Scudo Sports

Salcano mu? Bianchi mi?

TİPİŞEHİR VE GEZİ
KADRO28" Aluminyum Kadro
MAŞAZoom CH120 Alüminyum Taçlı 700C Amortisörlü Maşa
ARKA VİTESShimano STEF41 / RD-TX35 Tourney 21 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ18" - 20"
ORTA GÖBEKChin Haur CH51
AYNAKOLShimano TY301 48t/38t/28t krank takımı
FREN TAKIMIAlüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARIShimano ST-EF41
RUBLEShimano MF-TZ500 Tourney 28t/14t ruble
ÖN DEĞİŞTİRİCİShimano FD-TZ500
SELE BORUSUZoom C208 Alüminyum Sele Borusu
SELESalcano Logolu Jel Takviyeli Sele
FURŞ TAKIMIChin Haur CH-9280TBW
JANT SETİSalcano XPRO HB 32H Jant Seti
TEKER SETİFLASH V66 reflektörlü lastik

KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:28″ ZOOM CH-120E MLO 1.1/8″ MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX35
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO EF51 3X7
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C 37X622 SİYAH, REFLEKTÖRLÜ
JANT:28″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM

bu ikisi arasında salcano yu seçtim

Scudo
elma / armut
alt model / üst model
ucuz / pahalı

vs.

Önemli olan marka mı ? üzerindeki donanım mı?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ben ikisini de kullandım tecrübeme dayanarak salcano kesinlikle sağlam bisiklet üretiyor.

@brky1905 takıldığım tek nokta maşa kilidi. Keşke kilidi olan bianchi touring modelini alsa idim diyorum. Yokuşlarda biraz zorlayacak beni amortisör. ancak sanırım salcano bianci nin modeline kıyasla biraz daha iyi sanırım donanım olarak.

@Taner James tabiki donanım ancak çok fazla bilgim yok donanım olarak hangisi iyi

@emre64 sizce bu ikisi arasında hangisi önde donanım ve özellik olarak?

@Bisiklet sever 93 sanırım maşa kilitli olmayanı aldığım için sorun yaşayacağım. diğer özellikleri hangisinin üstün acaba

@doktor22

sadece mevcut yazılan donanıma göre:

bianchi:
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28

Bu altus mu, toruney mi anlamadım.
M131 altus olması lazım.

Sıralama: (alt -> üst model)
Tourney
Altus
Acera
Alivio
Deore
SLX
XT
XTR

bianchi 'in vites kolları EF51 salcano ise EF41.

Onun dışında kilitli maşa var diğerinde yok.

bianchi 'in diğer özellikleri yazmadığı için bilemiyorum.

Elma armut gibi pek farkları yok. Fiyat ve görsellik önemli.

Salcano city fun 60 yada 70 bianchi de touring modelleri var ben bianchi derim her zaman saglam mal üretiyorlar

Bana hangisi deseydiniz hangisinin aluminyum kadrosu daha hoşsa o derdim kendim city fun 60 kullanıcısıyım. Üstündeki zoom maşanın 2.5 kg lık ağırlığı var üstelik görevinide o kadar iyi yapmıyor. Şimdi düz maşa taktırmayı düşünüyorum. Burdaki iki modelde süspansiyon maşa kitlemeli olan bianchi yi tercih edebilirsiniz yine ağırlık yapıcak ama en azından kitleyip sabit maşa olarak kullanıcaksınız fakat kilitleri bozuluyor sanırım artık ne kadar giderse yani ikisinide kıyaslasak ağırlık konusunda zaten maşayı değiştirmeyi ikisindede düşünüceksiniz.
city fun 60 aluminyum kadro olmasına rağmen çokta hafif değil maalesef kaliteli bi aliuminyum kadro olduğunu sanmıyorum keza bianchi de aynıdır sanırım.
Ben salcano nun city fun da kullandığı kadro tasarımı nı daha spor buluyorum o yüzden salcano derdim son söz olarak bianchi nin eski kalitesi olduğunu sanmıyorum.Sonuçta ikiside o paraya alınabilecek kadro setlerine sahip.Yalnız yazdığınız açıklamada bianchi de kadro boyu değil de furç takımının ölçüsü yazılmış sanırım oda gözümden kaçmadı hani...

@doktor22

Bence aralarında çok bir fark yok ama dediğim gibi Bianchinin görüntüsü daha hoş birde Bianchi karo kalitesi olarak bir tık üstün

@filipiti Kilit sistemi salcano içinde aynı mı yani çabuk mu bozuluyor? Ayrıca bu bisiklet için kilitli amortisör yapılabilir mi ?

Maşa kilidinin çabuk bozulduğu kanısınıa nerden kapıldınız ? İlk defa duyuyorum.

Bendeki kilitlemeli maşalı suntour. Cs40 kullanıcısıyım , kötü yollarda süper gerekli.

Geri