Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@GoMMeS ne zamandır kullanıyorsunuz. Yeniisen olabilir. İlk yola bbaşladığımda boynun ve ellerin ciddi ağrı yapardı şimdi ise hiç agrim yok

@amoush00 abi resimde ki sağ dizin mi. Şanki sol muş gibi duruyor.

Pedal o kadar farkediyor mu ? Şaşırdım doğrusu

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Scudo
@erginsak
Arkadaşım daha yeni geçtim aynı kombinasyona. Doğa bisikletten XLC nin tek tarafı düz, tek taraflı kilitli olan pedalını aldım. Ve ayakkabı olarak ta, Decathlonun RR3 ayakkabı sini toplamda 180 tl ye mâl ettim. Şöyle ki, pedalı peşin, ayakkabı raftaki etiketi 119.90 di ama etikette 99.90 yazıyordu. Onu gösterdim çünkü kasa da raf fiyatını okudu. Decathlon musteri memnuniyeti mantığı ile 99.90 a düştü ve de 10 tl indirim çekim vardı, onu da kullandım. Böylece ayakkabı da 89.90 oldu. Bu Cumartesi de, biniş yaptım, gayet randıman aldım. Sorun yok ayakkabının sertliği,ayağa oturumu gayet iyi. Pedal da gayet iyi. Yalnız alışmak için alastirma yap. Bir ayağının sertlik ayarını yumuşak yap. Kolay kurtulsun o pedaldan. Ama mutlaka düşeceksin. Onu deyim sana ama canını sıkma. Alışıyorsun ve bisiklet sürme verimini arttırıyor kilitli pedal.

@erginsak
Kaller pedaldan çıkıyor, ayakkabıdan değil.

@oktayakgoz
Sol dizimdir yara yoksa.. Zira düştüm sağ dizim de, patlak var. Sanki 5 yaşında ki bebeler gibi.. :)

@oktayakgoz
Pedal fark ediyor mu ne demek, ediyor. Sprinte çok iyi kalkıyorsun, hem oturarak, hem ayakta. Yokuşu daha iyi çıkıyorum. Normal düz sürüşte pek fark yok. Fark bir anda fazla güç vermek istediğinde oluşuyor. Ama bacağında ki, ters kasları da hissetmek ayrı bir duygu.

@x-rayted
Ben su kombinasyonu kullanıyorum. Count 14+ 179.90 Decathlon. Nabız saatim ayrı 49.90 yine Decathlon. Zira ant+ göğüs bandı tek başına 114 tl. Nabız değerine ayrıca bakıyorum.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/13/2007932f5ed6f1df4e6ec2ee0e3770c1.jpg Bisikletin son hali. Kilitli pedal yeni. Ayrıca sele altı çantayı mtb ye taktım onun yerine pro nun tool box ını aldım. Daha derli toplu oldu. Zaten sürdüğüm yerlerde bir benzinlik, bir Çeşme var. Bir suluk yeter diye düşünüyorum. Ayrıca arka aydınlatmam daha iyi yerleşti. O sele çantasındaki lastik aydınlatmayı aşağıya doğru baktırıyordu..

@amoush00 bizim pedallarin ustunde plastik bir sey varya o is gormuyor mu ? Senin deneyimlerine guveniyorum ve bende kilitli pedala gecmeyi dusunuyorum.

Duserken tam olarak nasil cikariliyor.

Tam karar veremiyirum bir turlu count 14 mu sigma 16.12 mi. Oncedende sormustum bir konuda. Al dersen daha bakmayacam saga sola gidip alacam.

Trainer olarak sen ne kullaniyordun. Decathlonda 350 tl ye var eve almayi dusunuyorum. Fikrin nedir.

Oldukça fazla kullananlar var ;
+/- lerini alabilir miyim bisikletin ?
Düşünüyorum da 040 yada 030 fikirleriniz önemli.

@oktayakgoz yolda yeni sayılırım. gün geçtikçe ben de elimdeki ağrının azaldığını hissediyorum. ama fit calculator sonuçlarını da kontrol edip yazacağım buradan tekrar. sizlerden de yorum rica ederim.

Evet millet 040lardan Veloturk Kramp Fondoya katılan oldu mu :D :D (Bayağı zorlanmış millet GranFondoya KrampFondo diyorlardı)
@VeyselKobal katılacaktı galiba :)

• Beğen
Tepkiler: Volks ve amoush00
@Voltan Hocam al 030 u uğraşma onu değiştir bunu değiştir.. ;)

En fazla kilitli pedal pompa kafes felan alırsın onlarda minör olaylar..

@x-rayted çok tırmanış varmış.. AĞlatmış milletin anasını.. Bizden katılanlar oldu ama 040 ile katılan bilmiyorum..

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Voltan

hocam bi buçuk ay 040 kullandım sonra bi akrabam kendi 030 u nu satılığa çıkarınca ona geçtim :) yukarda abinin de dediği gibi 040 da gidon +gidon boğazı+jantları değiştirmen gerekecek, bunları zaten alınca 030 a vereceğin kadar para vermiş oluyosun, üstüne 030 da tiagra set var. malum siteleri kollayıp 2.el temiz bi 030 almanı tavsiye ederim, bulamazsan yada bütçen yeterli değilse 040 al, aydan aya zamanla değiştirmeleri yaparsın.

