Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@amoush00

Hocam merhaba, gidonu neden değiştirdiniz ? Bende de 2015 var. ilk ayımdayım ve mayısı 1000km ile kapattım. gidondan pek şikayetci değilim.
Tek sorunum alttan tutarken bileğimi ağrıtması. Sanırım açısıyla ilgili.
Bundan başka yol bisikleti tecrübem olmadı. Aydınlatırsanız sevinirim.

Scudo
@Muhammed Çakın Değiştirici frenler in STI deniyor sanırım yeri aşağıda ve artı boynuz kısımlarının kısa olması. Kendiniz demişsiniz bilek ağrısı.

@Muhammed Çakın
Yanlış anlamışsınız ben değiştirmedim. Bu hafta sipariş verip bir ay içinde değiştireceğim.
Gidondan memnun değilim. Zaten bana büyük geldi.

BU da dünkü sürüşüm

(link)

EDİT: dün akşamdan beri 3 seferdir Merlinde 31.7 mm Deda boğaz (90 mm), deda gidon (44 cm) , deda gidon bandı (siyah ) ve iki adet camelbak podium suluktan oluşan bir sepet yaptım. Kredi kartımı yazıp son onayda almaktan vazgeçiyorum.

WP_20150601_001.jpg
Neredeyse bir haftadır bisikletim bu parça yüzünden yatıyordu. Nihayet Jantlar ve ayaklı pompayla birlikte kargo geldi:)
Şimdi Delta Bisikleti bekleyeceğim artık Jantı değiştirmek için. 3 iş günü diyor kargoya verilmesi için.

@mergin
@mergin takmayı becerebildin mi? Oluyor mu ? Bana da sanki ortadaki mil değişse olacak gibi geldi.. !!?

yani göbek değiştirmeye gerek yok sanki..!?

benim bisikletimde geldi. servise filan gitmedim. hangi firma olursa olsun servisi ile uğraşmaktansa kendim hallederim. çok kısa bir sürüşüm oldu. ilk kez bu tarz bisiklet sürüyorum ve çok değişik inşallah alışabilirim. lastiklerde psi 85 ile 145 arası yazıyor. korkumdan 85 bastım ama 88 kilo olarak kaç arası hava basmamı önerirsiniz. bence de fiyatıyla güzel bir bisiklet.

@amoush00 uymaz o mandal. Çünkü göbek içinde ki somun göbeğe sabit. Somunu söküp mandalı geçirebilecek boş bi kovanı yok göbeğin.

@oktayakgoz 110-120 arası bas. 87 ile yılan ısırığı olur. Lastiğinin patlamaması bile iyi şans 85 psi ile

@oktayakgoz

Hayırlı olsun. Gösterdiğim iki bisikletçide malesef lastiklerin iyi olmadığını ve 80psi'den fazla basılmamasını tavsiye etti. Normalde basılması gereken 110-120 psi yol bisikletlerinde ama bizim lastikler için kaldırmaz deniyor. (2014 Xrs040 için)

@lealtad 100 kilo arkadaşımın xrs ine ön 90 arka 100 bastım 100 150km dir kullanıyor sıkıntı yok.

@Antecurs
Allah razı olsun. sürüş şekli çok değişik geldi. normal giderken frene nasıl basacağım tam anlayamadım. alışınca rahatlarım belki ama gerçekten farklı.

@Fakir Kemancı ben daha önce yılan ısırığıda yaptım hemde bayağı Rumeli fenerine çıkarken dağ başında idim:) Alınmaması gereken bir risk

@amoush00 ben denemedim bile. Baktim bisikleti adam etmek icin jant, lastik, degisecek yok gidon degisecek. Isinamadim bisiklete sattim gitti. Artik ne salcano alirim nede turk mali alirim. ayrica salcano servislerinin cakalligi is bilmezligi para gözlüğü beni cileden çıkardı.

Yarın 2015 modeli siparişi geçicem lakin sele 2014teki model ile aynı değil yanılmıyorum değil mi ?ve 2015 gidonundaki 2014ün üzerindeki gidon gibi garip bi "açısızlık"yok gibi geldi bana ikisinide kullanan arkadaşlar yorumlayabilirler mi ??

