Scudo Sports

Salcano markasını neden herkes kötülüyor?

Salcano'nun bisikletlerinden çok işçilik kalitesizliği ve ilgisizlik bulunuyor. Bunu şöyle ifade edelim 2000 liralık bir salcanoyu kullanmaya kalksam sınırlarını zorlayamam korkudan. Ama bazı markalarda buna cesaret edebilirsiniz. Bu noktada kullanıcının kendisine veya servise güveni varsa salcanoyu da zorlar elbet. Aynı ayarda yabancı bir bisiklete daha fazla para veren kişi işini şansa bırakmak istemiyordur. Denenmiş, şikayet ve memnuniyetsizlik oranı düşük bir ürünü tercih ettiğine inanıyordur.

Scudo
En azından ng 650 için konuşabilirim. Başıma gelmeyen kalmadı pedal mı çıkmadı arka aktarıcı yüzünden ölümden mi dönmedim neler neler. Daha bugün başıma kötü bir şey geldi bisiklet kullanırken. Arkamda araba olsaydı ezer geçerdi o yüzden kimseye tavsiye etmiyorum asla ama asla. Bende satıp btwin almayı düşünüyorum

@S.Koca
Benim salcanomda yaklaşık 2000tl civarı suana kadar sadece arka rublede sorun çıktı onuda servis ücretsiz değiştirdi sorun çıkarmadan

@Sadettin Z. Bu konuda tamamen haklısnız.Trek de öyle aslında.Neyse ki o markalara karşı bir zaafım yok.Alanlar düşünsün :D

Ben Salcano'dan gayet memnunum ancak servis ve satıcılarından hiç memnun değilim bu yüzden mümkün mertebe kendim tamir etmenin yollarına bakıyorum.

Bence ülkemizde her konuda olduğu gibi bisiklet camiasında da bir türlü orta yolu bulamıyoruz.

Avrupa'da bisiketle yatıp kalkan insanların bisikletlerine bakın bizim burada kimse yüzüne bakmaz neden ? çünkü adam ihtiyacı olandan daha fazlasına para vermez .
Aynı özelliklerde iki bisiklet var diyelim biri Salcano diğeri Sıpeşılayzt ancak yolda giderken vitesler geçmezsse zincir atarsa dandik olan bisiklet Salcanodur Sıpeşılayzt'ın vites ayarı kaçmıştır ayarlanması yeterlidir.
Adam kaldırıma bodoslama vurur kadroyu yamultur jant telini kopartır marka Salcanoysa dandik olur Sıpeşılayzt'sa kullanıcı hatası.
Evet Salcano kendini toparlayıp düzeltmesi gerekir ancak doların uçuşta olduğu şu dönemde en hesaplı bisiklet Salcano'dur ve pahalı bisikletlerin pek çok modelinin ucuz alternarifidir .
Ayrıca Salcano İngiltere pazarına verdiği şimdi hatırlayamadığım markalar var bazı modeller Türkiye'de satılan modellerin klonları.

Bisiklete yıllar sonra ilk başladığım bisiklet bir Salcano idi, City Sport 50. Bence fiyatına göre harika bir bisikletti, özellikle akılcığından oldukça memnundum. Sonradan onu satıp Giant'a geçtim.

Yakınlarda katlanır bisiklet aldım, onda da şans eseri bir Salcano denk geldi, bu sefer Folda 16 ve sıfır aldım. Kurulum ve servis o kadar berbattı ki başka yerlerde üzerine para verip kimi parçalarını değiştirdim. Bisikletin özellikle kadrosunu çok sevdiğim için bu harcamaları sineye çektim.

Salcano belli bir marka bilinirliği olduğu için zaten pazarda oturmuş bir payı var. Üstelik kimi organizasyonlara ve takımlara sponsor olarak sosyal sorumluluk anlamında markasını destekleyici aktivitelerde bulunarak buna katkıda bulunuyor. Bisiklet modelleri ve fiyat aralıkları ile çok farklı profilde geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Cebinde 200 lira olana da, 2000 lira olana da kendine model bulabiliyor.

Ancak gelgelelim satış ve servis konusunda maalesef iyi değil. Bu özelliği, asıl marjlı satış yapabileceği kullanıcı kitlesi nezdinde ciddi bir dezavantaj bence. Çünkü belli bir gelir düzeyi üzerinde olan alıcıların bilinçli beklentilerini tam olarak karşılama konusunda oldukça yetersiz, bilgisiz ve ilgisiz dağıtım ağı ile çalışıyor. Biraz kendine çekidüzen verse daha memnun müşteri kitlesi ile bence marka algısı daha iyi olacak...

