerek garanti falan bırakmıyoruz ortada. Hep daha iyisi, hep daha fazlası.

@whereismywings bu bisikleti bu şekliyle nasıl kullanıyorsunuz? Sadece dropbar tutuşuna izin var gibi görünüyor. Sele içinde hep yere paralel olmalı yazıyor bilemiyorum.

@Antecurs Düzgün bir şekildeki ilk sürüş izlenimlerim bunlar. Doğruyu bulana kadar devam. Kaldı ki dur kalk yüzünden STI kolları pek öyle bahsedildiği gibi kullanamadım. İlerleyen zamanlarda deneyimlerimi paylaşacağım yine.

@whereismywings muhtemelen boğazın uzun olmasından dolayı kollara yetişme ve düzgün kullanmada sorun yaşıyorsun. 3 cm daha kısa bi boğaz almanı tavsiye ederim. Dropbar ayarı gene bi nebze kullanılsa da kollar çok aşağıda ve dik sürüş çok sorun yaratır. Kaldı ki sele çok yere bakıyor biras daha burun havaya kaldırılabilir. Bu şekilde sürüş sağlık olarak sorun yaratacağı gibi aynı zamanda performans ve kontrolü de etkiler..

@amoush00 aynen bende ricthey comp streem var. Üst kısımda kasıtlı olarak sargı sarmadım ben zaten ve açılar farklı. Ama önemli olan sağlık sorunları yaşamadan yüksek performans ve hakimiyetle sürmek. Buda kişilere göre ufak açı farklılıkları oluşturabilir;)

Merhabalar, ben de sora kullanıcıları arasına katılmış bulunmaktayım. :) bisikleti almadan önce araştırırken hep gidonudur, lastikleridir, jantlarıdır vs. sorunlar okudum. Üstelik bisikleti çok narin sanıyordum. İçimde çok büyük bir korku vardı ben de hepsini yaşayacağım diye. 3 gün önce geldi bisikletim, sabah turlarıyla 3 günde 32 km mesafeyi devirdim, ancak ne lastiklerde ne jantlarda ne gidonda tutarken sorun yaşamadım. Ya da kıyaslayacak başka bisiklet görmediğim için bana öyle geliyor. :) var olan iki problemim selenin sert gelmesi (ancak insan sürmeye başladıktan beş dakika sonra unutuyor), ve arka aktarıcıdaki en büyük üç vitesi sırayla yükseltemiyorum, en büyük üçüncü vitesten en üst vitese atlıyor. Onu da buradaki kurulumu yaptırdığım yere götürdüm. Sadece vites ayarı yapması gerekirken bana "Ona yapılacak bir şey yok. Öyle kullan" dedi. Bugün kendim ilgileneceğim o kısımla. Sonuç olarak çok güzel bir bisiklet ve onunla gideceğimiz daha çok yol var :)IMG_20150611_091010.jpg IMG_20150611_090949.jpg IMG_20150611_090942.jpg

@Osm-Boss Bir defada daha uzun sürmeyi dene. 35 40 km mesala.. Bir de bir gruba gir başka makinaları sür. Ama hoşgeldin. ! Bence bu bisikleti özel yapanda bu defektleri. .

Ben en son hali ile bisikletimi seviyorum. .

• Beğen
Tepkiler: ajajya ve lealtad
benim için her şeyde fiyat performans oranı öenmlidir. elbette mercedes iyi arabadır fakat o fiyatta olup kötü araba var mı ? 3 bin tl vereceğiz bisiklete ve kötü olacak. ayrıca profesyonel değiliz. her şey gramla satılıyor. ben zaten 88 kiloyum 80 e düştüğümü varsaysanız tamamen kilosu olmayan bisiklet sürüyormuş gibi olurum. zevkin vardır alırsın kullanırsın kimseye bir şey demem fakat fiyatına göre gayet iyi bir bisiklet.

@Osm-Boss
BUnu ben de bisikletçiye soracağım. Göbek değişmeden olması çok iyi olmuş ..

@x-rayted
bu parçanın tam ismi nedir. decathlonda set olarak var ikili olan. hangisi hangisine uyar tam bilmiyorum. bunun tam modelini bilirsek alırken sorun yaşamayız

• Beğen
Tepkiler: whereismywings
@oktayakgoz
Bu QR mandalı da bizim göbeğe hangisi uyar ezbere alınmaz ..Muhakkak bisikletçinin görmesi lazım bence

@x-rayted
onu soruyorum bende alan kişi modelini söylerse onu alırız. yoksa qr mandalı tabiki

@x-rayted. @oktayakgoz düz göbeğe ikiside uymaz. Göbek somun ile yekpare haldedir. Bunun uyması için göbeğin içinin kovan tarzı boş olması gerekiyor. Ama düz göbekte o vida göbekten ayrılmaz birbirine bağlı tek halindedir..

@lealtad

banada uyması anlamsız geliyor ama biri 10 tl(işçilik sadece) ye değiştirdiğini söyleyince acaba dedim. onun için soruyorum

@oktayakgoz farklı bi detayı vardır muhakkak. Sırf telleri örmeye 30-40 tl işçilik alınıyor bildiğim kadarıyla..

@oktayakgoz Shimano Close Quick Release Lever (Back) olan benim aldığım. Daha detaylı birşey yazıyordu belki kutuda da aklımda değil.

Geri