Scudo Sports

Salcano NG650 bisikletimin 35 km/h üstüne çıkamaması

Scudo
@Pherserd

Vites oranları yüzünden çünkü sizin hangi bisikleti kullandığınızı bilmiyorum ama arka dişlisi 11 se 66 uzüzeri çıkabileceğinizi pek sanmıyorum birde şunu soruyor olabilirsiniz madem yol bisikleti daha hızlı ve aero dinamik niye aralarında 1 km fark var şöyle açıklayım size yokuş aşağı iki cismi isterseniz bunlardan biri diğerinden daha ağırsa o cisim daha hızlı gider çünkü o yokuşun başındayken daha çok potansiyel enerjisi olduğu için daha hızlı gider ama dezavantajı şudur ki momentumu daha fazla olduğu için daha zor durucaktır yani önünüze bir engel çıkarsa durmanız için gereken mesafe uzayacaktır birde 66 km gayet iyi bir hız bence :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Pherserd
Tuhaf, bende ng650 varken 700 metrelik %10-12 eğimli yolda 50-55 yapabiliyordum, 1600 liralık yine başlangıç seviye bir tur bisikleti aldım salcano city sport 20 hd, aynı yolda geçen 78km/h gördüm. 48t/36t/26t - 32t/11t kaset. Kilometre saati ile gps uygulamaları aynı hızı gösterdi o yandan sıkıntı yok ama yoldaki çukurlardan korkmasam 82-83 olabilirdi ve bu esnada bisiklet üzerinde tamamen eğilmiş idim.

@Bisiklet sever 93

Şu bilginin yanlış olduğunu biz açıklamaktan bıktık, siz yazmaktan bıkmadınız. YERÇEKİMİ İVMESİ AĞIRLIĞA BAĞLI DEĞİLDİR VE HER AĞIRLIKTA AYNIDIR.

@bugra_5211
Ne olur bu bisiklet hala bende duruyor deyin bana ? :eek:

City Life 30 alıp 50'ye çıktım. Seçimin yanlış. Bir de ruble sanırım 14t. 60t aynakol işini görür.

@Berke Can Yılmaz

Hocam iki cisime de aynı ivme ile yer çekimi uygulanacağı için bir fark olmayacaktır. Ancak momentum dan dolayı tabii ki de ağırlığı fazla olanın durması için daha fazla enerji gerekecektir.

Ha bir de şu var. Aynı kadroya sahip iki bisiklet düşünelim. Varsayalım ki birisi 9 diğeri de 99kg olsun. Bu durumda iniş esnasında 99kg olan bisiklet, ağırlığından dolayı yere daha fazla surtunme kuvveti uygulayacak, hızlanması daha da zor olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Yilmaz Sanli evet duruyor 1999 model mate pro ama boyandı artık renkleri değişti vede lastikleri

@bugra_5211
Yanlış hatırlamıyor isem, sizin Bianchi META PRO 2. veya 3. seriden olması gerekiyor 4. ve 5. seri var mı bilmiyorum çünkü ilk çıkan Bianchi serisinde alttan üste doğru sıralaması ile gittiğimizde, en alt sırada Bianchi Meta var, ilk çıkan seride Meta Pro yok, ve sonrasında ise Bianchi Thomisus - Bianchi Theridion ve bu serinin en üst versiyonu olan ki bu donanımda Kilitli Pedal bulunmaktadır, Bianchi Araneus var, sizin bisikletin kadrosu, Bianchi Thomisus - Bianchi Theridion - Bianchi Araneus kadrosundan ancak tam olarak hangi seriden onu bilemiyorum, sözün özü güzel bir bisikletiniz var, güle güle kullanın.:)

• Beğen
Tepkiler: bugra_5211
Geri