@oktayakgoz

Oktay'cım.. Düşerken istemli çıkaramıyorsun kendiliğinden çıkıyor bir şekilde..Yani sen düşüyorsun o çıkıyor.. :) Bir kere de mıcır yola sert girdim ondan kaydım.. Walla bisiklet bir yana ben bir yana oldum.. Çıkıyor o durumlarda merak etme.. sertlik ayarını orta şeker tut.. Hatta bir tanesi öbüründen daha gevşek olsun hep o ayağını ilk önce çıkar .. dur onun üstüne ağırlığını ver. Sonra öbürünü çıkar.. Sorun refleks durmalarda zaten durmayı sen düşünüp planladığın zaman unutmuyorsun.. Bir de ilk taktığında.. On ila on beş kere durduğun yerde tak çıkar tak çıkar.. alış.. beynin öğrensin.. Sonra fazla yokuş olmayan bir yerde.. çok basmadan alışmaya başla .. çekmenin nasıl bir his olduğunu anlamaya başla.. Aşırı hız yapmadan sür.. durmaya karar ver.. Önce belirlediğin ayak.. çıkar durmadan biraz önce, tam dur onu yere koyup öbürünü çıkar.. Bu genelde trafik bizim solumuzda kaldığı için sağ ayak olur.. Onu kaldırıma yasla.. öbür ayağı çıkarmasan da olur tekrar haraket edeceksen.. Ben tek tarafı kilitsiz olanını aldım.. takan kadar pedallayabilmek için.. Yada olur ya bir aksilik olur ayakkabın yanında olmaz.. bisikleti kullanmak için..
Şİmdi Sİgma 16.12 daha çok fonksyonu var ama uncodded.. yani veriyi kodlamadan veriyor yol bilgisayarına.. O yüzden grup şürüşlerinde biri daha non codded herhangi birşey kullanıyorsa veya ikinci bir non codded bir ekipman kullanmana imkan olmaz.. Doğru count 14 ün daha az fonksyonu var. bence yeter.. Bir de count 14 ant+ yani telefon ile haberleşebiliyor.. Telefonda kullandığın bir app e sinyal gönderebiliyor hız kadans sensörleri.. Ben o yüzden count 14 seçtim.. Yanlızca baz istasyonlarının yanından geçerken sıkıntı yapıyor 20 saniye sonra kendine geliyor.. Bence hız kadans sensöründen daha ucuz bir yol bilgisayarı.. Öbür markalarda saati vs.. 300 tl yi buluyor.. Ben count 14+ derim..

Trainer a gelince düşük modeli alcaksan sahibinden.com a bak.. ikinci elleri 200 ila 250 tl ye gidiyor.. Alırsın sevmezsen zor gelirse aynı paraya elinden çıkarırsın.. ben 450 tl te düşen elite super chorone yu aldım.. Ama bağlantı özelliği fasafiso.. olayı hız kadans sensörü çözüyor.. Yanında verdikleri iki DVD yi sittir et.. Bir de ön bloğu alman lazım olabilir.. Onu da youtube da yaptıranları gördüm.. yok uğraşmam dersen ona da bak ya decathlondan yada sahibinden.com da.. elite te paket içinden çıkıyor.. Sonra da my e-traning app ini indir cebe .. Verilerini gör..
Yani ben o bağlantı özelliği için aldım bu super chrono yu .. kendinde öyle bir özellik yok.. hız kadans sensörü olay dediğim gibi.. daha sorun olursa cevaplarım...

@amoush00 öncelikle cevap için teşekkür ederim. Aslında traineri hanım için alicam ben salona gittiğim için ihtiyacım yok. Decathlonda senin aldığın model yok. 350 ye birde 450 olan var. Alsam iş görmez mi mesala. Ara bağlantıya filan ihtiyaç yok sanirim.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@x-rayted katılamadım malesef abi, bir kaç neden birden var. Katılsaydım mutlaka paylaşımda bulunurdum zaten :)

Neyse... Seneye inşallah. Bu sene madden destek olmuş oldum, hem yarış ücretini ödedim, hem de formalarını satın aldım.

Yarışın asıl amacı da buydu:harika:

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Arkadaslar yaklasik 2-3 ay once merlincycles'den aldigim fsa vero compact gidonu satiyorum.Aslinda bisikleti satiyorumda standart gidona dondurup daha ucuza daha kolay satarim diye dusundum.Gidonunu upgrade etmek isteyen varsa diye yaziyorum fiyati 60 tl

Merhabalar
Gidon boğazı hakkında bir şey sormam lazım lütfen yardımcı olun. Gidon boğazının çatal genişlikleri kaç mm? Her iki tarafını da öğrenmek istiyorum.

gidon takılan yer 3.18 yada ona benzer bir şey. maşaya takılan yer ise 1.18 olacak.

• Beğen
Tepkiler: Turan
@oktayakgoz işini görmez olur mu..! Fazlası ile görür.. Ön blok alman lazım yalnız o şart.. Ön lastiği sabit tutmak adına .. Elite inki daha derin gözüküyor onu al.. MAt lazım değil o kadar .. evde bizim yere serdiğimiz kızın bebekliğinden kalan bir battaniye var.. Onu seriyorum walla..
Sen bir de o plastik ön ayak tutucuların işe yarayıp yaramadığını sormuştun. Onlar bir yere kadar işe yarıyor.. Kuvveti doğru noktadan uygulamanı sağlıyor. Ama yukarı çekmede o kadar verim sağlamıyor.. Yine bir nebze yukarı çekebiliyorsun pedalı onlarda.. ( Bu arada onlara da kal deniyor sanırım) MTB de hala o var ve onunla devam ediyorum. MTB yi yol kadar sık kullanmıyorum zaten.. Kilitli pedal başka bir olay dediğim gibi..

Bu arada da XRS 040 ın o f/p olayı geçince furyası da geçti gibi.. :) Ben ilk önce sıkılmıştım ama şimdi seviyorum walla bisikletimi.. Sabah sabah 30 km yaptım geldim.. :)

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
Geri