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
herşey iyi güzelde bu kadroların hangi modelini sorsak baksak 7005-6066 felan diye aliminyumu adlandırıyorlar,ama inanamıyorum yani ham madesi esenezlik ne biiim güven vermiyor düşüncesindeyim,insanları biraz bilgilendirseler,yani ıspat gibi anlatamadım demek istediklerimi belki ama,hep salcano alan hemem satıyor bunuda anlamıyorum 2. el çeşitli paylaşım platforumlarda hep salcano bisiklet kimi yeni almış bir tur atım satılık diyor,kimi şu kadar km vs..birde alan hemen satmak istiyor,zaten içime sinmiyor bile salcano,üst düzey bisikletleri karbon olanlar zaten axman firmasının üretği kadrolar,ne bilim arkadaşlar bir güvensizlik var işde,toplum olarak ticaretde hile hurda bol olduğu için böyle güvensiz bakış açımız oluşuyor işde,ben şahsen salcano,kron.sedona,hep aynı gözle görüyorum

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
Ar-ge yok, kendi tasarımları yok, Varolan tasarımları kopyalayıp patent ve telif hakkından yırtmak için ufak değişiklikler yapıyorlar, o yüzden ürettiği teknolojinin ne olduğundan bile emin değiller, çünkü onlarda sadece gördüklerini kopyalamışlar, ürettiği teknolojinin farkında olan ve neyi neden yaptığını bilen markalar, ürünleri test eden, ar-ge ile yüzlerce farklı etkiyi test ettikten sonra prototipler arasından en uygununu üreten firmalar, şahsen benim cebimdeki paranın yeni fikirler üreten yerlere gitmesini tercih ederim, kopyalayanlara değil, birisi canyon la kıyaslamış, e canyon un bu kadar mükemmel test verileri varsa elbet tadından yenmez. Birde yeni markalardan ghost favorim, çok sağlam ve emin adımlarla gidiyorlar, şirket kaynağının büyük kısmını ar-ge ye aktarıyor ve önümüzdeki yıllarda yükselişi engellenemeyecek

Benim bütçem yoktu fakat yol bisikleti istiyordum. Kendimi zorlayarak 1200 liraya xrs 040 aldım ağustos 2014'te. Triban çok küçük gözüktü gözüme almadım. Başka da alternatifim yoktu.

Tasarım: Hakikaten diğer markalarla kıyaslanamaz tasarımı. Ama benim hoşuma gidiyor. Bazen keşke şurası şöyle olsaydı falan diyorum ama ben seviyorsam sorun yok. Belki de bisiklet benim olduğu için hoşuma gidiyordur. :D

Marka: Her yerde salcano olması benim umurumda değil. Benim aldığım model nadir bulunuyor. Zaten ülkede bisiklet yok ki hem salcano, hem yol bisikleti, hem de xrs 040 olsun. (Şu aralar indirim sayesinde alan çok kişi oldu o ayrı :D) Hadi çok olsa ne olacak, sokakta çok fazla bmw 320i var diye binmeyecek misin?

Servis: Ben anlamam pek servisten. Alırken kurulumu yaptırdım. 2 ay sonra ilk bakıma götürdüm. Garanti belgesinde her ay paralı bakım yapılmazsa garanti dışı olacağı yazıyordu. Ben de her ay ona para veremem dedim, götürmedim. Bir sorun çıktığında gidiyorum yakındaki bisikletçiye (orasıda salcano servisiymiş) parasıyla yaptırıyorum. Akort, göbek bakımı, sti koldan telin çıkması. Bunlar zaten garantiden karşılanmaz sanırım. Ben mi şanslıyım bilmiyorum ama benim evimin yakınındaki servis gayet iyi.
Kötü yanlarına gelirsek, bu servis parça getirtemezmiş onu öğrendim, Sirkeci'ye gitmem gerekiyormuş. Şükür hiç garantiden parça değiştirmem gerekmedi. (Garanti bozulmuştur zaten) Okuduklarım hep garantiden sıkıntı çekmiş, heralde ben de uğraşır dururdum.

Fiyat: Öğrenci adamım, yol bisikleti istiyorum. En uygun alternatiflerden birisi xrs 040.
Ben specialized gibi markaların fiyatlarındaki fark sadece kalite olsa yine alırım. (Tabi param yeterse :D) Ama o bisikletin Türkiye'ye gelmesi yine fiyata biniyor, getirten firmada kar bindiriyor. Ben distribütör'e ve ulaşım'a para vermek istemiyorum.

Üzerindeki parçalar: Xrs 040'da sele çok kötü. :D Gidon çelik, gidon boğazından şikayetçi olanlar var ama ben pek anlamıyorum.

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum.Hatta bulunduğum üniversitede ağırlıklı olarak Salcano kullanılıyor.

@bora kaya zaten bakarsan salcanoyu değil işçilik ve servisi eleştirdim. Sen servise ya da kendine güveniyorsan alıp ayarlarını kontrol ettikten sonra rahatlıkla kullanabilirsin. Ama ilk defa bisikletle tanışıp ortalama salcano servisinde kurulum yapıldıysa ben cesaret edemem bunu demek istedim.