arkadaşlar 2 hafta içinde bu bisikleti alacağım büyük ihtimal. Çünkü piyasada 1000 tlye salcano hariç bu fiyata yol bisikleti bile yok neredeyse. bi btwin vardı, onun da stoklar bitti zaten. Şimdi bikaç sayfa önce de yazmıştım. bu bisiklet işlerine baya yabancıyım. Sormak istediğim şu siz sahipleri olarak bisikleti çok kötülemişsiniz cidden. Ben açıkçası bu bisikleti aldıktan sonra en az bi 4-5 ay değişiklik yapmayı düşünmüyorum bisiklette ama, kendi komponentleri ile sürülemeyecek kadar kötü müdür? Bir sorum da kadro kalitesi nasıl sizce? Yani sora sistem hariç tüm parçalar değişmesi gerekiyorsa eğer, 600 tllik sora sistem için 1000 tl bisiklete verip üstüne bisikletçi bisikletçi gezip sonradan alınan ürünleri monte etmek veya ettirmek çok benim için biraz zor. İşin mekanik kısmında tecrubesizim ayrıca ilk birkaç ay kazasız belasız kafam rahat bir şekilde bisiklete alışıp spor yapmak istiyorum tabiri caizse. Sıkıntılarım bunlar genel olarak yardımcı olursanız sevinirim.
Son olarak antalyada şöyle dürüst sağlam bir bisikletçi tanıdığı olan var mıdır? Belli bir bisikletçim olsun istiyorum bundan sonra. aldığımız bisikletler komponentlere bağımlı aletler baya mahalle arası bisikletçilerde olacak iş değil bundan sonrası :)

Ben yeniyim ama en kısa sunu söyleyim
Bisiklette sıkıntı yok. Kimse kendini kandirmasin. 3 serisi btwin lerde Microsift var. Bunda frenlerde sora. Elbetteki 2000 TL ye daha iyisi vardır.

• Beğen
Tepkiler: Odabasi
@amoush00

Bilek ağrısı 200+ km'lik bir turda oldu. Belki de normaldir. 7.5 saat bisiklet üzerinde kaldım sonuçta... Biraz daha deneyeceğim

@x-rayted

Yanlış alıntı yapmışım hocam

Salcano xrs040'cılar diye strava klübü mü kursak ki :)

100'ün altında basmamalısınız bence de. 80'lerde dolanırken 2 defa jantın dış lastiğe vurduğunu hissettim. Patlamaması şans. Dün 110'ar bastım. 70 kiloyum.

her gün biniyorum akıcılık çok iyi yavvv.. dedim ya büyük aynada zorlanmadım diye. bisikleti büyük aynada bırakmışım. bugün baktım 15. km de tırmanışta biraz zorlandım anladım ki büyük aynadayım :) Bisikleti çapraz sürüyormuşum..
Alışıyorum bisiklete yavaş yavaş. hergün yarım 1 saat arası biniyorum. Akıcılığından memnunum. gidon hariç sıkıntım yok benim..

merlinde kendime markalı 31.7 boğaz, gidon, sargı ve 2 tane camelbak suluk içeren sepet yaptım. gönderi dahil 195 TL tuttu. Bunları mı alsam yoksa sadece şu 50 TLlik amoeba gidonu mu alsam karar veremedim bir türlü..

EDİT: merlinden sipariş verdim. card finansın bana özel kampanyası varmış. vade farksız 4 taksit yaptılar . 50 TL taksitle ödeyeceğim :)

@Odabasi
Gidonu ergonomik değil. Kullanılmaz mı kullanılır ama biraz zorlayarak. Neden ergonomik değil? Yatay eksende uzun. Bu nedenle fren/vites kolları 2-3 santim daha ileride oluyor olması gerekenden. Ve alt barları tuttuğunuzda kolunuzun üst kısmı gidona çarpıyor farketmiyorsunuz ama konuzun üst kısmındaki kas ve kemik eziliyor.

Sele'nin (bendeki kırmızı) boyası çıkıyor. (1-2 saatlik sürüşlerde olmadı bu bir gün 4-5 saat kadar bisiklet üstündeydim giydiğim şortun arka tarafı kırmızı olmuştu)

Bunun dışında gerisi bence keyfe kederdir. Kimisi karbon maşa alır, kimi jantı değiştirir, kimi rubleyi. Ama bütün bu yazdıklarımı (gidon ve sele dahil) değiştirmeden de kullanabilirsiniz.

Bunun dışında Cenk beyin dediklerine katılıyorum. Akıcılığı benim de hoşuma gidiyor. Sürmedim bilmiyorum belki 3000 üzeri bir bisiklete göre çok kötüdür. Ama daha önce NG650MD vardı ona göre çok çok iyi. Bazen belli belirsiz yokuş burası yukarı doğru dediğim yerlerde bile kendi kendine gidiyor şaşırtıyor beni. Bu paraya alınabilecek en iyi bisiklet bence. Ama 2000 TL bütçeniz varsa çok daha iyisi alınabilir tabi. Demişler ya atalar "Ne kadar köfte, o kadar ekmek"

Servis sorununa gelince. Ağızlara plesenk olmuş başka bir şey değil. "Salcano servisleri çok kötü". Sanki bisikletçiler bu zamaanda tek bir yerin servisi. Al işte benim bisikleti götürdüğüm yer Salcano, Bianchi, Lapierre, Ghost hepsinin servisi. Kötüyse hepsi için kötü.

(link) şöyle bir klüp oluşturdum. katılır mısınız :) birbirimizin antrenmanlarını gördükçe teşvik oluruz belki

Geri