Salcano Sakarya BB Yeni Bisikleti

smtdgncy

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2015
Mesaj
217
Tepki
488
Yaş
34
Şehir
Konya
İsim
Samet
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ippon
Çok kötü modellerde var ama aşırı iyi olanlarda var. Sonuç olarak iyi olanları örnek alırlar umarım :)
 
Scudo

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
@trainspotting35

Niye ki? Aslında demek istediğim de bu. Tertemiz, minimalist tasarım. Anlamsızlık yok, gereksiz agresiflik yok. Saçma sapan, gözü yoran grafik oyunları yok. Markayı da dümdüz yazmışlar. Neat and clean deniyor buna frenkistanda. (Giant'a da bu konuda uyuzum mesela. Klingonlu yazısına çevirdiler güzelim GIANT yazısını yol bisikletlerinde. Ne lüzumu vardı anlamadım. Yol bisikletlerini marka olarak farklı şekilde konumlandırmak istedikleri için herhalde.)

Hoş biraz Boardman'dan esinlenmiş gibi olmuş böyle olunca da.



Salcano'nun logosunu kullanımı kötü bir kere. tutarlılığı yok. Bazen içi boş harflerle kullanıyor, bazen dolgu yapıyor, bazen italik, bazen dik.. İlk resme bakın, kadrodaki Salcano italik, jantlardakiler dik. Downtube'daki çerçeveli harf, maşadakiler dolgulu. Alın borusunda bir logo var, ne olduğu belli değil, web sitesinde falan yok öyle bir logo.

Böyle marka imajı mı sağlanır?
 

Erdem Topal

Aktif Üye
Kayıt
15 Mayıs 2012
Mesaj
110
Tepki
461
Şehir
Ankara
Savunma sanayide bir firmada calısıyorum. Yaptıgımız guya bazı gizli projeler twittera dusuyor. Altındaki yorumları okuyorum.Bizim kendimizce onemsediğimiz ve daha detaylı dusundugumuz seylerin yanında bazen halikaten gozumuzden kacan basit detaylar ve cozumler yorumlarda geliyor.yapıcı eleştiri her zaman ıyıdır ve bunu kullanmayı bilmek gerekir. Eminim salcano ekibinden burayı okuyan kişiler vardır ve bir sonraki tasarımda dikkate alacaklardır
 

a.valverde

El Imbatido
Kayıt
22 Haziran 2018
Mesaj
1.117
Tepki
2.570
Şehir
istanbul
sahsen , bazi arkadaslarimizin dusundugu ve ben gibi dusunenleri kategorize ettigi gibi , Salcano Turk markasi diye elestirmiyorum , yani bati hayranligim yok , ancak , ozensiz calismalari oldugu icin ve bir marka yaratilmaya calisiliyorsa , hele de zaten var olan bir cok unlu marka arasinda yer edinilmek isteniyorsa , daha fazla ozen gosterilmesi ve cok daha fazla emek verilmesi gerektigini ve tabii liyakatli insana yatirim yapilmali diye dusunuyorum.
saniyorum Turkiye'de Arcelik ve Avrupa'da Beko markalari bu tip calismalara en iyi orneklerdendir.
 
  • Beğen
Tepkiler: drsalihsert

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Salcano logotype'ı Urfa Cesur Turizm otobüslerini anımsatıyor.
"Ünlü x markanın logosu da benzer!" diye Salcano'yu bu açıdan savunan arkadaşlar, marka algısının önemini unutmamalı. Trek markasını benzer bir şekilde ürünlerine bastığında gözümüze kötü gelmez çünkü olumlu bir algısı var. Senin öyle bir algın yoksa başarılı bir logo çakışması yapman gerek. Pinarello, Stelbel ya da Brompton o marka algısını bir şekilde ürünleriyle oluşturmuş.
 
T

tersderyar

Misafir
Çok uzatmaya gerek yok. Markayı tartışmaya kötülemeye ya da top model bir markaymış gibi yüceltmeye de.
Kadronun rengi değişmiş o kadar, sıfırdan bir boya tasarımı değil. Bana göre çok silik bir renk, ayırdedilici, diğer bisikletlerin içinde fark edilir bir yanı yok

Jantlara gelirsek; yazı karakteri çok kötü, çok basit duruyor. Jantın kendi markası kalsa idi Salcano açısından daha iyi olurdu. En azından kaliteli malzeme kullanan bir marka havası yaratmış olurdu. Böyle Çin malı Jant gibi duruyor. Başka şeyleri tartışmaya, konuyu dağıtmaya gerek yok sadece çok kötü duruyor tasarım ve kanattaki yazı.
 
Kayıt
27 Eylül 2018
Mesaj
53
Tepki
44
Şehir
Konya
İsim
Mustafa Boncuk
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bence bisikletin jantlarını görmezsek güzel gözüküyor.Jant üzerindeki yazılar gerçekten olumsuz bir şekilde etkilemiş en azından yazı karakteri daha estetik bir şey olsaydı daha güzel olabilirdi.
 

adilmusazafer

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mart 2015
Mesaj
438
Tepki
255
Şehir
Trabzon
İsim
Adil Musa ZAFER
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Tamam her yere yazmışsınız jantlara niye bulaştınız. Jantları ellemeselermiş bari.