2 tane cs 40 sipariş ettik, 2 sinin tekerleği birbirinden farklı geldi :) Ne bileyim aynı model bisikletlere bakıyorsun kadro desenleri farklı, osu farklı busu farklı. Bi de pek bi kurumsallık göremiyorum ben salcanoda. Güven vermiyor. Bu arada bisikletim cs40 çok da memnunum o ayrı bir konu ama tekrar salcano alır mısın derseniz almam :)

KONUYLA ALAKASIZ
Şunu da belirteyim Salcano çok yaygın dedim biraz önce bunu evet Bmw 3.20 için de diyorum.Bana göre Bmw marka araçlar özellikle 5.20 ve 3.20 ortalık malı biraz param var ve lüks içinde yaşıyorum bana bakın tek sahip olduğum şey bu görüntüsü veriyor.Evet 3.20 almam.Klası tercih ediyorum ben Bmw gibi zengin'in apaçisi bir markayı değil kimse alınmasın.Porsche de böyle.Boşu boşuna ülkede en çok satılan lüks araç markası değil bunlar.Param olsa en azından bir tık daha üst olan Mercedes-Benz alırım, en azından Bmw'nin E30'ları gibi sokakta apaçilerin elinde dolaşan bir modeli yok.Kimse alınmasın, darılmasın.5000 lira verdiğim bisikletin üzerinde Salcano yazmamalı yine bana göre.Madem o para cebimden çıkıyor, en azından adına cidden lüks diyebileyim.Sokaktaki adam oha şuna bak Trek demek zorunda değil.Ben bileyim yeter.Araba da öyle işte bana göre.200.000 lira'nın 190.000 lirasını borçla harçla alan adam Bmw alıyor.Aşıkları vardır marka'nın onlara diyecek lafım yok, dediklerimi dikkate almasınlar.Ama sonuç olarak evet Bmw 3.20 binmem.

Bisikleti şekil olayım diye alacaksanız speşialized venge yi hedef tahtasına koyacaksınız. Benim dağ bisikletim bence çok şekilli bir bisiklet değil ( rock rider 500 ) fakat işimi görüyor. Açıkçası aynı parçalara 1000 tl veya daha az ve veya daha fazla para harcamanın pek bir tatminkar tarafı yok benim için. Türkiye de ticaret yapıyorum ve emin olun salcanonun profesyonel satış anlayışındaki eksiklikler o firmaya özel bir durum değil. Bizim profesyonellik anlayışımızla alakalı. Ülke olaral sıkıntı var arkadaş. Geçen bir arkadaşımız bir bakkalın rahatından bahsetmişti ve kendini sorgular olmuştu. Bu ülkede bu tip durumlar normal. Salcanoya has değil. Salcano alacaksan kendi işini kendin görmeyi göze alacaksın ve açıkçası fiyat performans açısından iyiler.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Hımmm. Aşağılarda bir yerde çöp konteyner'ı vardı sanırım binanın yanında. Atayım en iyisi.
Desemki zenginin malı züğürdün çenesi. zengin işi değil ki. Hımm tamam. Ucuz etin yahnisi.
Ama ne yaparsın karın doyuruyor işte.

@Antecurs Bana dediniz muhtemelen söyleyeyim arabamız Passat CC ne çok iyi ne çok kötü.BMW'ye gücümüz yetmiyor değil gerek görülmüyor diyeyim ablam pilot.Kısacası alabilmek çok da zor değil.Bu tarz bir cevap geleceğini biliyordum.Şaşırmadım :D 3.20'ye binip Akrapovic ile hava atmaya çalışanlar da böyle düşünüyor muhtelemen :D

@Sadettin Z.

Servis konusu gerçekten içler acısı.Bende salcano ng 650 kullanıcısıyım.aldığım ilk hafta götürdüm dedim arka rulmandan cıkır cıkır ses geliyor ve vites geçişleri sıkıntılı , servis dedi oturacak git öyle sür tamam dedim bir hafta sürdüm halen ses gittim tamam dedi ver bi süreyim , evet haklısın dedi bir vidayı sıktı halletti :D çok ilgililer ve bilgililer çokkkkk :D

Salcano vb. markaların Türkiye'de üretildiğini ve yerli bir marka olduğunuz bildiğimiz sürece her zaman 2. veya 3. planda kalacaktır, sadece bisiklet için değil cep telefonu, bilgisayar vb. diğer ürünler içinde aynı şey geçerli çünkü halk olarak sabitlenmiş ön yargılarımız var, Türk yapmışsa dandiktir, işçiliği kötüdür, para kazanmak için malzemeden çalmıştır vs.vs.

Bu ön yargılar kolay kolay değişmez, zamanında bu ve benzeri olaylar sırf fazla kazanmak için malzemeyi, kaliteyi, ve işçiliği her zaman geri planda tutan zihniyetlerin sonucunda toplum tarafından kalıplaşmış bir düşünce olmuştur.

Mesela Beko malını kime sorsan kötü derler ama aynı marka çoğu avrupa ülkesinde Beko adı ile iyi satış yapıyor, herhalde yabancılar Türkiye'de yapılmış kötüdür demedikleri için mi yoksa fiyattan ötürü mü tercih ediyorlar orasını bilemiyorum.

Sonuç olarak yerli malları için bu tabuları kırmak zor...

Geri