Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@amoush00
Ben de ayni fiyattan aldim.

Scudo
Gidon ve Boğaz alanlara bir sorum olacak. Kendiniz mi monte ettiniz? Eğer öyleyse gördüğüm kadarı ile boğaz üzerindeki vidalarda tork değerleri var. Tork işini nasıl hallettiniz? (El kararı?)

@Antecurs ben el kararı yaptım. yalnız fren telleri uzun kaldı biraz. onun için ustaya gittim. gitmişken vidaları da kontrol ediver dedim. furç takımının oldugu yeri bi gresledi açıp. kendisi sıktı tekrardan.

@Antecurs
Nasıl yani tork. Eski boğazın 2 alyan vidası vardı. Furş kapağını ve boğazın vidaları gevşetip şaft borusundan yukarı kaldırıp ayırdım. Sonra yenisini takıp 90 derecede ayarlayıp maşanın şaft borusunda boşluk bırakmayacak şekilde sıktım. Hepsi bu;)

@Can Oksuz, @lealtad Tork anahtarı kullanmadınız yani:) Gidon bağlantısında 9-10Nm, gidon tarafında ise 4Nm değerleri var. Neyse:) Eskiden tork mu vardı :koptum: Thorun gücüyle diyeceğiz artık:islik:

@Antecurs normal alyan yeterli. Tork farklı şeydir alyan farklı şey;) diğer adıyla sıradan M6 imbus vardı:harika:

Arkadaşlar gidon açısını ayarlatmak mı yoksa yeni bir gidona yatırım mı sizce? Bizim xrs 040 ların açısını hatalı buluyorlar. Biraz aşağı aldırıp fren vites değiştiricileri yukarı aldırmak sizce bu ergonomi problemini çözer mi?

öbür türlü en alınabilir gidon xlc denen bir markanın 50 tl civarında daha sonra 80 90 tl lere çıkıp devam ediyor.. Burda en fazla gidon sargısından oluruz 20 tl civarına mal olur yenisi hatta delta da 17 tl ye var..

Ben 54 kadro kullanıyorum boyum 1.73 ..gidon boyun uzaklığı içinde biraz fazla diye bir eleştiri aldım.. sizce ? sonuç olarak fazla uzanma sonucu bel ağrısına sebep olur deniyor..

@amoush00 fazla uzanma ağrıda yapar performans kaybı da yapar. Bu hali en kötüsü. Yeni bi sargıyla açı ayarlamak şart. Am en iyi çözüm iyi bi gidon. Amatör olarak kullanacaksanız eğer ucuz bi xlc gidon iş görür. Lakin performans odaklı kendinizi geliştirecekseniz şimdilik sargı ile açı ayarı yapıp güzel bi ikinci el gidon denk gelene kadar beklemeniz daha iyi olur bence

İyi günler 1500 tl kadar. Bi bütçem var xrs 040 modeline bakıyorum konuyu da tamamen okudum yine de belli başlı sorun çıkaran bi parçası var mıdır örneğin arnavut kaldırım yollarda göbekle ilgili sorun olduğunu okumuştum birkaç konuda yardımcı olabilecek detaylı bi şekilde tecrübelerini paylaşabilecek bi arkadaş var mı

Dün sipariş vermiştim bu gün geldi parçalar.
1.jpg
Yalnız boğazı 70mm ritchey sipariş etmiştim ama kalmamış onun yerine 90mm evolve aldım.
Önceki hali bu öne doğru çok uzun bir gidon gibi geliyor bana.
2.jpg
Sökülmüş halleri.
3.jpg 4.jpg

Son hali de bu:
5.jpg

@efeyuceer walla arkadaşım amatör amaçlı alacaksın al. 2014 ler 1000 tl civarıydı. Hala öyle mi bilmiyorum. 2015 ler 1400 tl. Ilk hali ile bir on ayar istiyor. Salcano servisleri bilgisiz. Iyi bir bisikletçi edinin. Ama içiniz sine sine bineyim derseniz carraro 052 ve yukarısını düşünün. Zira iyi bisikletçiler sora değil de tiegra setli makinalar öneriyorlar. Ben de şimdi ek harcamalarla 2000 tl harcamış olacağım.

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@lealtad http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/26/932cad15d9f023511e6bad6efb5d2952.jpg Dayanamadım yaptırdım. Aerobar diye bir marka taktırdım Delta bisikletten. Sarması ile 150 tl ye mâl oldu.

Sora set sistemin ne gibi bi eksisi var ki eski sitem olmasından başka neden onu öneriyorlar yani sorular basit oluyorsa kusura bakmayın dağ bisikleti hakkında bilgi sahibiyim lakin yol bisikleti konusunda pek bilgim yok o yüzden soruyorum.sizin makine de iyiymiş bu arada kazasız pedallamalar

@efeyuceer Tiegra 10 dişlisi var rublesinde, sora 9 dişli. Belki de eski model olduğu için öneriyorlar. Kullansam da desem. Ama Burada Ankara'da bilgisine ve tecrübesine güvendiğim iki bisikletçi de ben bir şey demeden tiegra deyince bu işte bir iş var dedim. Mesala ben şimdi bir de jant seti alacağım. R500 veya 501. Makina Sora da gerisine pek olumlu bakmıyorlar. Bakıyorsunuz ek 500 tl daha harcamışsınız. Oldu size 1900 tl. E harcayağınıza sonradan ufak ufak baştan 2000 tl yi verin devam edin. Eninde sonunda. Ama en basit haliyle bir ayar ve yeni Gidon la belli bir süre binersiniz. 2014 u alırsanız daha ucuza mal olur. Delta bisikletteki çocuk ve turuncu bisikletin sahibi bu markaları bisikletten saymıyoruz gibi cümleler kurdular. Ben yine de tekniğimi ve kondüsyonumu arttırınca ve param olursa iyi bir makina alırım.Bu arada teşekkür ederim.. Sizde sevdiğiniz bir makina alırsınız ve severek binersiniz inşallah..!

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@Antecurs 10 numara olmuş kardeşim Güle güle kullan,nasıl farkettimi peki ağırlık,tutuş,memnun kaldınmı?

@Antecurs ne kadara mal oldu sonuç itibari ile?

@Mondschein Ağırlık yönünden farketti ama ben onun derdinde değilim. Bisikletten önce kendimi hafifletiyorum. Ancak akşam montajını yaptığım için sürüşe çıkmadım. Ama oturuşum biraz daha düzeldi. Bu gidon ile hoodlar 2-3 santim geri geldi. Böylece eskiye göre daha rahat tutabiliyorum boynuzları.

@amoush00 90TL gidona verdim. 92'de boğaza ama Erdoğanlar ile bir anlaşmazlık oldu. Boğaz kalmamış, bende 102TL'ye bu taktığım boğazı sipariş geçtim telefonda konuşurkende 10TL'lik bir fark olacak dedim. Onlar 10 TL fazla ödediğimi düşünüp kargonun içine 10TL koymuşlar:) Teslim aldıktan sonra aradım "Canınız sağolsun" dediler. sonuçta 172 TL'ye geldi toplam. Sargıyı zaten bisikletle almıştım, bekletiyordum gidon için.

@Mondschein
Peki akıcılığı değişti mi bisikletin?

Geri